reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Gosiu mam ten sam problem - nie widze naszej grupy. Dziewczyny- może głupie pytanie, ale jak ubieracie swoje dzieciaczki w domu? Zawijacie je w becik do spania? W szpitalu wszystkie maluchy byly owijane i tak tez robie w domu, ale mam wrazenie ze mlodemu w tym za goraco...

ja załadam 2 długie rękawy + dół:) przykrywam, ale czasami odkrywam jak widze, ze jej za gorąco. U nas mamy 22 stop w mieszkaniu, dla mnie to zimno, ale położna tak kazała. Grzejniki zakręcone całkiem..

ja na razie małą weranduję. Słyszałam, ze zimą pierwszy spacer po 3 tyg i tak mam zamiar zrobić.

Ja tez jeszcze nie zamierzam wychodzić na spacer, no ale mój Witek trochę młodszy od Waszych dzieci ;-) Ja dopiero w styczniu zaczne werandowanie. Balkon duży, to sobie pojedziemy po kilka czy kilkanaście minut na początek. Na razie tylko pokój jest wietrzony i tak się hartuje.
I do dużego sklepu też bym takiego Malutka nie wzięła jeszcze. Pomijam setki zarazków rozsiewanych wokół przez ludzi. Ale dla takiego małego organizmu z nierozwiniętym układem nerwowym w centrum handlowym jest za dużo bodźców, z którymi sobie nie radzi.

sklep dla noworodka - łoch... straszne. Tak jak dzag mówi - za dużo bodźców dla nierozwiniętego układu nerwowego...
Z tymże co ma zrobić np. samotna matka...? Albo jak mąż wyjeżdża na parę dni...? Czasem nie da sie przeskoczyć niestety i do sklepu zabrać noworodka.

Dziewczyny czy polecacie jakieś staniki do karmienia? Ja kupiłam dwa i jak się okazało są za małe :( piersi mnie w nich bolą po 2h na maska... i muszę kupic większe, ale może jakieś polecacie, bym znów nie wydała pieniędzy na marne... thx!

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie spacerków. Wyszliśmy dziś na 10 minut, ale i pm 2,5 i pm 10 dziś w Krakowie nie najgorsze i słoneczko ładnie świeciło, wiatru brak i 14 stopni. Syn dumnie pchał wózek przed sobą i nie dał nikomu innemu :-D
Sklep dla noworodka to jak dla mnie w ogóle odpada, zresztą ja w ogóle nie lubię po sklepach czy galeriach chodzić. Mąż ma wolne, dostaje listę zakupów i przywozi.

Szkrabek nie mam co polecić, też kupiłam zły rozmiar, źle się układa, dlatego noszę sportowe biustonosze z F&F takie bezszwowe, nie jest to szczyt marzeń, ale ujdzie.

Szkrabek ja mam stanik z esotiq i jestem zadowolona.
Nasza w środę będzie mieć 3 tygodnie i myślicie że już mogę iść na spacer? Do tej pory tylko z klatki do auta,
Ubieram podobnie jak Dzag długie body i śpioszki, przykrywam kolderka. Po kąpieli zakładam lekką czapeczke na jakąś godzinę

Justa - mamy w tym samym wieku dzieci :) Ja juz w pt byłam na pierwszym spacerze. Jutro idę na drugi, ok 30 min planuję. Jest ciepło, nie ma mrozów - myślę, że spokojnie już możemy chodzić. To tylko dla zdrowia naszych dzieci. :)

My od 3 dni wychodzimy na godzinne spacery. Zaczęliśmy w piątek gdy Zosia miała 6 dni. Jest słonecznie, bezwietrznie i 10 stopni.
W domu body z krótkim i pajac przykryta kocykiem.

Dziewczyny a ile taki stan u dziecka potrwa? Czyli spanie, jedzenie, i zmiana pieluszki :-)
Macie jakąś listę leków które powinny znaleźć się w domowej apteczce dla takiego maluszka?

reklama
Do góry