reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Gosiu mam ten sam problem - nie widze naszej grupy. Dziewczyny- może głupie pytanie, ale jak ubieracie swoje dzieciaczki w domu? Zawijacie je w becik do spania? W szpitalu wszystkie maluchy byly owijane i tak tez robie w domu, ale mam wrazenie ze mlodemu w tym za goraco...

ja załadam 2 długie rękawy + dół:) przykrywam, ale czasami odkrywam jak widze, ze jej za gorąco. U nas mamy 22 stop w mieszkaniu, dla mnie to zimno, ale położna tak kazała. Grzejniki zakręcone całkiem..

ja na razie małą weranduję. Słyszałam, ze zimą pierwszy spacer po 3 tyg i tak mam zamiar zrobić.

Ja tez jeszcze nie zamierzam wychodzić na spacer, no ale mój Witek trochę młodszy od Waszych dzieci ;-) Ja dopiero w styczniu zaczne werandowanie. Balkon duży, to sobie pojedziemy po kilka czy kilkanaście minut na początek. Na razie tylko pokój jest wietrzony i tak się hartuje.
I do dużego sklepu też bym takiego Malutka nie wzięła jeszcze. Pomijam setki zarazków rozsiewanych wokół przez ludzi. Ale dla takiego małego organizmu z nierozwiniętym układem nerwowym w centrum handlowym jest za dużo bodźców, z którymi sobie nie radzi.

sklep dla noworodka - łoch... straszne. Tak jak dzag mówi - za dużo bodźców dla nierozwiniętego układu nerwowego...
Z tymże co ma zrobić np. samotna matka...? Albo jak mąż wyjeżdża na parę dni...? Czasem nie da sie przeskoczyć niestety i do sklepu zabrać noworodka.

Dziewczyny czy polecacie jakieś staniki do karmienia? Ja kupiłam dwa i jak się okazało są za małe :( piersi mnie w nich bolą po 2h na maska... i muszę kupic większe, ale może jakieś polecacie, bym znów nie wydała pieniędzy na marne... thx!

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie spacerków. Wyszliśmy dziś na 10 minut, ale i pm 2,5 i pm 10 dziś w Krakowie nie najgorsze i słoneczko ładnie świeciło, wiatru brak i 14 stopni. Syn dumnie pchał wózek przed sobą i nie dał nikomu innemu :-D
Sklep dla noworodka to jak dla mnie w ogóle odpada, zresztą ja w ogóle nie lubię po sklepach czy galeriach chodzić. Mąż ma wolne, dostaje listę zakupów i przywozi.

Szkrabek nie mam co polecić, też kupiłam zły rozmiar, źle się układa, dlatego noszę sportowe biustonosze z F&F takie bezszwowe, nie jest to szczyt marzeń, ale ujdzie.

Szkrabek ja mam stanik z esotiq i jestem zadowolona.
Nasza w środę będzie mieć 3 tygodnie i myślicie że już mogę iść na spacer? Do tej pory tylko z klatki do auta,
Ubieram podobnie jak Dzag długie body i śpioszki, przykrywam kolderka. Po kąpieli zakładam lekką czapeczke na jakąś godzinę

Justa - mamy w tym samym wieku dzieci :) Ja juz w pt byłam na pierwszym spacerze. Jutro idę na drugi, ok 30 min planuję. Jest ciepło, nie ma mrozów - myślę, że spokojnie już możemy chodzić. To tylko dla zdrowia naszych dzieci. :)

My od 3 dni wychodzimy na godzinne spacery. Zaczęliśmy w piątek gdy Zosia miała 6 dni. Jest słonecznie, bezwietrznie i 10 stopni.
W domu body z krótkim i pajac przykryta kocykiem.

Dziewczyny a ile taki stan u dziecka potrwa? Czyli spanie, jedzenie, i zmiana pieluszki :-)
Macie jakąś listę leków które powinny znaleźć się w domowej apteczce dla takiego maluszka?

reklama
Do góry