reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Justa trzymam kciuku, oby akcja szybko sie rozwinęła. Czekanie jest najgorsze!

Porannakawa - jeden stanik mam z hm i byl ok, ale to nie z tych z 2 paku. Jesli chodzi o te mieszkania to rzeczywiscie rozwiazanie świetne! Mozliwosc dzierzawy domu od panstwa - bo chyba tak to mozna nazwac, to super sprawa:) u nas nawet te mieszkania, ktore mozna dostac sa w sredniej kondycji. A remont - to tylko w zakresie wynajmujacego.

Olciastrzelce to ladnie podzialalas, że maz tak szybko ozdrowial i z tego co czytam to samymi domowymi sposobami - brawo:) a krokiety... Mmm pycha:)

Basia jaj ja ci zazdroszcze, ze maluch sie obrocil! Moj niestety siedzi glowa do gory i no przez to ta cesarka bedzie:( a te 3 kg w tym czasie ciazy to wg ciebie duzo czy mali? Bo moj w ubieglym tyg tez tak wazyl i polozna dzis mowila ze "kawal" dziecka bedzie zwlaszcza ze przybiera teraz co tydzien 100-150 g

reklama
Dzag czynsze jak na finskie warunki nie sa wysokie 400-1000e ;-) , zwlaszcza ze czlek nie musi tego placic sam jesli go nie stac .Po zlozeniu odpowiednich papierow do KELA (odpowiednik polskiego ZUS) co miesiac dostajesz dodatek mieszkaniowy (asumistuki) . Chociaz powiem ze o malo pare lat temu nie wyladowalismy z kredytem na 25 lat .... cale szczescie kolezanka wybila mi ten durny pomysl z glowy... wystarczy mi jeden klopot w polsce.

qrde caly czas mam skurcze...nie nasilaja sie ale w miare regularne co 15-13 min :eek: na bank falszywy alarm ale ...zaraz spadam pod prysznic ...i zobaczymy :eek:

Hmm tez bym chciala mieszkac w domku jednak. Ale nie takim standardowym typowo polskim, tylko styl inny musialby miec. Wlasnie wrocilam ze spaceru.. Pol godziny sie szlajałam po drozkach... Pieknie domki juz ostrojone u Niemcow.... A u mnie tylko swieczki na stole i naklejki na oknach -.- eh. Mam po tym spacerze straszliwy ból plecow i jak szlam to brzuch mialam ciagle twardy. Porozwiazuje sudoku, zmecze troche oczy i uciekam spac...

Porannakawa to tylko pozazdrościć bo tu możemy sobie tylko pomarzyć o takich mieszkaniach czy domkach.
Justa juz i tak niedługo. Dasz rade jeszcze troszkę kochana :-)
Domi coś nieciekawie brzmisz... :-\ zmykaj do łóżka jutro zaś wyjdzie słońce ;-)
Widzę że wątek kupkowo kolkowy juz działa to pewnie ten za niedługo ucichnie:-) mam nadzieje ze nie zostanę na nim sama jak przenoszę do stycznia :-)
Dobra zmykam zaraz spać bo jutro rano zamierzam robić pierniki albo pierogi i uszka... Tylko nie mogę się zdecydować co najpierw :-) Juz powoli robimy wszystko na święta bo potem będzie ciężko stać przy garach tyle czasu.
Przespanej nocy wam życzę :-)

Aenye gratulacje! Dałaś radę i masz już swoje skarby ze sobą. A wagowo i długościowo chłopcy nie sa tacy malutcy:) czesto pojedyncze dziecie ma takie wymiary! Wracaj do formy kochana i zdrowia dla Twoich bobasków:)

Dziewczyny urodziłam :) dzis o 11:16 i 11:17 przyszli na świat boscy księciowie - kolejno Gucio 2890 55cm i Leoś 2670 54cm. Totalne okruszki, gloweńki tycie.. Po 10pkt dostali i pieknie jedzą, smolka byla.. Śpią caly czas i ja tez bo w nocy nie spałam a teraz odlatuje na morfinie :))

Gratulacje :-) tylko pozazdrościć juz tej ulgi i możliwości przytulania bobaskow :-)

reklama
Do góry