reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hejka ale naskrobałyście. Ja byłam na tym obiedzie u teściowej, puree ziemniaczane z gulaszem i kapustą białą na ciepło...:-) No i 2 talerze rosołu u niej zjadłam, a przeciez u siebie też mam rosół to bede jadła i jadła... hihi. Przed chwilką wypiłam sobie pierwszą od nie pamietam kiedy kawe z fusami i mleczkiem. Ale małą filiżaneczke dosłownie, mmm pyycha. Tego mi brakowało.

@zozzolka kochana wytrwasz jeszcze chwilkę i na pewno urodzisz donoszoną dzidzię.

@OlaSzy a Ciebie to poniosło dość! Ty uważaj lepiej na siebie i dzidziusia, bo jeszcze mogłabyś go ponosić pod serduszkiem troche.

@Śliwka91 na samą myśl co dostajesz do jedzenia w tym szpitalu mnie mdli... Ja nigdy nie umiałam zjeść nic do końca. Zawsze zamawiałam z dowozem, nawet jak leżałam na wewnetrznym z zapaleniem jelita. Bo to co dostawałam to ja pierdziule.. Zwierzęta na wsi lepiej w miskach mają. A z tym rozpakowywaniem się to lepiej nie kracz co? Ja mam już te kłucia w kroczu, skurcze bolesne i ogolnie źle sie czuje, ale odpedzam złe mysli. Do 38tygodnia chce donosić. Później moge rodzić :tak: Więc jeszcze przyszły tydzień synuś musi grzecznie siedzieć.

@.szkrabek nooo to sie ciesze, że nie tylko ja nie mam pokoju dla malucha gotowego. Wszystko na spokojnie później sie zrobi :-)

@Piguła85 no to baw sie dobrze i chroń brzuszek!

@quchasia ja to samo. Ciągle sapie, wzdycham i po chwili robienia czegoś brzuch już się stawia. Także nie jestes sama ;-)

A teraz ide nastawić ziemniaki, później jajka i trzeba zrobić tą sałatkę. A na raty musze gotować bo mam tylko 2 garnki, haha. W jednym wielkim jest rosół a ten mniejszy wlasnie bedzie na ziemniaki a pozniej jajca :-D Trzeba dokupić bez kitu, bo tak sie nie da. A później jeszcze musze ugotowac makaron do rosołu przecież...

reklama
Szkrabek, ja dopiero na 7.. a zaczęłam oglądac w ciąży, bo tak to mnóstwo seriali z mężem oglądamy, ale jakoś na chirurgów nie chciał się skusić:)

a co do zmęczenia to liczę, że jak nam się brzuchy opuszczą to chyba będzie ciut lepiej nie??? na ile przed porodem to się dzieje, ze 2 tygodnie?

Myslalam ze tylko ja tak sapie;) ciesze sie ze nie jestem sama:-)
Zozzolka u mnie tez przeziebienie:(

Niedziela leniwa zreszta energii brak na cokolwiek nawet spaceru nie zaliczylam.
Milego wieczoru niedzielnego.

Sapac, to sapie :) Do domu mam ulice pod gorke, moze 300-500 metrow. Musze zatrzymywac sie co kilkanascie krokow.
Chyba dzis mialam pierwszy dzien narzekania. Bol w kroku, zmeczenie itp moj m. az byl zdziwiony. Powiedzialam mu, ze teraz bedzie tylko gorzej :)
W tygodniu nie mam kiedy narzekac :) Zaraz wrzuce moj brzuch na stosowny watek

Ja tez przeziębiona, jakiś kaszel mnie męczy. I standardowo katar.
Baby shower udał sie cudownie, było super fajnie, nasmialysmy sie jak dawno nie :)) piękne dekoracje i pyszności na stole, no i słodkie prezenty :)) bardzo dajna impreza, nie dziwie sie ze coraz popularniejsza. Miałam pierwszy raz robione :))

A dzisiaj wlasnie u teściowej na obiedzie, nie wiem gdzie ja mieszczę takie ilości jedzenia.. A potem zdycham :p

Aenye az ci zazdroszcze tego baby shower :-) ja nawet jak bym chciala sama sobie zrobic to nie mialabym kogo chyba zaprosic :-( wszystkie moje przyjaciolki sa daleko stad. Czasem az dola lapie przez ta samotnosc :-\ ale dosyc marudzenia.
Wy tu o zmeczeniu a ja dzis wyjatkowo pelna energii. I zamiast odpoczywac jak na niedziele przystslo to zrobilam pranie, oproznilam komode dla niuni i ulozylam do konca jej ubranka no i wreszcie spakowalam torbe do szpitala. Musze chyba jeszcze jedna dokupic bo mam wszystkie wielkie a jeszcze jej rzeczy musze do czegos wlozyc. Poza tym ogarnelam cale mieszkanie i nawet ubralam jej kolyske :-) maz jak jutro przyjdzie to bedzie musial wstawic ja do sypialni. Tylko ja przykryje pewnie zeby sie nie kurzyla :-) jejq ja dzisiaj na doopie usiedziec nie moge chociaz juz mnie kregoslup boli :-\

A powiedzcie wy mi jeszcze czy pampersy bierzecie odrazu cala paczke czy kilka sztuk a potem ktos reszte doniesie? Bo tych malych kupilam ta duza paczke 78 szt i sie zastanawiam czy jst sens brac az tyle. Jak myslicie?

Aenye zazdroszczę przyjęcia i cieszę się że się tak super udało.
Ja dzisiaj też spakowałam torbę,choć jeszcze dobry miesiąc przedemna. Ja do szpitala pampersów nie biorę bo u nas nie trzeba, szpital zapewnia, zresztą cały wykaz co należy zabrać z netu że strony szpitala wydrukowalam.tylko kosmetyczka została. Nawet smoczki wypażyłam. Tak że gotowa wyrazie co jestem, choć jeszcze troszkę mogłaby mała poczekać :-)

reklama
Olciastrzelce ją mam paczkę 46 pieluch i biorę całą. Gdybym miała wielką pake to bym wzięła ok 20 szt do torby i w razie czego mąż by doniósł

Do góry