reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Hej dziewczyny. I tak trzeba wstać i śniadania robić... Moja mała kaszle muszę jej inhalacje zrobić i jakiś rosołek zrobić, mąż z córką starsza na mecz idą ( zgłosił się jako opiekun i 10 dzieci 13 letnich bierze. Zobaczymy czy nie osiwieje hi h. Miłej niedzieli.

No ja tez Was wczoraj po całym dniu nadrabiałam troszkę ;-) Tutaj rzeczywiście trzeba min co 3h zerkać, bo inaczej cały wieczór czytania :-D Ale to bardzo dobrze - na umarłe forum bardzo smutno patrzeć...

Ja dziś wstałam 08:40 :-) nawet się wyspałam choć w nocy oczywiście podbudki co chwila, ból bioder... :sorry: no i moje koty usilnie dziś starały się bym nie mogła za dobrze i za długo ciągiem spać. A teraz sierściuchy smacznie śpią najedzone...a ja do prasowania muszę isć :confused2:

Kika - zazdroszczę kina, ale mój mąż odkąd maluch w brzuchu zaczął słyszeć powiedział, że nie będziemy już chodzić na takie głośne atrakcje - więc ominął mnie też weekend w filharmonii (moje dziecię bardzo chciało iść na spotkania z muzyką :-(). Odbiję sobie po porodzie...

Nie wiem może się mylimy, ale natężenie dźwięku (ilość decybeli) w takich "małych" pomieszczeniach jest podobno zdecydowanie za wysokie dla ciężarnych i może być niebezpieczne dla malucha... czytałam parę artykułów i sama już nie wiedziałam co o tym myśleć... ale wolałam nie ryzykować... Ale w sumie nawet nasz podniesiony głos może przestraszyć malucha w brzuchu a co dopiero takie dźwięki w kinie... może lepiej sobie jednak darować jeszcze ten miesiąc... ?

Aa szkrabek czyli to juz chyba donoszona ciaza jest tak?

Donoszona to chyba za tydzień - skończone 37 tygodni, także jeszcze 6 dni niech mój maluch sobie posiedzi w brzuchu grzecznie ;-) Choć i tak coś czuję, że przenoszę tego szkraba...

Dreddka - o kurcze - jeszcze pracujesz? :szok: No podziwiam Cię, że jesteś w stanie... ja już stękam na każdym kroku i co chwila w wc siedzę... chyba by mi było wstyd w biurze :-D Ale jak kochasz to co robisz to w sumie nie ma co się dziwić :tak: A co robisz, jeżeli to nie tajemnica?

Kika zazdroszcze kina tez bym sie wybrala :-p
Dreddka jeszcze pracujesz? szacunek kobieto:-D
Ja wstalam bo spac juz nie moglam a w sumie to i Maja zaraz wstala spie na lewym boku cala noc bo jak na prawym sie to boli mnie w okolicy zeber watroby i nie moge sie przekrecic pozniej:eek: Majusia je sniadanko a ja za gofry mam zamiar sie zabarac jak maz wstanie trzeba na zakupy jechac bo pusto w lodowce prawie:-p no i musze rogala do karmienia kupic i kosmetykow kilka i kocyk jeszcze jeden ten co sobie upatrzylam:-D

Tak ze milego dnia mamuski:-D:-D

@Gosia25 haha a ja kupilam wczoraj budyn 3x czekoladowy ale nie chciało mi sie go robic, chociaz mialam straszliwa ochote. Moze dzis się skuszę :) w ogole to naprawde wczoraj poszalalas ze sprzataniem! Uwazaj kobito na siebie, co?
@.szkrabek ja tez uwielbiam zjazdy rodzinne od strony mojej mamy. Z tamta rodzina jakos jestem bardziej zżyta. Wspolny obiad przy stole zawsze powoduje u mnie endorfiny szczęścia i pozniej az żal jak musze wyjezdzac w swoje strony. No teraz jak jestem za granica to juz w ogole, oby sie udalo spotkac na przyszłe wakacje w odpust na wiosce. No i gratuluję tygodni ciąży ale jeszcze niech maluch posiedzi :)
@rumcajsowa hanka no obyyy. Slyszalam wlasnie ze w stresie rozne rzeczy sie dzieja, zobaczymy jak bedzie ze mna hihi.
@kulkaPrzytulka gratuluję zakonczonego remontu. Az zazdroszczę.
@zozzolka fuuuu slyszalam wlasnie o takich kobietach co jedza lozysko, ale na sama mysl zaraz zwymiotuje chyba...
@Kika7878 ale fajnie, kinoo. Ja bym poszla ale nic tu nie zrozumiem. Jak odwiedze Polske to na pewno zajrze do kina :)
@Dreddka Ty pracoholiczko :) podziwiam Cię naprawde. Tylko uwazaj na siebie. Jesli chodzi o to co tesciowa Ci gada to mi tak babcia mowi, z tym że to ja nie pracuje a G tak. I ona: jejku jak.mozna byc na czyjejs łasce. Bedziesz chciala nowe buty to na pewno Ci nie kupi i na zwykle podpaski bedziesz musiala sie prosic o pieniadze.. babcia nie przepada dodatkowo za moim G dlatego olewam to co tam mówi :)
@dzag82 noo psinka ma sie lepiej. A rodzice naprawde zawiedli mnie pod tym wzgledem i teksty jakie powiedzieli byly tak nie na miejscu ze od 2 dni nie mam z nimi kontaktu. No ja w necie na okraglo siedze, ale jak juz gdzies wyjde to pozniej mam co do nadrabiania haha.
@olciastrzelce bedziesz od marca nianią tak? Faaaajnie. Ja zanim wyjechalam bylam nianią z doskoku dla takiego chlopczyka. Ale pozniej juz z brzuchem bylo mi ciezko no i wyjazd wiec sie zakończyła ta przygoda. Hmm piszesz o chrzcinach. Ja musze to przemyslec bo rodzina z polski bd musiaala tu do nas przyjechac bo chce brata wziąć na chrzestnego. Nie wiem kiedy jest najlepszy czas na chrzciny.
G wczoraj nastawil rosół, taki na wypasie ze chyba zemdleje jak go zjem. Teraz znowu podlaczylam go do wolnego gotowania. A my w lozku dalej. G to nawet śpi. Ale co sie dziwić, weekend a wczoraj tez sobie podrinkowal hah :)) to pewnie powieki są bardzo ciężkie. Ale stawiam ze jak sie przebudzi to powie: Misieeeeek, daj mi tabletke... :))
Miłej niedzieli kochane!

Domi zgadza sie bede niania tez tak z doskoku bo 2-3 razy w tyg wiec nie ma zle :-) no ja chrzciny robie w domu rodzinnym bo calej rodzinie ciezko byloby tu przyjechac ok 350 km. Pozatym nie mialabym ich jak tu pomiescic. A tak to mi jeszcze mama i siostra pomoga przygotowac. My chcemy ochrzcic zanim moj maz wroci do pracy czyli mamy czas do konca lutego a ze tam chrzcza tylko w pierwsza niedziele to juz nawet znamy date hehe:-) ja tam nie patrze kiedy jest najlepszy czas tylko zrobie wtedy kiedy nam odpowiada ;-)

Witam w niedziele. Kuzyn przywiózł pyszna babkę ziemniaczana i szarlotka od Cioci mniam mniam.
Zaraz z mężem jadą odebrać łóżeczko z materacem od koleżanki a potem wolne :)
Jeszcze ich pogoni bo komodę wygospodariwalam dla małej i będę miała pierwsze kroki do skończenia pokoju małej zrobione

Auliya ale smaka narobilas :-) ja tez dzisiaj ogarniam juz wszystko w pokoiku malej. Moze dzisiaj jeszcze skoncze bo maz w pracy a mi sie nudzi:-) widze ze tu juz prawie wszystkie dopinaja wszystko na ostatni guzik:-)

@olciastrzelce no mi będzie ciezko wlasnie to zorganizowac, bo nie 350km a ponad 800 musi rodzina przejechać. Do tego jak to zrobic żeby i tata i mama byli, a oni po rozwodzie i tez nie chce ich kłaść w jednym pokoju na noc. Ah kombinacje...
@auliya ooo nie. Szarlotka :( wyslij kawalek!!! Bede sie pocieszala dzis budyniem bo co mi pozostalo...

Fajnie że macie pokoiki dla maluchow prawie gotowe. U mnie u mlodego w pokoju jest typowa graciarnia. Przewrocic sie mozna o reklamowki z rzeczami. Łóżeczko ubrane czeka, ale jedynie na przeniesienie go do naszej sypialni :) moze za 2 miesiace sie G zabierze za jego pokoj. Pomaluje, szafy sie kupi i w ogole. Teraz sa inne wydatki, a maly i tak bedzie spal u nas, wiec nie zalamuje mnie az tak bardzo brak tego pokoju na chwile obecna :)
Ogarnelam troche w sypialni. Bo rzecz na rzeczy leżała. Do takiej duzej antyramy z napisem LOVE na zdjecia wlozylam nasze focie i postawilam na komodzie w sypialni. Pieeeeknie to wyglada i sie jaram do teraz a G sie ze mnie smieje :D
Tesciowa nas na obiad zapraszala wczoraj wiec dzis u nas tylko rosolek sie gotuje a drugie danie zjemy u niej. No i wymyslilam sobie ze wieczorem zrobie salatke jarzynowa. Akurat z rosolu beda warzywka, a G codziennie do pracy bierze te kupne salatki to chociaz taka domowa teraz bedzie mial okazje zjesc :)

reklama
Witam niedzielnie.
U mnie przeziebienie kwitnie ... Wpakowalam sie do rodzicow to obiadu nie musze robić.
Podziwiam pracujace jeszcze ja juz do niczego sie nie nadaje.
No to wczoraj się napatrzylam na tym filmie....
Szkrabek super ze masz juz 37 tc dla mnie to marzenie dotrwac i wiem ze to juz końcówka u mnie będzie.

Milej niedzieli dziewczyny

Do góry