reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Śliwka czy masz już wyniki? Trzymam kciuki.
Wy tu o porodach a mi ciagle to wydaje się odlegle:) mam jeszcze tyle planów przed i rzeczy do zrobienia:) ale uwaga dziś kupiłam łóżeczko!

Mój mąż ma podobny stosunek do seksu teraz/ boi się , ze coś mnie zaboli etc. A brzuch mu i mi trochę logistycznie przeszkadza:)
Odpuściliśmy wiec chwilowo.
Olaszy- współczuje ! Trzymaj się w dwupaku !

reklama
Sliwka jak tam wyniki?
Quchasia niemarrw sie napewno sie nie brzydzi tylko boi tak jak moj:) faceci juz tak maja ze boja sie ze cos nie tak moga zrobic wiec wola poczekac po porodzie bo maja pewnosc ze bedzie ok wiec glowa do gory ;) maz moj mowi zawsze ze on rozumie ze jestem w ciazy i to szanuje;)
a musze przyznac ze moj mezus kochany bylismy na zakupach wrocilismy i rozpakowal wszystko i pomog pochowac :) wogole to widze ze sie stara bardziej zeby odpoczywala itd dzis obiadu nie bylo bo mi sie nie chcialo:p. A teraz leze i odpoczywam sobie tylko nie wiem po czym heeh:)
Olaszy wspolczuje i pozostan 2 in1 jak najdluzej:)
Kupilam dzis pampersy oliwke w sprayu i plyn do kapieli dla dzidziusia:) dopakowalam do torby do szpitala jeszcze tylko kosmetyczka ale to musse kupic widzialam razem z zelemcpo prysznic i kremem wiec jutro zakupie:) a we wtorek juz do lekarza i bede wiedziala kiedy cc mam;))))
Domi jak tam juz jestes na nowy mieszkaniu?
Milego wieczorku mamuski i zostancie w dwu pakach jak najdluzej sciskam:))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny właśnie pytałam męża gdzie on patrzył przy porodzie,mówi że patrzy na moją twarz i wogóle nie podchodził do krocza. Był dużym wsparciem i cały czas był z dzieckiem, jak mnie szyli np.
Co do seksu to my uprawiany eks bez seksu, każdy ma przyjemność :$ a trochę nam libido wzrosło ostatnio. :-)

Czesc Dziewczyny. No i nadal nic nie wiem oficjalnie, ale jak zaczęłam mówić o cholestazie to nikt nie zaprzeczył. Wyników nie mam jeszcze ale dostaję leki, więc coś musi być na rzeczy. Miałam dzisiaj ktg i usg. Mała waży 2400 i w trakcie badania miała główkę pod moimi żebrami aż się lekarka zdziwiła ale na szczęście wszystko z nią w porządku. A wiecie jak tu mnie dobrze karmią? :-)tylko cukier muszę sobie sama kontrolować. Ogólnie bardzo tęsknię za mężem bo ten weekend miał być nasz a wczoraj do teściów trzeba było jechać i późno wróciliśmy no a teraz szpital. Ehhh. Dalej jestem sama na sali ale nawet mi to zaczęło odpowiadać :-)Także kochane nie lekceważymy żadnych objawów, dbamy o siebie i uważamy z tym seksem :-D

Mój ex stał przy głowie i nie zaglądał w krocze - ale pamiętam jak położna powiedziała żebym ręką dotknęła w czasie parcia i poczułam główkę malucha :-) I cos, jak we mgle, wydaje mi się, ze mój ex też ręką dotknął, ale niestety to było tak dawno, a ja jakaś zamroczona (chyba tym dolarganem paskudnym :confused2:), że nie dam sobie ręki odciąć...
A po wszystkim też z maluchem siedział na rękach jak mnie oporządzali... teraz jest ponoć inaczej - wszystkie zabiegi robią jak maluch leży skóra do skóry i tata może jedynie z boku asystować. Co w sumie mnie cieszy i już sie doczekać nie mogę tego maluszka na mojej piersi!!! :tak:

Quchasia faceci na tym etapie się bardziej boją możesz mi wierzyć. A co do klucza i malucha w kanale to moja jest min. od dwóch miesięcy główka w dół. Co prawda średni był od stycznia do połowy kwietnia wstawiony w kanał a ja wtedy miałam mniej niż 2.5cm szyjki
Hej Dziewczyny i Maluszki, jeszcze siedzimy grzecznie w 2-pakach :) To jeszcze nie nasz czas:tak:
quchasia - myślisz, że brzuch go obrzydza? Nie... Pewnie po prostu się boi, żeby nic nie ,,uszkodzić";-)A po seks po porodzie...mmmm... miodzio :-DOczywiście, jak się już dojdzie do siebie. My już się nie możemy doczekać, zwłaszcza ze względu na przymusową abstynencję:-(
OlaSzy - fajnie, że masz kogoś dodatkowego do konsultacji:)
Domi, już na swoim?

My dziś w domu, na groby nie jechaliśmy, bo to ponad 100km. Tylko kościół i spacerek. Pogoda ładna i w ogóle nie czuję, że to dziś 1 listopada...

Dziewczyny, zastanawiam się nad formalnościami związanymi z pracą, tzn. trzeba jakoś przed porodem zgłosić, że np. wybieram się na roczny urlop, prawda? W pierwszej ciąży umowa kończyła mi się z dniem porodu, więc to wszystko trochę inaczej wyglądało...
U mnie kadrowa wszystko przygotowała ja tylko odpalam się pod papierami. Była potrzebna biała karteczka ze szpitala o której mi przypomniała. Jeśli podjęło się decyzję o urlopie na rok to wtedy dostawali się odgórnie 80 % cały czas. Nie było możliwości wyboru 100/60. Może się coś zmieniło. Wtedy żeby dostać najpierw 100 trzeba było wpisać sam macierzyński a pod jego koniec następne urlopy. Problem był jak ktoś wybrał cały rok a np. Po 9 miesiącach sytuacja zmuszał do zmiany decyzji i powrotu do pracy -brak wyrównania

Dzięki dziewczyny za info dot. formalności:) Może uda mi się niedługo wybrać do firmy to wypelnie odpowiednie druczki.
Aaa druki dopiero po porodzie można chyba że zacznie któraś macierzyński przed porodem bo daty do wyliczeń są potrzebne.

Ja pierwsza mialam tez cc wiec moj maz nico nie widzial ale siedzial ze mna jak mialam skurcze i mial byc przy porodzie ale wyszla cc i nie byl.
Ja umylam frytkownice ale doszlam do wniosku ze juz za duzo zniszczona i wyrzucilam. Zrobilam kolacje i zjedlismy teraz odpoczywam i mala w brzuszku dyskote robi jak co dzien:))) ale uwielbiam jak tak sie rusza i wierci :))

Co do seksu to my uprawiany eks bez seksu, każdy ma przyjemność :$ a trochę nam libido wzrosło ostatnio. :-)

hihi tak też sobie radzimy, ale ja chciałam iść na całość;D

Dziewczyny, które już miały skurcze przepowiadające- do czego podobny to jest ból? Czy to jest trochę jak okresowy ból? bo dziś miałam przez jakies 2 godziny takie bóle jakby okresowe, dosyć intensywne, niezbyt przyjemne i się zastanawiam co to?:)

reklama
Quchasia ja w pierwszej ciazy nie mialam przepowiadajacyc skurczy ale teraz jakos 2 dni mnie bolal brzuch jak do miesiaczki do tego sie stawial czesto ale jak lezalam to bylo ok i przeszlo po 2 dniach u mnie mysle se to z przerobienia bylo :/ wiec staram sie oszxzedzac teraz. Ale jak ci nie przejdzie do najlepiej do gin sie zglosic.
Lece spac bo padnieta jedtem jutro juz szkola Mai sie zaczyna wiec bede sama znowu w ciagu dnia. Milej i przespanej nocki mamuski:)))

Do góry