reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Czesc Dziewczynki!
Czas cos naskrobac bo ostanio slabo sie udzielam, caly czas mam skoki hormonow i jesli istnieje cos takiego jak depresja ciazowa to ja ja wlasnie mam .Stresuje sie albo doluje na zmiane , najgorsze jest to ze nie jestem w stanie nad tym wogole panowac. Pierwszy raz w ciazy mi sie cos takiego dzieje, nigdy przedtem tak nie swirowalam :no: Nadal nie czuje ruchow co stresuje mnie jeszcze bardziej, tzn czuje przelewanie tylko. Polozna twierdzila ze wszystko jest ok tetno itd wszystko pieknie ehhh. USG mam dopiero 5 sierpnia , wiec mam nadzieje ze wtedy sie uspokoje . Przepraszam was dziewczyny ze ja wiecznie tylko marudze ..
...z pozytywow jade w przyszlym tyg po jakas komode , posciel dla malucha i tym podobne bambetle...mysle czy nie kupic juz lozeczka i schowac .. :sorry: Wiem ze wczesnie ale ma wrazenie ze ten czas tak szybko leci ze sie nie wyrobie z wszystkim , a trzeba jeszcze chlopcow do szkoly wyszykowac (czyt, ciuchy itd ) wiec w sierpniu kupe kasy pojdzie.

szkrabek dzieki pieknie za te linki :-) czytalam pol dnia chyba, mimo ze ja matka doswiadczona :-D o niektorych zeczach wogole nie wiedzialam.

dzag82 Wszystkiego naj naj naj!! dla synusia! :tak: ps. uwazaj na siebie bo podobno jakis silny rota po europie krazy, mnie juz pokonalo :-( pare moich kolezanek w pl. tez sie meczy .

auliya
ja tez mam nadzieje ze plcie sie nie pozmieniaja :-Du mnie na USG byl plaski wyrostek plciowy ...mimo ze lekarka nic nie powiedziala licze ....baaaaaaaaaaardzo licze ze jajka sie nie pokazą !! :-D chociaz przeczucie mam chlopiece :-D

....Dziewczyny a co sie dzieje z Katty byla ( jest ) w szpitalu ? .. z mama blizniakow...Basia....i jeszcze pare nikow ? Dziewczyny wszystko u was ok ??????

reklama
@dzag82 wszystkiego najlepszego dla Tymka!! :) a Tobie zdrowka!! @porannakawa nie zamartwiaj sie na zapas. Zz dzidziusiem wszystko ok, moze po prostu nie chce jeszcze Ci sprzedawac kopniakow :)
Ah i mam pytanie do was mamy, czy w ciazy mialyscie takie delikatne plamienia z piersi? Tj no kilka kropelek co jakis czas spoczywa na mojej bluzce. Wczoraj to zauwazylam jesli chodzi o lewa piers, a dzis rano dodatkowo zobaczylam plamke zaschnieta po prawej stronie bluzki. Tak szybko cos sie tam zbiera czy o co chodzi?! :O

Dzień dobry! :-) Witam Was w ten piękny sobotni poranek! Dziś jadę do znajomej obejrzeć łóżeczko i przewijak. Jeśli nam się spodoba, to nam pożyczy. Już dostałam w spadku całą torbę ubranek. Niektóre są śmieszne, mają takie hmmm... klapki na pupie :-D Chyba, żeby łatwiej było sprawdzi co kryje się w pieluszce.
Przy okazji pochwalę się Wam moim brzuszkiem :-) Przepraszam za balagan za plecami, ale zdjęcie zrobione chwilę po przebudzeniu :-)

Załączniki

• 1436600936917.jpg
    1436600936917.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 71
DomiPolka ja w mojej pierwszej ciąży jakoś w 17 czy 18 tygodniu obudziłam się rano z wielką plamą mleka na koszulce. Strasznie się zestresowałam bo nigdzie nie widziałam informacji, że coś takiego się może zdarzyć, popędziłam do gina, który mi powiedział, że to zupełnie normalne!!!
Dlatego w tej ciąży zakupiłam już wkładki laktacyjne i bawełniane biustonosze do spania bo może mnie "zalać" w każdej chwili. Pisałam o tym na naszym wątku wyprawkowym. :-)

Porannakawa
u mnie też skoki nastrojów to w jedną to w drugą stronę. Jeszcze sobie przybieram okropnie do głowy co ktoś mówi i roztrząsam na milion sposobów. Męczy mnie to już! Rozumiem Cię doskonale :tak:

Traktorzystka super brzusio!

Saara plamienie masz pewnie od polipa, ja plamię od miesiąca z niewielkimi przerwami. :baffled: Gin mnie uprzedzał, że tak całą ciąże może być, ale jak się stresujesz to jasne, że jedź sprawdzić. Tylko im powiedz o polipie jakby go nie widzieli bo może się okazać, że właśnie Ci odpada i będziesz miała już spokój.

traktorzystka - widzę moją pościel z IKEA:-) a brzuszek piękny!

dzag82 - urodzinowe buziaki dla Tymka od forumowych "ciotek" i zdrowia! rozchorować się w taką pogodę to istna masakra, mam nadzieje,że szybko odpuszczą objawy i będziesz się dobrze czuć

porannakawa - myślę, że nie jest "za szybko" na zakupy. Kurcze, wyprawka dla niemowlaka to dobre kilka tysięcy (ja z wózkiem, gadżetami, huśtawką, łóżeczkiem, ubrankami i dodatkami policzyłam, że pójdą spokojnie dwie moje pensje ;/) dlatego lepiej rozłożyć zakupy na etapy, a biorąc pod uwagę, że w domu masz dzieci w wieku szkolnym to nie zastanawiałabym się długo. Wydać na raz tyle pieniędzy po prostu boli i może zaburzyć finanse domowe.Poza tym jest teraz tyle promocji, że chociaż ubranka zimowe kupimy nieco taniej.

Domi_Polka - wycieki z piersi są jak najbardziej normalne - to po prostu hormony tak nami rządzą, więc się nie stresuj, one sie po prostu przygotowują do swojej nowej roli ;-)

traktorzystka - brzuszek superaśny :-) Jaka Ty szczuplutka jesteś. Ile masz do przodu?

Saaraa - współczuję, bo wyobrażam sobie nerwy. To pewnie polip, tak jak mówi Meliska - ale jak masz się stresować to chyba lepiej iśc sprawdzić.

porannakawa - ja mam podobne zachwiania humoru, niestety mam też swoje schizy :baffled: mój mąż ledwo wytrzymuje ze mną :-) trzymam się go jak dziecko maminej spódnicy, stałam się zazdrosna no masakra mówię Wam. Sama ze sobą już czasem ledwo wytrzymuję :-D na szczęście to są tylko epizody, choć męczące. Jeszcze parę miesięcy i się wyrówna ;-)

porannakawa zazdroszcze wiekszych zakupow choc lozeczko kosz sama juz nabylam :)
Przy starszych dzidciach jest co kupoeac i wa rto podzielic wydatki tak jak piszesz.

szkrabek musze doczytac co wnkleilas

dzag82 fajnie ze masz jeszcze sile na urodzinki syna, impreza na pewno bedzie udana! 100 lat dla niego. A co do plci to chetnie zmienie u Ciebie.

Tez sie chcialam spytac o nieobecn... odmeldowac sie prosze katty chociaz Ty...

@dzag82 wszystkiego najlepszego dla Tymka!! :) a Tobie zdrowka!! @porannakawa nie zamartwiaj sie na zapas. Zz dzidziusiem wszystko ok, moze po prostu nie chce jeszcze Ci sprzedawac kopniakow :)
Ah i mam pytanie do was mamy, czy w ciazy mialyscie takie delikatne plamienia z piersi? Tj no kilka kropelek co jakis czas spoczywa na mojej bluzce. Wczoraj to zauwazylam jesli chodzi o lewa piers, a dzis rano dodatkowo zobaczylam plamke zaschnieta po prawej stronie bluzki. Tak szybko cos sie tam zbiera czy o co chodzi?! :O
Jak pisala szkrabek to norma z piersiami u jednej od 3mc bedzie siara i mleko u innej pojawi sie po porodzie.

Uciekam bo duzy marudzi i musze go czyms zajac.

Hej Dziewczyny, melduję się, u nas wszystko ok, choć dzieci pojechały na kolonie i remontujemy, odświeżamy , segregujemy itd.
Generalnie caly czas duzo się dzieje, ale staram sie Was czytać na bieżąco.
Pisalyscie o usg połówkowym, my musimy zaczekać do conajmniej 22 tygodnia bo na usg genetycznym lekarz powiedzial, że mam głęboko osadzoną macicę i 2czesniej nie ma sensu bo nie bedzie cobrego obrazu ... tak więc jeszcze ponad miesiąc musimy czekać..
Poza tym mam ostatnio problemy z kompem i piszę z tel a tego nie cierpię, w ogole
to mam takie humorki, że nie wiem jak inni je znoszą :confused:
Acha - wasze brzuszki cudowne :thumbup:
Postaram się odzywać częściej jak tylko ogarnę cały ten bajzel w domu..
Pozdrawiam i życzę wszystkim nam milego dnia :)

reklama
Do góry