reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Czesc Dziewczynki!
Czas cos naskrobac bo ostanio slabo sie udzielam, caly czas mam skoki hormonow i jesli istnieje cos takiego jak depresja ciazowa to ja ja wlasnie mam .Stresuje sie albo doluje na zmiane , najgorsze jest to ze nie jestem w stanie nad tym wogole panowac. Pierwszy raz w ciazy mi sie cos takiego dzieje, nigdy przedtem tak nie swirowalam :no: Nadal nie czuje ruchow co stresuje mnie jeszcze bardziej, tzn czuje przelewanie tylko. Polozna twierdzila ze wszystko jest ok tetno itd wszystko pieknie ehhh. USG mam dopiero 5 sierpnia , wiec mam nadzieje ze wtedy sie uspokoje . Przepraszam was dziewczyny ze ja wiecznie tylko marudze ..
...z pozytywow jade w przyszlym tyg po jakas komode , posciel dla malucha i tym podobne bambetle...mysle czy nie kupic juz lozeczka i schowac .. :sorry: Wiem ze wczesnie ale ma wrazenie ze ten czas tak szybko leci ze sie nie wyrobie z wszystkim , a trzeba jeszcze chlopcow do szkoly wyszykowac (czyt, ciuchy itd ) wiec w sierpniu kupe kasy pojdzie.

szkrabek dzieki pieknie za te linki :-) czytalam pol dnia chyba, mimo ze ja matka doswiadczona :-D o niektorych zeczach wogole nie wiedzialam.

dzag82 Wszystkiego naj naj naj!! dla synusia! :tak: ps. uwazaj na siebie bo podobno jakis silny rota po europie krazy, mnie juz pokonalo :-( pare moich kolezanek w pl. tez sie meczy .

auliya
ja tez mam nadzieje ze plcie sie nie pozmieniaja :-Du mnie na USG byl plaski wyrostek plciowy ...mimo ze lekarka nic nie powiedziala licze ....baaaaaaaaaaardzo licze ze jajka sie nie pokazą !! :-D chociaz przeczucie mam chlopiece :-D

....Dziewczyny a co sie dzieje z Katty byla ( jest ) w szpitalu ? .. z mama blizniakow...Basia....i jeszcze pare nikow ? Dziewczyny wszystko u was ok ??????

reklama
@dzag82 wszystkiego najlepszego dla Tymka!! :) a Tobie zdrowka!! @porannakawa nie zamartwiaj sie na zapas. Zz dzidziusiem wszystko ok, moze po prostu nie chce jeszcze Ci sprzedawac kopniakow :)
Ah i mam pytanie do was mamy, czy w ciazy mialyscie takie delikatne plamienia z piersi? Tj no kilka kropelek co jakis czas spoczywa na mojej bluzce. Wczoraj to zauwazylam jesli chodzi o lewa piers, a dzis rano dodatkowo zobaczylam plamke zaschnieta po prawej stronie bluzki. Tak szybko cos sie tam zbiera czy o co chodzi?! :O

Dzień dobry! :-) Witam Was w ten piękny sobotni poranek! Dziś jadę do znajomej obejrzeć łóżeczko i przewijak. Jeśli nam się spodoba, to nam pożyczy. Już dostałam w spadku całą torbę ubranek. Niektóre są śmieszne, mają takie hmmm... klapki na pupie :-D Chyba, żeby łatwiej było sprawdzi co kryje się w pieluszce.
Przy okazji pochwalę się Wam moim brzuszkiem :-) Przepraszam za balagan za plecami, ale zdjęcie zrobione chwilę po przebudzeniu :-)

Załączniki

• 1436600936917.jpg
    1436600936917.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 70
DomiPolka ja w mojej pierwszej ciąży jakoś w 17 czy 18 tygodniu obudziłam się rano z wielką plamą mleka na koszulce. Strasznie się zestresowałam bo nigdzie nie widziałam informacji, że coś takiego się może zdarzyć, popędziłam do gina, który mi powiedział, że to zupełnie normalne!!!
Dlatego w tej ciąży zakupiłam już wkładki laktacyjne i bawełniane biustonosze do spania bo może mnie "zalać" w każdej chwili. Pisałam o tym na naszym wątku wyprawkowym. :-)

Porannakawa
u mnie też skoki nastrojów to w jedną to w drugą stronę. Jeszcze sobie przybieram okropnie do głowy co ktoś mówi i roztrząsam na milion sposobów. Męczy mnie to już! Rozumiem Cię doskonale :tak:

Traktorzystka super brzusio!

Saara plamienie masz pewnie od polipa, ja plamię od miesiąca z niewielkimi przerwami. :baffled: Gin mnie uprzedzał, że tak całą ciąże może być, ale jak się stresujesz to jasne, że jedź sprawdzić. Tylko im powiedz o polipie jakby go nie widzieli bo może się okazać, że właśnie Ci odpada i będziesz miała już spokój.

traktorzystka - widzę moją pościel z IKEA:-) a brzuszek piękny!

dzag82 - urodzinowe buziaki dla Tymka od forumowych "ciotek" i zdrowia! rozchorować się w taką pogodę to istna masakra, mam nadzieje,że szybko odpuszczą objawy i będziesz się dobrze czuć

porannakawa - myślę, że nie jest "za szybko" na zakupy. Kurcze, wyprawka dla niemowlaka to dobre kilka tysięcy (ja z wózkiem, gadżetami, huśtawką, łóżeczkiem, ubrankami i dodatkami policzyłam, że pójdą spokojnie dwie moje pensje ;/) dlatego lepiej rozłożyć zakupy na etapy, a biorąc pod uwagę, że w domu masz dzieci w wieku szkolnym to nie zastanawiałabym się długo. Wydać na raz tyle pieniędzy po prostu boli i może zaburzyć finanse domowe.Poza tym jest teraz tyle promocji, że chociaż ubranka zimowe kupimy nieco taniej.

Domi_Polka - wycieki z piersi są jak najbardziej normalne - to po prostu hormony tak nami rządzą, więc się nie stresuj, one sie po prostu przygotowują do swojej nowej roli ;-)

traktorzystka - brzuszek superaśny :-) Jaka Ty szczuplutka jesteś. Ile masz do przodu?

Saaraa - współczuję, bo wyobrażam sobie nerwy. To pewnie polip, tak jak mówi Meliska - ale jak masz się stresować to chyba lepiej iśc sprawdzić.

porannakawa - ja mam podobne zachwiania humoru, niestety mam też swoje schizy :baffled: mój mąż ledwo wytrzymuje ze mną :-) trzymam się go jak dziecko maminej spódnicy, stałam się zazdrosna no masakra mówię Wam. Sama ze sobą już czasem ledwo wytrzymuję :-D na szczęście to są tylko epizody, choć męczące. Jeszcze parę miesięcy i się wyrówna ;-)

porannakawa zazdroszcze wiekszych zakupow choc lozeczko kosz sama juz nabylam :)
Przy starszych dzidciach jest co kupoeac i wa rto podzielic wydatki tak jak piszesz.

szkrabek musze doczytac co wnkleilas

dzag82 fajnie ze masz jeszcze sile na urodzinki syna, impreza na pewno bedzie udana! 100 lat dla niego. A co do plci to chetnie zmienie u Ciebie.

Tez sie chcialam spytac o nieobecn... odmeldowac sie prosze katty chociaz Ty...

@dzag82 wszystkiego najlepszego dla Tymka!! :) a Tobie zdrowka!! @porannakawa nie zamartwiaj sie na zapas. Zz dzidziusiem wszystko ok, moze po prostu nie chce jeszcze Ci sprzedawac kopniakow :)
Ah i mam pytanie do was mamy, czy w ciazy mialyscie takie delikatne plamienia z piersi? Tj no kilka kropelek co jakis czas spoczywa na mojej bluzce. Wczoraj to zauwazylam jesli chodzi o lewa piers, a dzis rano dodatkowo zobaczylam plamke zaschnieta po prawej stronie bluzki. Tak szybko cos sie tam zbiera czy o co chodzi?! :O
Jak pisala szkrabek to norma z piersiami u jednej od 3mc bedzie siara i mleko u innej pojawi sie po porodzie.

Uciekam bo duzy marudzi i musze go czyms zajac.

Hej Dziewczyny, melduję się, u nas wszystko ok, choć dzieci pojechały na kolonie i remontujemy, odświeżamy , segregujemy itd.
Generalnie caly czas duzo się dzieje, ale staram sie Was czytać na bieżąco.
Pisalyscie o usg połówkowym, my musimy zaczekać do conajmniej 22 tygodnia bo na usg genetycznym lekarz powiedzial, że mam głęboko osadzoną macicę i 2czesniej nie ma sensu bo nie bedzie cobrego obrazu ... tak więc jeszcze ponad miesiąc musimy czekać..
Poza tym mam ostatnio problemy z kompem i piszę z tel a tego nie cierpię, w ogole
to mam takie humorki, że nie wiem jak inni je znoszą :confused:
Acha - wasze brzuszki cudowne :thumbup:
Postaram się odzywać częściej jak tylko ogarnę cały ten bajzel w domu..
Pozdrawiam i życzę wszystkim nam milego dnia :)

reklama
Do góry