reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

No dziewczynki brzuszki jak marzenie, ale ja mam większy :D Tylko, że ja ogólnie wyrosłam - mam 172 cm, więc i brzuch mi rośnie proporcjonalnie chyba.

Piszecie o usg połówkowych... ja idę teraz w czwartek prywatnie (21 tyg) i do szpitala na oddział w następny czwartek (22 tyg). Ostatnio pytałam co to za lekarka robi te usg u mnie na oddziale, bo nie kojarzę jej zupełnie, a to jest jakaś pani specjalistka od genetyki, więc mimo, że badanie trwa całe 5 min. :baffled: to może jednak w razie W coś tam by dostrzegła.

Na ostatniej wizycie uprzedziła mnie ginka, że test obciążenia glukozą będę mieć dopiero we wrześniu (ok. 28 tyg).

reklama
A zapomniałam jeszcze odnieść się do tematu snów... Mnie to jakieś 2 tyg. temu przyśniło się, że byłam na usg i zobaczyłam takiego wysuszonego bąbelka pływającego we mnie i ginka oznajmiła, że to koniec :baffled: To był naprawdę koszmar. Dziękowałam niebiosom, że to tylko sen był, ale też mam nadzieję, że nigdy więcej coś tak okropnego mi się nie przyśni.

Dreddka - ja bym zadzwoniła. Będziesz spokojniejsza. Upławy to w sumie norma w ciąży, o ile nie mają rybiego zapachu i konsystencji serka. Na bank jest ok, ale nie zaszkodzi zadzwonić i umówić się na wizytę w razie czego.

my wczoraj na obiedzie u teściów, teściu był oburzony że ja pije cole, i do męża mego wykład jak on mi na to pozwała, miny i gesty jakie przy tym robił, czuł pogardę do mnie, że ja mam odwagę pic cole....

Justa8383 nie cierpię tekstów w stylu ' jak on jej na to pozwala' .. Przecież nie jesteś ubezwłasnowolniona. Przy mnie chyba by nikt tego nie próbował.
Dam sobie godzinkę z tym brzuchem. Upławy sa bezwonne. Może to wynik pierwszego dnia w pracy po urlopie ...

@Justa8383 ja wlasnie zjadlam pizze i popilam dwiema szklankami coli :) nie przejmuj sie gadaniną... Czasem musi sie znalezc ktos, kto jak sobie nie pogada to nie przezyje ;)

Czesc Dziewczynki! :-)

Dzisiaj zrobilam rezerwacje na obciazenie glukoza w czwartek :baffled: Yezu jak ja tego nienawidze :no: no ale jak cza to cza zwlaszcza ze w poprzedniej ciazy mialam cukrzyce . Mam glukometr i jak na razie zadnych odchyłów nie mam od normy...ale jak znam zycie badanie wyjdzie zle i bede miala watpliwa przyjemnosc miec glukoze drugi raz.

OlaSzy trzymam kciuki za wizyte ! :tak: piekny brzusio moj to gigant ! :-D

Auliya
oooo swietne wiesci ze Katty wychodzi ze szpitala mam nadzieje ze wszystko u niej ok ! :tak:

Dredka wez magnez i nospe moze to przeciazeniowe bole, ja tez mam takie biale uplawy ale to normalne w kazdej ciazy mialam.:tak:

Justa qrde jak mnie wpienia takie pitolenie co wolno czego nie wolno kobiecie w ciazy...jeszcze uwaga chłopa !!! :-D;-) Ci to najwiecej o ciazy wiedza plus berety pod blokami .:-D Kiedys jak jeszcze mieszkałam w Plu to sie jedna babcia w sklepie przywalila ze mam lancuszek na szyi ze kobiecie w ciazy nie wolno bo....i tu cala opowiesc jak to sie przez to dziecko udusi itd . Co do Coli wszystko wolno z umiarem ja tez pije !!! jedynie omijam surowe miesiwo ryby i sery plesniowe... ps. jadlam watrobke to Ci grzech ;-) a w ciazy zakazana .

hehhee, no jak teściu się wypowiedział, dolałam sobie cala szklankę i wypiłam do dna patrząc na męża!
przed ciąża pilam cole tylko do drinków :p a teraz po prostu muszę, nie mogę przestać jej pić!

Ja tez mialam mega chec na cole, ale mialam przez to straszne wzdecia i źle sie czulam, sama zrezygnowalam. Jak nie szkodzi to chyba mozna choc cola chyba jak kawa wyplukuje magnez.

U mnie z kolei nikt nie mowi o mojej ciąży, wogole, nawet nie pytaja co i jak. Ja też nie wspominam. Czasem siostra przypomni sobie o wizycie czy bylam i tyle.

Dzis zaczelam robic przegląd ubranek i chyba nie bedzie tak źle, po córce dużo jest kolorów nie różowych, nawet sporo niebieskiego :), tylko kombinezony różowe.

reklama
Dreddka ja też tak ostatnio miałam jak długo i szybko chodziłam. Wzięłam nospe i polozylam sie do łóżka. Samo przeszło. W sumie to ja też chcialam zadzwonic do lekarza ale niestety jest na urlopie az do mojej nastepnej wizyty wiec troche lipa była no ale wszsytko wrocilo juz do normy.
Justa ja jem i pije wszystko na co mam ochote. oczywiscie bez serow plesniowych i ryb wedzonych (mmm ale bym teraz zjadla sobie taka). Ale wiadomo że wszystko z umiarem.
Zozolka ja to sie martwilam ze wszystko od zera bede kompletowac a tu niespodzianka i sporo rzeczy juz mi znajome zaoferowały i kuzynka:)

Do góry