reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

.szkrabek - tak też myślałam, dlatego zdziwiło mnie to co wyczytałam. Akurat na lewym boku śpi mi się najlepiej:-)

Chodzi za mną mc flurry cały dzień. Zaraz uciekam na lody :-D

reklama
Piotrusiowa, szkrabek ja tez slyszalam o tym lewym boku i tez spalam caly czas na nim. Tylko oststni miesiac na wpol siedzsco spalam przez okropne zgagi czyli prawie na wznak.

Apolinka ja mam problem z lupiezem. Okropny byl przed ciaza i teraz jeszcze mam. Uzywalam nizoral ale szybko moja skora do niego przywykls i teraz co chwile kupuje inny szampon przeciwlupiezowy ale nic nie dziala na 100 proc :/ jak znajdziesz jakis pomocny preparat to podziel sie nazwa.

Olciastrzelce ja mam spory brzuch bardziej mnie tak wydelo po opychaniu sie niz od ciazy ale podchodzi pod taki 4ty miesiac ( a jestem w 8 tyg!)

Postsnowilam (na razie postanowilam od dzisiaj planuje to wprowadzic w zycie) pocwiczyc z youtube. Jest taka instruktorka angelika pioro, ktora prowadzi cwiczenia dla kobiet w ciazy. Oststnio wyszlo mi to marnie, teraz w ciazy chcialabym regularnie to robic. Jestem jednak mega leniem musze sie bardzo nakreciv by cos zrobic :). Musze nad tylkiem i udami popracowac bo sie rozrastaja :) planuje co drugi dzien po dwa zestawy zrobic. (Teraz jak sie tym podzielilam z Wami to sie do tego przyloze). Polecam Wam czy ktos podejmie ze mna "wyzwanie"?

cześć dziewczyny. Dziś odebrałam wynik testu PAPPA i wygląda na to, że jest w porządku :biggrin2: Uspokoiłam się i czekam teraz jeszcze ze 2 tygodnie na wynik NIFTY.

Zespół Downa wyszedł mi z wieku 1:327, ale skorygowane ryzyko o usg i biochemię z krwi 1:1546, więc przyzwoity wynik raczej.
Kolejne dwie trisomie wyszły mi jeszcze mniejsze ryzyko ponad 16 i ponad 20 tysięcy, wiec tutaj się w ogóle nie martwię.

Teraz tylko uzbroić się w cierpliwość muszę na kolejne 2 tygodnie.

Ah i zapomniałam Wam chyba powiedzieć, że w Boże Ciało byłam na weselu. Było super i miałam znów okazję by się odstawić :D Było mi to potrzebne dla mojej psychiki - ciągle w dresach, nie mieszcząca się już w praktycznie w żadne moje ciuchy...
Założyłam taką zwiewną sukienkę odcinaną pod biustem i tak ślicznie podkreśliła mój brzuszek, że aż miałam łzy w oczach :) wiem, wiem, głupek ze mnie pędzony na hormonach, ale nie mogłam się powstrzymać :D
Oczywiście nie tańczyłam, bo mam się oszczędzać :/ ale i tak było super, choć to moje pierwsze wesele, na którym tylko raz byłam na parkiecie - normalnie mnie ściągnąć nie można, a mój mąż ma mnie zwykle dość :D

No i tyle u mnie... a gdziś się już zajadam truskawkami :D omniomniom :D

AlfaBeta ja póki co też stosuje nizoral,w sumie dopiero zaczęłam go używać,bo tylko jego pani w aptece dała mi jako ten, który można w ciąży stosować...kiedyś pi kilku mycia przechodziło samo, zobaczę jak teraz będzie..kiedyś używałam fructis przeciwłupieżowy i też mi pomagał, może spróbuj?

hej mamusie :-)
Czy wam tez tak cudownie minął ten weekend ze świętem ? Ja na reszcie mogłam się wyłączyć od wszystkiego na 3 dni. Zadnych telefonów, maili z pracy. Coś wspaniałego :-D:-D Nie powiem był to bardzo aktywny weekend pełen chodzenia i zwiedzania.

Powiedzcie mi czy wy tez tak macie, bądź miałyśmy w pierwszej ciąży. W środę wybraliśmy się do Czech, spontaniczny wypad do Ostravy. Jak spaceralismy po mieście to ja rozmawiałam z Lotharem (czytaj z maleństwem w moim brzuszku) opowiadając mu gdzie jesteśmy, co zwiedzamy. Nawet zrobiliśmy sobie zdjęcie, a ja myślałam tylko o tym, że to nasze pierwsze zdjęcie za granicą :tak: powiedzcie, że wy też szalałyście :-)

Żeby nie wszystko by tak kolorowo to zauważyłam nowość - odrzuca mnie na widok mięsa :eek:

Justa8383 ja jak dotąd nie miałam żadnych standardowych objawów ciąży. W sumie to nie miałam żadnych objawów nie licząc zgagi jakoś może ze dwa razy na samym początku ciąży :szok:

.szkrabek super wyniki ! Teraz czekanie na te drugie to tylko zwykła formalność, będzie dobrze :-)

Ja dziś miałam kryzys. Czułam się od samego rana źle. W pracy zero skupienia, roztargnienie na maksa, ale wytrzymałam dzielnie te 8 godz. Jak wróciłam do domu zaraz poszłam spać i teraz jest ok. Opuscilam aerobik sobie dziś. Wolę nie ryzykować.
Z dobrych rzeczy to przestało mnie kluc. Sama nie wiem czy to jajnik był czy po prostu coś się rozciągało. Jutro mam wizytę w poradni to powiem o tym.

Dziewczyny czy jecie dużo owoców i warzyw? Ja się staram jeść sporo, ale żelazo i magnez mam w dolnej granicy normy. Ginka przepisała mi Tardyferon-Fol i Asmag Forte. Zastanawiam się czy nie wrócić do witamin do femibionu. Też zapytam jutro.
A teraz zabieram się do jedzenia surówki z buraczków.

reklama
Piotrusiowa ja jadlam duzo owoców warzyw i ser bialy od poczatku ciazy, tylko to mi pochodziło, az dostalam skrętu kiszek po leczo. Mialam zakaz swierzyzny, tylko gotowana marchew buraki i mieso, bleee. Teraz troche ograniczam, diety też nie trzymalam za bardzo, bo kusilo.
Na żelazo dobry jest barszcz na zakwasie.

Szkrabek gratuluje wyników.

Jutro ide na badania, w środę wizyta :0.

Do góry