reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

CRL - długość ciemieniowo siedzeniowa - czyli od główki do pupy 7cm, NT przezierność karkowa 1,2mm - idealny wynik, a HR to chyba serce tętno :D

reklama
Justa - CRL - to długość siedzeniowo-ciemnieniowa dziecka (czyli jaki jest duży - bez nózek), NT to przezierność kartowa. HR to czynność serca.
Wygląda na to, że masz książkowe wyniki :-) A raczej Twój maluch!

aeyne - tylko to jest lek, nie krem, wiec poczytaj zanim kupisz, bo może nie jest dla Ciebie ( w sensie na Twoje dolegliwości).

Dziś jest piekło na dworze!!! Wyszłam na chwilę i wróciłam z bólem głowy i zmęczona jak nie wiem co!!! Masakra!

Uff badanie genetyczne za mną, mam test pappa bo siostra moja urodziła dziecko z z. Downa, dlatego mimo tych dobrych parametrów robię jeszcze badania, ale zapewne i tak do końca będę przeżywać :-(

Gratuluje dobrych wyników

Justa a mieliscie wcześniej przypadek w rodzinie?

Ja jestem przerażona, usg naprzyszly tydzien.
Moje dusznosci ustaja czuje sie dobrze az sie tego boje, choc rano z wc wyjsc nie moglam tak mi zaladkiem narabialo.

Ostatnia edycja:
tak Zozzolka, siostra przyrodnia z tej samej matki urodziła chore, niestety dziecko już świętej pamięci, lekarz powiedział mi dziś, że badanie nie wykazują nic podejrzanego. Chyba na tym badaniu byłoby widać.

Hey ja mieszkam w uk i te testy wszystkie mam na nhs wiec się niczym nie martwię wiem ze te badania z krwi sa wlanie na rozne choroby tu inaczej na to mowia ale mam czekac na winiki :-) aeyne gratulacje mam nadzieje ze będziesz miała wkocu dziewczynke:-D JA rozstepow po 1ciazy niemam troszkę na piersiach ale mało widać a na razie się olwika w zelu smaruje a później zobaczę :-) u mnie dziek ok Majcia w szkole się przerocila i kolano do krwi zdrte wiec wielka kontuzja ale nie jest t tak strasznie :-) milej nocki pozdrawiam

Cześć dziewczynki.
Wczoraj byłam pierwszy raz na zajęciach dla ciężarnych. Leciałam biegusiem zaraz po pracy. Potem poszłam na zakupy, bo święto przecież. Jak wróciłam było coś koło 18. Zjadłam kolację i poszłam spać. Wstałam tylko na siusiu, zmyłam buzię, przebrałam się i powrót do łóżka. :-D
Nie sądziłam, ze te zajęcia tak mi dadzą w kość. Nie ćwiczyłam 3 miesiące, więc ręce i nogi bolą mnie troszkę, ale cieszę się, ze mogę ćwiczyć. Daje mi to pewnego rodzaju spokój i satysfakcję. Jutro następne zajęcia. Będę chodzić 3 razy w tyg. Zobaczę też jak będę znosić upały.

Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Dziewczęta gdzie chodzicie na zajęcia ?
Ja bym chciała Ursynow, Mokotow, centrum Warszawy.

Na razie często problemy żołądkowe uniemożliwiają mi cokolwiek, ale mam nadzieje, ze niebawem przejdzie i ze bede mogła uczestniczyć w zajęciach.

reklama
..aenye jakie śliczne dzieciaczki! Aż się uśmiecham do monitora :-)

Piotrusiowa a jakie to zajęcia? Pytam bo ja teraz szukam teraz jakiś ćwiczeń dla ciężarnych i kompletnie nie wiem co wybrać. Kilka razy byłam na basenie, ale ostatnim razem zastałam takie widoki, że się brzydzę.

Justa8383
zaciskam kciuki :-)

Co u Was słychać drogie Grudnióweczki? Mi przeszły mdłości i migreny! Jestem w tego powodu przeszczęśliwa. Z cerą problemy miałam na samym początku, wysypało mnie jak nastolatkę. Na szczęście szybko przeszło i teraz tylko od czasu do czasu znajduję pojedyncze pryszcze :-) Miałam też pełno zaskórników, ale znalazłam przez przypadek jakąś magiczną super hiper pastę Ziaji z jakimiś liśćmi manuka przeciw zaskórnikom... i przeszło. Rewelka, mam po tym skórę jak pupcia niemowlęcia. Nie lubię pilingów, nie cierpię wręcz... ale tym jestem zachwycona :-)

Do góry