reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dziewczyny,a czy Wy macie problemy z lupiezem w ciąży? Kiedyś, dawno miałam, ale już długi czas był spokój, a teraz w ciąży znów się nasililo i to dosyć ostro :-/ nie wiem co z tym zrobić...
Zazdroszczę tym z Was, które mają już genetyczne za sobą, ja dopiero za tydzień mam...
Słoneczne pozdrowienia ;-)

reklama
traktorzystka, super masz z tymi mdłościami, mnie jeszcze trzymają cały czas, do tego brak apetytu na cokolwiek, i obrzydzenie do mięsa.
Brzuszek mi już rośnie, czas rozejrzeć się za jakimiś letnimi spodniami,
Apolinka, ja łupieżu nie mam, ale za to owłosienie rośnie bardzo szybko!!
Ja dziś na balkonie na leżaczku czytam gazetę dla mam :)

Apolinka ja jeszcze nie mam genetycznego zrobionego w srode wizyta, jeszcze badania trzeba porobić

U mnie mdłości sa bóle głowy też wymioty ustaly,

Traktorzystka - te zajęcia nazywają się fit mama. Są to ćwiczenia bardzo podobne do zwykłego aerobiku jednak o wiele lżejsze i spokojniejsze. Nie ma wielu ćwiczeń na brzuch, częściej robi się tzw. pauzy. Byłam dopiero jeden raz, więc za dużo napisać nie mogę, ale dużo ćwiczeń było na nogi plus do tego hantle na ręce. Ok. 15 ostatnich minut był streeching, więc dosyć długo. Ćwiczenia bardzo przyjemne, jednak dla kogoś kto wcześniej nie ćwiczył mogą być niewskazane, ale ja dołączyłam do grupy bardziej zaawansowanej.

Apolinka mam rozyczki, toksoplazmoze, na krzepniecie krwi i jeszcze jakies co sama nie wiem co to, oprócz tego mocz standardowo

Ostatnia edycja:
Hej dziewczeta :-) wlasnie wrocilismy ze spadochronow :-) ale trafilismy fajna pogode. Co prawda troche mnie spieklo i mam cala rozowa twarz jak prosiaczek ale skoki byly udane (ja oczywiscie nie skakalam z wiadomych wzgledow) :) i wiecie co? Wlasnie mi po raz pierwszy pogratulowala zupelnie obca osoba:) ja do dzis nie zdawalam sobie sprawy ze oprocz mnie ktos jeszcze widzi moj brzuszek:) moja mama tez widziala mnie po raz pierwszy odkad jestem w ciazy i byla zdxiwiona ze mam juz taki brzuszek:) u was tez sa juz takie widoczne brzuszki?

hej dziewczęta!
Ja właśnie wróciłam z działki. Było cudnie - zielono, ptaszki śpiewały, las szumiał, młody się naganiał, ja na hamaczku się poleniłam - żyć nie umierać :-D Teraz niestety do kieratu wróciliśmy - czeka mnie dziś pranie i prasowanie :confused2: No, ale cóż... trzeba czasem wrócić do rzeczywistości by umieć docenić to błogie lenistwo :tak:

Poza tym czuję się na prawdę dobrze. Czasem jeszcze dopadają mnie zawroty głowy i ciemność przed oczami. Czasem mam wrażenie, że moja macica się kurczy, bo czuję takie napięcie mocne w podbrzuszu... staram się to zawsze przeczekać, ale zastanawiam się czy to jest coś czym powinnam się martwić, czy raczej macica sobie ćwiczy - choć na ćwiczenia chyba za wcześnie... a biorę 3x No Spę... muszę zapytać ginki 18-go.

A co u Was, jak tam długi weekend?

apolinka - ja nie mam problemów z łupieżem w ciąży - wręcz przeciwnie - moja skóra, paznokcie i włosy się niesamowicie poprawiły! Ale wiem, że to chwilowe - przy pierwszej ciąży miałam to samo, a po porodzie włosy mi garściami wychodziły :baffled: Myślałam, że będę łysa :-( zobaczymy teraz...

Hej kobietki.
U mnie dziś bardzo leniwy dzień. Chcieliśmy wybrać się nad jezioro, ale jak na złość słońca dziś nie ma. Pewnie przejdziemy się na spacer nad Wisłę.

A mnie od wczoraj zaczął pobolewac jajnik. Czuję co jakiś czas delikatne kłucie po czym przechodzi i po jakimś czasie znowu. Nie wiem czy mam się tym zacząć martwić?

Dziewczyny, a w jakiej pozycji śpicie? Wyczytałam ostatnio, że nie powinno się spać na plecach, ale to chyba dotyczy późniejszego okresu ciąży. Teraz pozycja nie ma większego znaczenia. Chyba, że się mylę to mnie uświadomcie :-)

Miłego dnia!

reklama
Piotrusiowa, uważam, że teraz nie ma znaczenia pozycja w jakiej śpimy. Maluchy są zdecydowanie za małe. Później maluch może uciskać na żyły główne i dlatego pozycja na wznak jest nie wskazana - najlepszy przepływ krwi jest podobno w pozycji na lewym boku. Pamiętam, ze pierwszą ciążę przeleżałam właśnie głównie na nim...

Do góry