reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

tanczzemna super:) masz zdjęcie? :)
Dziewczyny jak to u Was jest z pasami bezpieczeństwa? zapinacie? te co nie zapinają miały może kontrole? rzeczywiście chcą zaświadczenie? czy wystarczy karta ciąży?

reklama
Zapinam pasy. Sa badania, ze w przypadku wypadku duzo ciezsze obrazenia moze odniesc i matka i dziecko bez zapietych pasow. W wielu krajach ciaza nie jest usprawiedliwieniem dla niezapinania pasow.
Kilka artykulow na ten temat: https://parenting.pl/portal/pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy
Ciąża a zapinanie pasów bezpieczeństwa | naTemat.pl
Jazda samochodem w ciąży - Czy zapinać pasy bezpieczeństwa? - Dzidziusiowo.pl
Jak zapinać pasy bezpieczeństwa w ciąży | TV w mamazone.pl

Dziewczyny zapinajcie pasy :)!

Ostatnia edycja:
Justa8383 pewnie, że mam :-) mąż wrócił z pracy pokazałam mu a on mówi o zobacz tu widać już siusiaka tak bardzo chłopca chce :-D

ja już mam dwa zdjęcia na lodówce :) później do albumu, pewnie trochę świruje, ale to pierwsza ciąża muszę sobie to jakoś tłumaczyć że mam prawo :-p

Jejq dziewczyny jak ja wam zazdroszcze. Ja jeszcze nawet nie widzialam swojej fasolki. To jest chyba najdluzszy tydzien w moim zyciu.
Katty daj koniecznie znac jak bedziesz juz po wizycie. 3mam mocno kciuki. Ja swoja wizyte mam dopiero w srode wieczorem.
A co do zapinania pasow to sa takie specjalne podkladki pod pupe ktore odciagaja dolny pas z brzucha zeby byl pod brzuchem. W zeszlym roku sama takie cos uszylam bratowej to teraz chyba tez sobie zrobie. Wole jednak miec zapiete pasy.

Hej, ja niestety nie mam dobrych wieści. Udało mi się dostać dzisiaj do lekarza i cóż, pusty pęcherzyk :-( według OM to już 7 tydzień i 3 dzień także już powinno być widać zarodek, niestety tak nie jest :-( nie miewam w życiu szczęścia niestety :-( od początku czułam, że nie będzie mi dane cieszyć się długo tą ciążą :-( mam nadzieję tylko, że sama poronię bo nie zniosę łyżeczkowania :-(

reklama
Do góry