reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

szkrabek ja mysle ze tez odwiedze sklepy z uzywanymi rzeczami bo jak dla mnie to zbedny wydatek takie spodnie za 100 czy 200 zl ktore posluza mi na 2 czy 3 miesiace. W takich sklepach czasami idzie upolować naprawde świetne ubrania za grosze. Kurtkę pewnie też tam poszukam no chyba że od siostry jakąś wezmę bo jest troszkę "większa" odemnie. A niedługo będzie cieplutko to jakieś tuniczki czy sukienki jeszcze znajdę w szafie :) Wolę zaoszczedzic troszkę na ciążowych a pieniążki odłożyć na dzidziusia bo ja zaczynam od zera bo to pierwszy moj dzieciaczek bedzie:) Ja już się nie mogę doczekać kiedy ten brzuszek się zaokrągli :) Boję się tylko bo mam spore problemy z kręgosłupem więc może być ciężko.

reklama
Skrabek ja mam ciuchy od kolezanek i swoje wiec mam z czego wybrac. Polecam ciucholandy nie tylko z ciazowymi ciuszkami ale i z przygotowaniem ciuszkow dla malucha. Pajace bodziaki sa w ilosciach ogromnych i super tanio, jesli mamy czas to mozna super perelki za grosze wygrzebac. U nas sprawdzaly sie getry i miekkie spodenki a takze rajtuzy ale to po 6miesiacach. Teraz mozna super pajace, kombinezony upolowac i w ciuchach i na wyprzedazach jeszcze a szkoda pozniej 100 czy 200 placic za cos na 2 gora 3 tygodnie. Biorac pod uwage ze niektore dzieci ulewaja czsem nawet 2 kombinezony sa potrzebne.
A moze my powinnysmy watek zakupowy utworzyć? Choc wiem że to mega wczesnie jeszcze (ja swoje ciuszki wlasnie oddalam kolezance dla czerwcowego maluszka niech sie troche znoszą)

Dzięki dziewczyny, muszę się w takim razie zorientować gdzie tu są jakieś ciucholandy... jak mieszkałam z rodzicami jeszcze (uchu, kiedy to było :-D) to miałam super ciucholand niedaleko - na Wiatracznej w Wawie, dwupoziomowy... i rzeczywiście było co sobie wybrać czasami. Ale w sumie nie pomyślałam o ciążowych rzeczach... muszę się rozejrzeć.

W lato też myślałam właśnie o sukienkach i tunikach, muszę sobie jakąś sukienkę sprawić, taką odcinaną pod biustem. Ale spodnie na wieczory też się przydają... coś trzeba będzie pokombinować :)

Auliya - wątek ciuszkowy to fajny pomysł. Na początku może to być - wyprzedaże czy promocje, czy okazje na ubrania ciążowe, a potem dopiero przejdziemy na maluchy - tak by nie zapeszać ;-)

gosia25 6 dla mnie to nic. ja pzred ciaza jak i teraz jem duzo- zawsze szczupla bylam ale po leczeniu endometriozy niestety przytylam i nie moge zgubic wiec teraz staram sie jesc mniej a apetym mam wilczy!!!!!!!!!!!

jesli chodzi o ubrania to w lumpku najlepiej- i dla ans i dla dzieci. tanio io fajne rzeczy mozna znalesc. chociarz z duzym brzuchem juz bym nie poszla- kiedys mialam taka sytuacje w pierszej ciazy- zcekalam w kojce az otworza bo miala byc dostawa i prawie mnie stratowali wiec na dostawe to ja sie juz nie wybieram napewno :-)

dziewczyny odkrylam dzis mega kielbase- morlinska z piersi z zkurczaka mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

no i kolejny dzien bez fajek- 4

Ostatnia edycja:
A ja zawsze chodzę w najtańszy dzień wolę kupić mniej i w dodatku tanio. Wtedy i mały ruch jest i perełki też bywają bo za 1zł kurtki z metką kupowałam (mały miał 2 lata a kurtka na 4 była ale za 1zł nówka!!) będzie dla całej 3ki bo czerwono granatowa.

dzień doberek, ale się naczytałam, doradźcie mi, muszę kupić już większe biustonosze, czy kupić już takie do karmienia?
Dziś w nocy złapał mnie skurcz w łydkę, straszny ból, miałam tak kiedyś, parę lat temu, czy to znaczy brak jakiejś witaminy? biorę falvit i folik.

Justa skurcze to zwykle brak magnezu. możesz ograniczyć kawę albo/i zacząć brać magnez. pamiętam że mi odradzano ten z dodatkami (chyba wit B) bo już były w witaminach. Fajnie jak byś miała szansę skonsultować z lekarzem lub położną.
Co do stanika to do karmienia kupowałam po porodzie a można tak miesiąc przed dobrze dobrać (ja miałam po poprzedniej ciąży awaryjny, kupowałam na żywo i pomimo iż przepłaciłam to chociaż miałam super dopasowany).
jeśli na razie dokucza Ci tylko obwód to może przedłużka?

dokuczają mi miseczki, sutki mi wyłażą ;/ mam teraz miseczkę E, nie chce myśleć do jakiej dojdę,
wizytę mam dopiero 3 czerwca, trochę długo, kawy nie piję, bo mi nie podchodzi, a wczesniej piłam dwa razy dziennie

Cześć, ja już po wizycie, w końcu zobaczyłam dziś serduszko :-) według OM 7t4d, według USG 6t1d, czyli ciąża jest młodsza, tak jak podejrzewałam. Mam badania do zrobienia i kolejna wizyta 05.06... zaczynam odliczać :-) w poniedziałek po zwolnienie mam iść to od razu badania zrobię. U nas wczoraj piękna pogoda była, cały dzień na ogródku przesiedziałam, a dziś mam spalony nos i policzki, dziwnie wyglądam :-D co do ciuchów to fajne też na allegro i olx można znaleść, polecam poszperać.Buziaki !

reklama
czesc dziewczyny :)
dzisiaj mam wizyte u lekarza. mam nadzieje, ze zrobi mi usg i zobacze maluszka. ale mam stresa... ;) :baffled:

Do góry