reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

gosia co to za stanik na noc? Wrzuc linka?
Ja musze kuoic wieksze bo UU mam juz chyba f normalnie mam d, dzis m do mnie ale ty masz piersi, mam .. a jak bola przy wstawania :(. Za niedlugo zacznie mnue dusic stanik a jakis musze miec bo jak sie naciagna to juz ponizej pepka bede mieć ;)

reklama
U nas dzis pracowicie. Zmeczona obzarta i szczesliwa. Tylko mlody pupe odparzyl a nie mialam zadnej masci. Dobrze ze make ziemniaczana w kazdym domu sie znajdzie :)

Gosia25 - dla mnie 6 pierogow to bylaby oznaka apetytu. Ale ja generalnie jem bardzo czesto, tyle, ze male porcje. Nie umiem zjesc duzo na raz :(

Wczoraj mialam dzien malo zdrowego jedzenia. Najpierw frytki, pozniej pizza.. Zupelnie nie mam ochoty na mieso.

Mam wrazenie, ze w weekend gdy nie jestem w pracy, czuje sie gorzej, bardziej zmeczona. Moze to dlatego, ze mam czas dla siebie?

HejkaHejka wszystkim☺ dawno mnie nie było ale tak się do kitu czuje mam mdłości bol głowy i wogole wszystko mnie wkurza. A tu jeszcze trzeba zakupy zrobić bo do PL jedziemy na komunie mojego chrzesniaka juz w piątek nad ranem. A w dodatku corcia mi się przeziebila i 2 zeby się jej kiwaja i jakaś marudna jest. Dobrze ze maz na urlop to z nią w domu zostanie. A ogólnie to ciągle mi czasu brakuje hehe

Ostatnia edycja:
zozzolka a na co bierzesz chydroksyzyne jesli moge wiedziec? troche sie zdziwilam bo ciaza jest przeciwwskazaniem do brania jej, no chyba że ci lekarz zalecil

Mnie też UU bolą niemiłosiernie i mam wrażenie że staniki mnie cisną ale nie miseczki tylko w obwodzie :/ Chyba pora kupic nowe lub jakieś przedłużki:/ Na szczęście narazie to jedyne objawy jakie mam:)

Asiulka ja też za niedługo na komunie jade tylko strasznie sie tym denerwuje bo nie chce spotykać się z tą rodziną (mojego męża). Na szczescie idziemy tylko do koscioła a przyjecie odpuszczamy ale dla mnie to i tak stres...ehh

Ostatnia edycja:
Olciastrzelce ja się bardzo cieszę na ta komunie tylko przeraża mnie droga ok 12h jazdy jak dobrze pójdzie a mnie z dnia na dzień bardziej mdli.

zozzolka ja kupiłam u nas w pecocsie te staniki zwykla takie jakby do biegania jak bluzke się zakłada wiec linka nie podesle sorrki. U nas dziś ok trochę mnie mdli i mam metaliczny posmak w ustach ale tak to ok tylko pogoda rano była fatalna i glowa mnie bolała bo niskie cinienie miałam:baffled: ale już jest ok miłego dnia mamuśki:-D

Asiulka a ja myślałam że ja mam daleko a to tylko 4-5 godzin. ja jeszcze nie mam takich problemów na szczęście a zemdliło mnie może z 2 czy 3 razy.
Dziewczyny te staniki to pewnie te sportowe. Ja taki mam zwany inaczej top i jest mega wygodny. Warto się w taki zaopatrzyć bo nie ma żadnych fiszbin koronek czy zapinek i na noc świetnie się nadaje

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Moja majówka się super udała, choć w piątek pogoda nie dopisała, tak w sobotę i dziś było super. Odetchnęłam... teraz zasypiam na siedząco, bo dziś nic a nic nie spałam...
Na działce mąż wytargał wszystkie pudła i siatki skitrane latami na strychu - zrobiłam rekonesans i porządek w starych ubraniach mojego synka, posegregowałam je rozmiarami i poukładaliśmy sensownie na strychu, tak by było łatwo się do nich dostać i było wiadomo co wyjmujemy :-) Podobnie zabawki i książki. Napracowałam się, ale praca było super przyjemna :tak:
Dziewczyny! Jak zobaczyłam wszystkie te malutkie ubranka to nie dość, że szczęście mnie zalało, to jeszcze wspomnienia! Taka super podróż w przeszłość i przyszłość na raz. I ile tego mam! :szok: Jak będzie chłopak jestem ustawiona z ubraniami doszczętnie :-)

Wyjęłam jego body i mówię, "Jezu jakie to malutkie!!!" patrzę na rozmiar a to 62! :-D Czyli już dla wielkoluda ;-) Zapomniałam jakie maluszki są małe! :-)

A propos niezdrowego jedzenia, to mi się też dziś już gotować nie chciało i zamówiliśmy pizzę (ugotowałam tylko zupę ogórkową, bo już za mną chodziła od 2 tygodni)...

Melisska, zozzolka - trzymam kciuki by Ci te dolegliwości ciążowe przeszły jak najszybciej!

basiaw24 - nie bierz ibupromu absolutnie! Jeżeli masz zawalone zatoki to do lekarza musisz iść., Na pewno jest jeden lek bezpieczny w ciąży na zatoki. Niestety nie pamiętam nazwy, ale ostatnio na innym forum dziewczyna przechodziła to samo i dostała lek na zatoki.
Poza tym inchalacje, ciepłe mleko z miodem i czosnek. Rutinoskorbinu też bym nie brała, podobno były ostatnio robione badania i coś z tym rutinoskorbinem wyszło w ciąży nie tak... w każym razie, lepiej zanim coś łykniesz z apteki niech to lekarz zatwierdzi. Życzę zdrówka!

malena - kurde, jakiś niepoważny ten lekarz? Czy to Twój prowadzący? Jak dopiero wybierasz to sie zastanów może nad zmianą, bo musisz mieć do lekarza 100% zaufanie... jakoś tak na starcie od razu porażka... mega nie fair! No ale może to jakiś usprawiedliwiony incydent? Mieszkasz w Polsce? Jeżeli tak, to trochę podejrzany incydent 2 maja, w środku majówki...

Kassia181 - super! każdy kolejny dzień bez papierosa to super hiper rewelacja i Twoj własny sukces! Trzymam kciuki za kolejne! :-)

Gosia 25 - ja mam odwrotnie - mam apetyt! Niestety! 6 pierogów na raz dla mnie w sam raz, a przed ciążą za dużo na raz, ale tylko 6 pierogów na dzień, to mega mało - ja jem teraz 5 razy dziennie, czasem 6... licząc np. jakiś owoc. Najgorsze jest to, że na majówce strasznie chciało mi się coli i wypiłam chyba ze 3 szklanki, piłam tez soki, czego nigdy nie robię a to sam cukier który idzie bez sensu w biodra! Coli nie piłam ze 4 lata już!!! Nie wiem czemu mam takie zachciewajki! W mnie wkurzają, bo już mi brzuch rośnie i nie jest to jeszcze brzuch ciążowy, tylko ciąża spożywcza!

Aha i przywiozłam swoje ciuchy ciążowe - matko :szok: 10 lat temu była beznadziejna moda, kazde spodnie to takie mega wory, że aż żałość bierze... chyba będę musiała wybrać się na zakupy i wydać ze 130 zł na spodnie ciążowe, które po kilku miesiącach pójdą w zapomnienie... :sorry: ech szkoda kasy, ale co zrobić... macie jakieś patenty na ubrania ciążowe? Bo jak poszperałam w sklepach internetowych to ubrania ciążowe są MEGA drogie!

reklama
Olciastrzelce chydroksyzyne bralam na mdłości, wymioty, to jako jedyne działa, to na receptę, w poprzedniej ciazy miałam zapisane 3x1, teraz biore doraznie, jak jest bardzo źle, wszystko w ciąży jest zakazane, zabronione, nawet imbir ostatnio czytalam, myslalam ze padne, :),

Szkrabek ja obstawiam ze bedzie lato to sukienki, getry, koszulki,
Na jesien pojde do szmateksu po kurtki, spodnie mam z poprzedniej ciąży, ogladalam na strychu mialam wywalic, a tu niespodzianka!

Ostatnia edycja:
Do góry