Hey dziewczyny:-) dawno si enie odzywalam ale tak jakos wyszlo.Tamten tydzień mala w domu była to nie było czasu a w weekend zabiegany to na zakupy to do znajomych a wczoraj dzień dziecka :-) Majeczka ucieszona z prezentu wiec było ok:-) witam wszystkie nowe mamusie A tym co maja problemy w ciąży zycze dużo sily i glowa do góry bedzi edobrze U mnie jak na razie wszystko wporzadku dolegliwości minely tylko senność została ale jest lepiej nizy było drugie usg mam 27lipca wiec jeszcze daleko ale ważne ze już na pierwszym bylam i wszystko ok u nas testy pappa i nify robia sami za darmo wiec po usg miałam pobrano krew i czekam na wynik ale wiem ze wszystko będzie ok nie ma innej opcji pozdrawiam was mamuśki miłego dnia
reklama
olciastrzelce
Fanka BB :)
Amos mi lekarz powiedzial ze mam unikac lezenia bo to przynosi wiecej szkody niz pozytku. Wtedy ta stara utleniona krew zamiast sie usunac to zalega w srodku i namnazaja sie bakterie. Lezec kazal tylko jak brzuch bedzie mocniej bolal a tak to normalnie funkcjonowac i pod zadnym pozorem niczego nie podnosic,unikac wysilku i chodzenia po schodach. A no i oczywiscie zero seksu :-(
.szkrabek
Gosia25 - aż zaniemówiłam - test PAPPA oczywiście jest na NFZ - dla każdej ciężarnej po 35 roku życia obowiązkowy wręcz, ale NIFTY jest to test komercyjny (na rynku polskim dostępny dla ogółu dopiero od roku), próbki wysyłają do chin do analizy i wynik wraca za ok 3 tygodnie. Koszt tego testu to ok 2500PLN... więc mocno się zdziwiłam, że masz go za darmo. Do jakiej przychodni jesteś zapisana?
Dreddka - mea culpa :-) zobaczyłam 4 z minutami i sobie pomyślałam "o matko, ja to się na drugi bok dopiero przekręcam"
luckyluckyme - witamy! :-)
Dreddka - mea culpa :-) zobaczyłam 4 z minutami i sobie pomyślałam "o matko, ja to się na drugi bok dopiero przekręcam"
luckyluckyme - witamy! :-)
Piotrusiowa
Witam późnym popołudniem :-) Za mną kolejny pracowity dzień. Za godzinę przychodzi koleżanka i dalej będziemy pracować. A taki leń mi się włączył że masakra.
Wy tak piszecie o tych krwiakach, a przecież we mnie torbiel mała siedzi i zupełnie o tym zapomniałam. Lekarki też to zignorowały w sumie. Zaraz zadzwonię do ginki czy nie powinnam udać się na wizytę w tej sprawie.
Co do smaczków itp. do niedawna pochłaniałam twaróg z cebulką i śmietaną non stop, teraz nie nam ochoty na nic. Chyba czas jakaś zupkę ugotować. A na wędliny i kiełbasy patrzeć nie mogę. A wcześniej uwielbiałam kabanosy.
Wy tak piszecie o tych krwiakach, a przecież we mnie torbiel mała siedzi i zupełnie o tym zapomniałam. Lekarki też to zignorowały w sumie. Zaraz zadzwonię do ginki czy nie powinnam udać się na wizytę w tej sprawie.
Co do smaczków itp. do niedawna pochłaniałam twaróg z cebulką i śmietaną non stop, teraz nie nam ochoty na nic. Chyba czas jakaś zupkę ugotować. A na wędliny i kiełbasy patrzeć nie mogę. A wcześniej uwielbiałam kabanosy.
AlfaBeta111
Olciastrzelce moje cykle trwaja od 30 do 60 dni. A ostatnio od stycznia do konca marca niemialam okresu. Ja przypuszczalam ze w trakcie dlugiego cyklu nie wystepuje u mnie owulacja. Tylko w trakcie tych normalnych moze do zaplodnienia dojsc (nie wiem czemu na taka teorie wpadlam) ale okazuje sie ze jednak nie
Witam nowe mamusie.
Oby mdlosci szybko wszytkim przeszly.
Witam nowe mamusie.
Oby mdlosci szybko wszytkim przeszly.
.szkrabek
Gosia25 chyba mieszka w UK i ma to w ramach NHS
Ah, ok - to by wyjaśniało... :-)
..aenye
Mama grudniowa'06
Szybko Wam napiszę, że miałam dzisiaj USG dodatkowe - poszłam bo w pt wylatujemy z rodzinką do Paryża i chciałam sprawdzić, czy aby na pewno wszystko gra i czy mogę lecieć. Jestem w wielkim szoku, bo zrobiła mi pełne USG genetyczne (inna lekarka), i wszystko dobrze!! Oba maluszki idealne Przezierność maleńka - 1,2 NT u obu, kość nosowa jest i bardzo ładnie widoczna jedno tętno 165 ud, drugie 180 uderzeń
A najlepsze - ponoć na 99% jeden to chłopczyk, bo idealnie było widać siusiaczka - ja widziałam nawet! Popłakałam się, ze szczęścia o dziwo, bo tak się ruszał, machał łapkami, kręcił się, całe badanie Cudowny szkrabek, niesamowicie się wzruszyłam. Już jest "mój"
Ale drugie.. mimo, że dobrze był maluszek ustawiony, to było widać tylko "wzgórek łonowy" i nic na nim nie rosło, nic się nie majtało - ale to jeszcze za wcześnie, by jednoznacznie stwierdzić, ze dziewczynka Także póki co mogę się łudzić nadzieją, aż do przyszłego tygodnia gdy będę mieć to "prawdziwe" umówione genetyczne, z PAPPA włącznie (chociaż waham się ). Tamta lekarka to ponoć specjalistka od płci.. oby nic tam nie wyrosło, proszę
Generalnie oba dzidzie zdrowe, co najważniejsze! Doktor się zachwycała, parametry jak u piętnastolatki Piękne maluszki, żadnych zastrzeżen Jedno (chłopczyk) sporo większe 51mm, szybciej mu bije serduszko i ma większą główkę. Drugi maluszek (&&&& oby dziewuszka ) 48mm, wolniej ciut bije serduszko i mniejsza główka. Wniosek doktor - są różne, więc jest nadzieja UFF
Lecę czytać co u Was
A najlepsze - ponoć na 99% jeden to chłopczyk, bo idealnie było widać siusiaczka - ja widziałam nawet! Popłakałam się, ze szczęścia o dziwo, bo tak się ruszał, machał łapkami, kręcił się, całe badanie Cudowny szkrabek, niesamowicie się wzruszyłam. Już jest "mój"
Ale drugie.. mimo, że dobrze był maluszek ustawiony, to było widać tylko "wzgórek łonowy" i nic na nim nie rosło, nic się nie majtało - ale to jeszcze za wcześnie, by jednoznacznie stwierdzić, ze dziewczynka Także póki co mogę się łudzić nadzieją, aż do przyszłego tygodnia gdy będę mieć to "prawdziwe" umówione genetyczne, z PAPPA włącznie (chociaż waham się ). Tamta lekarka to ponoć specjalistka od płci.. oby nic tam nie wyrosło, proszę
Generalnie oba dzidzie zdrowe, co najważniejsze! Doktor się zachwycała, parametry jak u piętnastolatki Piękne maluszki, żadnych zastrzeżen Jedno (chłopczyk) sporo większe 51mm, szybciej mu bije serduszko i ma większą główkę. Drugi maluszek (&&&& oby dziewuszka ) 48mm, wolniej ciut bije serduszko i mniejsza główka. Wniosek doktor - są różne, więc jest nadzieja UFF
Lecę czytać co u Was
amos
Zaciekawiona BB
Amos mi lekarz powiedzial ze mam unikac lezenia bo to przynosi wiecej szkody niz pozytku. Wtedy ta stara utleniona krew zamiast sie usunac to zalega w srodku i namnazaja sie bakterie. Lezec kazal tylko jak brzuch bedzie mocniej bolal a tak to normalnie funkcjonowac i pod zadnym pozorem niczego nie podnosic,unikac wysilku i chodzenia po schodach. A no i oczywiscie zero seksu :-(
No właśnie mój powiedział tylko żebym odpoczywała, a ja nie dopytałam, później poczytałam i większość pisze leżeć, więc zgupiałam. Dzięki bo mnie uspokoiłaś, myślałam że źle go zrozumiałam, ale jak tobie też tak zalecił to spoko . Co do wysiłku, podnoszenia i seksu to mi mówił .
,aenya wieści super i zaciska kciuki za dziewczynkę .
reklama