reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hey dziewczyny:-) dawno si enie odzywalam ale tak jakos wyszlo.Tamten tydzień mala w domu była to nie było czasu a w weekend zabiegany to na zakupy to do znajomych a wczoraj dzień dziecka :-) Majeczka ucieszona z prezentu wiec było ok:-) witam wszystkie nowe mamusie:-D A tym co maja problemy w ciąży zycze dużo sily i glowa do góry bedzi edobrze:-D U mnie jak na razie wszystko wporzadku dolegliwości minely tylko senność została ale jest lepiej nizy było drugie usg mam 27lipca wiec jeszcze daleko ale ważne ze już na pierwszym bylam i wszystko ok :-D u nas testy pappa i nify robia sami za darmo wiec po usg miałam pobrano krew i czekam na wynik ale wiem ze wszystko będzie ok nie ma innej opcji pozdrawiam was mamuśki miłego dnia:-D

reklama
Amos mi lekarz powiedzial ze mam unikac lezenia bo to przynosi wiecej szkody niz pozytku. Wtedy ta stara utleniona krew zamiast sie usunac to zalega w srodku i namnazaja sie bakterie. Lezec kazal tylko jak brzuch bedzie mocniej bolal a tak to normalnie funkcjonowac i pod zadnym pozorem niczego nie podnosic,unikac wysilku i chodzenia po schodach. A no i oczywiscie zero seksu :-(

Gosia25 - aż zaniemówiłam - test PAPPA oczywiście jest na NFZ - dla każdej ciężarnej po 35 roku życia obowiązkowy wręcz, ale NIFTY jest to test komercyjny (na rynku polskim dostępny dla ogółu dopiero od roku), próbki wysyłają do chin do analizy i wynik wraca za ok 3 tygodnie. Koszt tego testu to ok 2500PLN... więc mocno się zdziwiłam, że masz go za darmo. Do jakiej przychodni jesteś zapisana?

Dreddka - mea culpa :-) zobaczyłam 4 z minutami i sobie pomyślałam "o matko, ja to się na drugi bok dopiero przekręcam" :-D

luckyluckyme - witamy! :-)

Gosia25 chyba mieszka w UK i ma to w ramach NHS

Szkrabek to była nawet 7 z minutami u mnie, bo babyboom cos o godzinę cofa

Witam późnym popołudniem :-) Za mną kolejny pracowity dzień. Za godzinę przychodzi koleżanka i dalej będziemy pracować. A taki leń mi się włączył że masakra.
Wy tak piszecie o tych krwiakach, a przecież we mnie torbiel mała siedzi i zupełnie o tym zapomniałam. Lekarki też to zignorowały w sumie. Zaraz zadzwonię do ginki czy nie powinnam udać się na wizytę w tej sprawie.

Co do smaczków itp. do niedawna pochłaniałam twaróg z cebulką i śmietaną non stop, teraz nie nam ochoty na nic. Chyba czas jakaś zupkę ugotować. A na wędliny i kiełbasy patrzeć nie mogę. A wcześniej uwielbiałam kabanosy.

Olciastrzelce moje cykle trwaja od 30 do 60 dni. A ostatnio od stycznia do konca marca niemialam okresu. Ja przypuszczalam ze w trakcie dlugiego cyklu nie wystepuje u mnie owulacja. Tylko w trakcie tych normalnych moze do zaplodnienia dojsc (nie wiem czemu na taka teorie wpadlam) ale okazuje sie ze jednak nie :)

Witam nowe mamusie.

Oby mdlosci szybko wszytkim przeszly.

Szybko Wam napiszę, że miałam dzisiaj USG dodatkowe - poszłam bo w pt wylatujemy z rodzinką do Paryża i chciałam sprawdzić, czy aby na pewno wszystko gra i czy mogę lecieć. Jestem w wielkim szoku, bo zrobiła mi pełne USG genetyczne (inna lekarka), i wszystko dobrze!! Oba maluszki idealne :D Przezierność maleńka - 1,2 NT u obu, kość nosowa jest i bardzo ładnie widoczna :) jedno tętno 165 ud, drugie 180 uderzeń :)
A najlepsze - ponoć na 99% jeden to chłopczyk, bo idealnie było widać siusiaczka - ja widziałam nawet! ;) Popłakałam się, ze szczęścia o dziwo, bo tak się ruszał, machał łapkami, kręcił się, całe badanie :) Cudowny szkrabek, niesamowicie się wzruszyłam. Już jest "mój" :D
Ale drugie.. mimo, że dobrze był maluszek ustawiony, to było widać tylko "wzgórek łonowy" i nic na nim nie rosło, nic się nie majtało - ale to jeszcze za wcześnie, by jednoznacznie stwierdzić, ze dziewczynka ;) Także póki co mogę się łudzić nadzieją, aż do przyszłego tygodnia gdy będę mieć to "prawdziwe" umówione genetyczne, z PAPPA włącznie (chociaż waham się :p). Tamta lekarka to ponoć specjalistka od płci.. oby nic tam nie wyrosło, proszę ;)
Generalnie oba dzidzie zdrowe, co najważniejsze! Doktor się zachwycała, parametry jak u piętnastolatki ;) Piękne maluszki, żadnych zastrzeżen Jedno (chłopczyk) sporo większe 51mm, szybciej mu bije serduszko i ma większą główkę. Drugi maluszek (&&&& oby dziewuszka ;) ) 48mm, wolniej ciut bije serduszko i mniejsza główka. Wniosek doktor - są różne, więc jest nadzieja :D UFF :D

Lecę czytać co u Was :D

Amos mi lekarz powiedzial ze mam unikac lezenia bo to przynosi wiecej szkody niz pozytku. Wtedy ta stara utleniona krew zamiast sie usunac to zalega w srodku i namnazaja sie bakterie. Lezec kazal tylko jak brzuch bedzie mocniej bolal a tak to normalnie funkcjonowac i pod zadnym pozorem niczego nie podnosic,unikac wysilku i chodzenia po schodach. A no i oczywiscie zero seksu :-(

No właśnie mój powiedział tylko żebym odpoczywała, a ja nie dopytałam, później poczytałam i większość pisze leżeć, więc zgupiałam. Dzięki bo mnie uspokoiłaś, myślałam że źle go zrozumiałam, ale jak tobie też tak zalecił to spoko :). Co do wysiłku, podnoszenia i seksu to mi mówił :(.

,aenya wieści super i zaciska kciuki za dziewczynkę :).

reklama
aenye - super!!! Gratulacje! Aż się cieszyłam do ekranu jak Twój post czytałam :-) No to kciuki za dziewuszkę - a są w dwujajowe? Jak tak to duża szansa! :tak:

Do góry