reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Cześć dziewczęta! Jak samopoczucie? :-)

Jak ja bym chciała już iść na to USG prenatalne, ale uparłam się na konkretnego lekarza i mam termin dopiero na 11 czerwca, czyli jeszcze 3 tygodnie.
Moja koleżanka jak była w 12 tc, dowiedziała się na takim USG, że będzie miała córcię :-)

Szkrabek
, z tego co pamiętam jesteś z Warszawy, wiem że to jeszcze dużo czasu, ale myślałaś już nad szpitalem, w którym chcesz rodzić?

reklama
Czessc Dziewczyny :-) Jak samopoczucie ?

U mnie wczoraj niestety znowu plamienie , ale wyblagalam rano badanie u mojej poloznej i ginki , wszystko ok oprocz jakiegos cholernego polipa przy szyjce i mam zakaz sexowania sie :rofl2: ale juz jestem spokojniejsza bo podobno malenki i powinien sie wchlonac:tak:

Dzisiaj odwiedzila mnie kolezanka z 2 miesieczna coreczka... Boze zapomnialam juz jak cudownie pachna takie maluszki ...ten zapach jest poprostu jeden jeddyny w swoim rodzaju .... az mi sie lzy w oczach zakrecily :tak:

Piotrusiowa super ze badanie ok :tak:tylko zeczywiscie szybkie 5 min, qrcze ja juz sie swojego nie moge ddoczekac ..chce wiedziec ze wszystko jest dobrze bo jakis durny podswiadomy lek mam .

Piotrusiowa - daj znac jak dzisiejsze badanie poszło.

traktorzystka - dobrze pamiętasz :-) Ja już wybrałam Żelazna i Madalińskiego - tylko jeszcze nie wiem w jakiej kolejności. Wiem, że Inflancka jest też super. Zawsze trzeba mieć zapasowy szpital w razie jak porodówka będzie akurat pełna jak się przyjedzie na oddział rodzić ;-)

porannakawa - dobrze, że się tylko tak skończyło :-) Ja nie kochałam się z moim M. od początku lutego, jak się procedura zaczęła :baffled: i czasami tak mnie nosi, jestem tak napalona jak perszing! Nie wyrabiam - nie mogę niestety też przeżyć orgazmu, więc inne metody czy pieszczoty też odpadają - ech... mam poczekać minimum do prenatalnych i zobaczyć. Jak będzie ok to ewentualnie spróbować, ale przed wziąć dodatkową nospę :-) hehe jakie zabiegi by się kochać z M ;-). No ale cóż trzeba się poświęcić dla wyższego celu.

Ja tez mam na razie zakaz seksowania :-/ tez mam nadzieje, ze po prenatalnych zakaz zostanie zniesiony, bo ciezko... Tym bardziej, że libido mi tak wzrosło, że najchętniej, to bym kilka razy dziennie się kochała ;-)

katty - ja mam dokładnie tak samo :-)

zozzolka - niestety przykaz ginki - dziś nawet na wizycie negocjowałam ;-) - orgazm to skurcze macicy, mogą być plamienia itp. więc na razie szlaban na sex :-(

.szkrabek ja bym chciała rodzić albo na Inflanckiej albo na Madalińskiego. Myślę jeszcze o szpitalu Medicover.

Żelaznej się boję. Bardzo. Poprzednią ciąże straciłam, serduszka przestały bić i miałam czekać na poronienie samoistne bo to podobno "zdrowiej". Po kilku dniach czekania w domu, ból stał się potworny do tego stopnia, że mdlałam i wymiotowałam na zmianę. Pojechałam na Żelazną. Na IP położne na mnie krzyczały, że kłamię, że w ciąży nie jestem i nigdy nie byłam, że "Przyszła głowę zawracać, no-spy w domu nie ma?". To było straszne.

traktorzystka - kurde, ale trafiłaś na zołzy! Masakra. Żelazna ogólnie ma najlepszą renomę wśród warszawskich porodówek, jak wejdziesz na stronę szpitala widać w galerii sale porodowe - mają same jedynki, każda wyposażona jak w szpitalu prywatnym a i położne mają dobrą reputację, ale pewnie mozna trafić tez na zgniłe jajo :sorry:
Zresztą porodówka a izba przyjęć to dwa różne światy. Na izbach ogólnie lekarze i pielęgniarki są sfrustrowani - izba to znienawidzony kawałek chleba dla personelu medycznego, ale za to bardzo dobrze płatna... niestety to się odbija na pacjentach.

Oj dziewczyny mi tez sie tak chce! A tez mam zakaz od gin :/ jak mi go odwola (oby) to chyba jakies tornado powstanie :)
Zazdroszcze Wam, tak pozytywnie, robionych usg, a prenatalnych jeszcze bardziej. Ciesze sie ze wszystko w porzadku. Ja mam zwykle usg w dzien dziecka. Ten czas tak potwornie wolno leci.
Na ile macue wystawiane l4? Ja w pierwszej ciazy mialam co 2 tyg. Niekiedy na 3 tyg dala ale rzadziej, mowila mi ze nie moze na dluzej bo sie zus doczepi. Cieszylam sie bo co spotkanie mialam usg robione. A teraz mi chca na miesiac wystawic. To jednak mozna na tak dlugi czas?

reklama
Alfabeta u mnie na 3tyg. W poprzedniej ciazy mialam chyba 3tyg glownie. Moze zalezy od tego kiedy lekarz chce Cie zobaczyc? Moj max co 3tyg prosi o wizyte a pod koniec bedzie co 2tyg.
Padam po dzisiejszym dniu dobranoc

Do góry