reklama
AlfaBeta111
Fanka BB :)
Dzieki za odp. Jak widac kazdy lekarz ma swoje podejcie do zwolnien.
Justa8383
hej, u mnie w mieście będą przeprowadzane usg 4d, przez fundacje szczęśliwa mama, także będą bezpłatne, ciekawe czy się załapie i czy w końcówce 12-go tyg już można ? miała któraś z Was to usg wcześniej? czym ono się różni
zozzolka
Zwolnienia powyzej 11 dni sa kontrolowane przez zus.
Co do przytulanek, to ja przez swoje mdlosci nie mam ochoty, odkad zaczelo mnie mdlic to sama nie chcę :/, zdziwila mnie nospa przed, nigdy tego od gina nie slyszalam a tez mialam zakazy wprowadzane, potem sama ze strachu nie chcialam w obawie przedwczesnego porodu.
Wczoraj bylam na zakupach w lumpku mam wkoncu kurtke w ktorej moge sie zapisać , nowa z metka za grosze kupiona , na troche wystarczy, potem trzeba bedzie kupic znowu cos wiekszego na jesien i zimę,
Za niedlugo wiekszosc z nas bedzie znala płeć i zacznie sie szaleństwo zakupowe , ja mam wszystko to sporo wydatkow mnie ominie
U mnie zaczely sie potworne zaparcia, a myslalam ze moze teraz tak zle nie bedzie, jem duzo owocow warzyw i tak niestety :/.
Co do przytulanek, to ja przez swoje mdlosci nie mam ochoty, odkad zaczelo mnie mdlic to sama nie chcę :/, zdziwila mnie nospa przed, nigdy tego od gina nie slyszalam a tez mialam zakazy wprowadzane, potem sama ze strachu nie chcialam w obawie przedwczesnego porodu.
Wczoraj bylam na zakupach w lumpku mam wkoncu kurtke w ktorej moge sie zapisać , nowa z metka za grosze kupiona , na troche wystarczy, potem trzeba bedzie kupic znowu cos wiekszego na jesien i zimę,
Za niedlugo wiekszosc z nas bedzie znala płeć i zacznie sie szaleństwo zakupowe , ja mam wszystko to sporo wydatkow mnie ominie
U mnie zaczely sie potworne zaparcia, a myslalam ze moze teraz tak zle nie bedzie, jem duzo owocow warzyw i tak niestety :/.
.szkrabek
zozzolka - z ta nospą chodziło o to, ze jak już się zdecydujemy na sex to musimy uważać, bo to jest duże ryzyko. Orgazm wywołuje skurcze macicy i mogą być one bardzo intensywne, by to załagodzić ginka powiedziała by profilaktycznie wziąć nospę przed... no nic. Na razie pomimo chęci mam mega stracha, więc na razie i tak czekamy przynajmniej na usg prenatalne.
Piotrusiowa
Witam wszystkie mamusie. Tak więc byłam wczoraj prywatnie na usg genetycznym i jestem mega szczęśliwa. Badanie trwało ok. 40 min. Ginka pokazała nam serduszko, które bardzo dokładnie zbadala, wątrobę, żołądek, nawet mózg widzieliśmy. Sprawdziła każdą kostkę. Widziałam śliczne rączki z 5 paluszkami i maleńkie nóżki :-) no i piękny nosek, ogólnie wszystko książkowo. Nie było tyko widać woreczka żółciowego, tylko jego zaczatki, ale uspokoiła mnie że na tym etapie jeszcze nie musi go być. No i najważniejsze -między nóżkami był malutki wentylek Większe prawdopodobieństwo, że będzie chłopiec :-)
W porównaniu do usg z 21.05. maluszek jest większy - ma 63 mm, NT troszkę większe 1,25 mm, tętno ciutek niższe - 160. Z tym NT to mi ginka powiedziała, że jak jest do 2 mm to jest wszytko ok. Powiedziałam jej, że chodzę do poradni też. Kazała mi w związku z tym przyjść do siebie dopiero za 10 tyg, a do tego czasu mam być pod opieką poradni. Muszę uciekać. Jak mi się przypomni cos jeszcze to później dam znać.
Miłej soboty!
W porównaniu do usg z 21.05. maluszek jest większy - ma 63 mm, NT troszkę większe 1,25 mm, tętno ciutek niższe - 160. Z tym NT to mi ginka powiedziała, że jak jest do 2 mm to jest wszytko ok. Powiedziałam jej, że chodzę do poradni też. Kazała mi w związku z tym przyjść do siebie dopiero za 10 tyg, a do tego czasu mam być pod opieką poradni. Muszę uciekać. Jak mi się przypomni cos jeszcze to później dam znać.
Miłej soboty!
AlfaBeta111
Piotrusiowa ale sie przyjemnie czytalo Twoj post. "Tutaj serxuszko... raczki nozki" ach. Usmiech sam sie na twarzy pojawia.
reklama
Sierpniowa
Cześć. Widzę, że na "Poznajmy się" nikt nie zagląda:-) Przyjmiecie mnie do swego grona?