reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Tak troche sie tych problemow uzbieralo.
Hmmm..... staram sobie przypomniec czy gin mowil cos o echu zarodka w pecherzyku ale nic nie wspominal. Mowil tylko ze pecherzyk wyglada na 5ty tydzien. Takze nie wiem czy dzidzia jest tylko bez serca czy nie ma go jeszcze. Wiem ze sie pojawi i on i serducho i bedzie dobrze. :) bedzie i juz :)

Nie chce nikogo martwic ale moja mama tez nie ma ani pol rozstepu po dwoch ciazach. Ja mam od 12 roku zycia rozstepy, a po ciazy tez dodatkowo mnie wysypalo. Smarowalam sie takimi balsanami z rossmana -perfecta. Wszyscy mi mowia i po co kase wydawac jak i tak rozstepy sa? A ja Jestem pewna ze jakbym tego nie robila to mialabym ich trzy razy wiecej.(teraz je w biedronce znalazlan po 15 zl juz kupilam 3 szt)

Gosia i co powiedzieli w szpitalu?

Olcia jedybe co pozostaje to pozytywne myslenie dopoki myslisz ze sie wchlonie dopoki wiesz ze sie wchlonie to sie tak stanie i bedzie wszystko dobrze.

Dreddka ja na przeziebienia wode z cytryna pilam. Jadlan kanapki z cebula i czisnkiem i zawsze przechodzilo.

Zycze wszystkim milego dnia :)

reklama
Ja już po wizycie w szpitalu niczego się nie dowiedziałam oddalam ponowny mocz i mam czekac na wyniki zadzwonią do mnie tyle mi powiedzieli ale za tydzień mam scana i dowiem się co i jak i zobaczę wkoncu mojego babelka :-D już się doczekać nie mogę. A tym czasem sprzątanie pranie gotowanie i prasowanie mnie czeka jak co dzień a tak mi się spac chce ze szok ale coz nikt za mnie tego ni ezrobi wiec lece do roboty porobię i będzie z glowy miłego dnia dziewczyny:-D

Dreddka to na przeziebienie? To ja milam przez gina przepisana wit c 200 3x1 i wapno tez 3x1 na katar jest *spam* krople i syrop na przeziębienie, teraz chyba wiecej tych specyfików dla ciezarnych w aptece,

Ostatnia edycja:
Z powikłaniami to u nas dość otwarta grupa dziewczyn jest. Z tego co zauważyłam to przy poprzednich wątkach (moi kwietniowi chłopcy) działo się równie dużo u dziewczyn tylko późno się przyznawały lub dopiero na wątku zamkniętym. Widzę jednak, że my tu wszystko prosto z mostu i otwarcie i pomimo że tematy ciężkie i mało przyjemnie dla mnie jest utrzymana przyjazna szczera atmosfera...

zozzolka no ja to wszystko wiem. Odbija mi i tyle :-) O dzidziusia się staraliśmy, nie była to dla nas niespodzianka.

Dziewczyny, kiedyś rozmawiałyśmy o profilaktyce przeciw rozstępom . Tak jak kiedyś wspominałam, przyszły tatuś jest farmaceutą i jego koleżanki z pracy polecają:
  • na początek:
    • olejki migdałowe lub z dzikiej róży
  • później:
    • Mustela
    • Elancyl
    • Pharmaceris
Z czego podobno Mustela i Elancyl są najsilniejsze i dziewczyny szczególnie je polecają.
polecam poczytać o tych specyfikach na blogu sroki Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy
min Mustella miała zmieniany skład i w starym były toksyczne składniki
Fissan miał dużo chemii (jeśli dobrze pamiętam to on dziwnie pachniał)
niestety znalazłam też opinię o moim ulubionym bio oil :(

Witam, chciałabym się dowiedzieć jaka jest Twoja opinia na temat olejku: Bio-Oil. Jego skład: Botanicals Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Oil), Lavandula Angustifolia Oil (Lavender Oil), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary Oil), Anthemis Nobilis Flower Oil (Chamomile Oil), Vitamins Retinyl Palmitate (Vitamin A), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Oil Base, Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Glycine Soja Oi,l Helianthus Annuus Seed Oil BHT Bisabolol, Fragrance (Rose), Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geranio,l Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Colour (Orange/Pink) CI 26100 (Red 17) and/or CI 60725.
Nadaję się do stosowania dla ciężarówki?
Pozdrawiam.

OdpowiedzOdpowiedzi

• Twarz%25252Bna%25252Bbloga.jpg

Sroka25 kwietnia 2013 07:44
    Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży.

Byłam wczoraj u dermatologa i pytałam o rozstępy - ja juz mam na brzuchu po pierwszej ciąży. Lekarka zaleciła mi tak:

1. Fissan - najlepszy, niestety już w Polsce bardzo trudny do dostania - ale może ktoś będzie miał szczęście
ew.
2. Bio - oil
ew.
3. Mustela + Alantan maść

Niezależnie od tego jaki krem się stosuje należy go dobrze wmasowywać - tzn. nawet podszczypać skórę w trakcie nakładania by ją dobrze ukrwić. Im gęstsza konsystencja kremu tym lepsze efekty.
Niestety ja przegrałam walkę w pierwszej ciąży - raczej przeważyły geny, moja mama ma to samo - ale teraz nie chcę by nowe mi rozorały stare rozstępy - tego się bardzo boję i będę walczyć :-)
Przy pierwszej ciąży używałam Mustelę dlatego bardzo sceptycznie do niej podchodzę...
szkrabek na maść nei wpadłam, alantan i teraz i póżniej dzieciom na odparzenia się przyda :D

olciastrzelce trzymam kciuki żeby się szybko wchłonł ten krwiak

Ja chora (przeziębienie ale boooli mnie wszystko) dostanę obrzydliwy ponoć specyfik z czarnej porzeczki. czosnek w kanapkach i ciepłym mleku, miód pod warunkiem że gardło nei jest podrażnione. polecam też syrop z sosny i czarnego bzu...

A c tu taka cisza? U mnie syn łaskawy i chyba dzis dojde do siebie. Musze bo keza rozkłada a jak facet chory to tragedia przecież.
Uciekam przekonac dziecko do drzemki.

Witam w ten deszczowy brzydki poranek. (Przynajmniej u mnie:)) wlasnie jem trzecie sniadanie. Oficjalnie dolaczam do mam jedzacych co 2 godz. Jak mam dluzsza przerwe to mnie muli. Dodatkowo jestem na codzien mega miesozerna. Karkowki, schabowe, gulasze wszstko uwielbiam palaszowac. A tu ciaza i mieso jes fuj! Patrze, powacham i mam ochote za okno wyrzucic. Wszystko jest ble! Jak tam u Was? Jakies odchyly w stylu czekolada z korniszonem? :)

AlfaBeta111 - to możemy sobie ręce podać - mnie mięso odtrąca - bleeeee. A normalnie bardzo lubię. Teraz to tylko nabiał i kluski... zupy też przechodzą całkiem całkiem :-) Ja właśnie też już 3 śniadanie spałaszowałam, za 1,5h przyjeżdża mój syn ze szkoły i będzie zupa :-)

Hej Dziewczyny, melduję się, ja tez niestety mam spory apetyt, tyle ze u mnie juz 3 kg na plusie, tak więc od dziś staram sie choć trochę ograniczyć z jedzeniem.
Bylam ostatnio na usg, z robaczkiem ok, mierzył ponad 2cm i wg usg ciąża jest o 4 dni starsza.
AlfaBeta mnie nie odrzuca od niczego, drażnią mnie jedynie zapachy np smazonej cebuli albo zelu pod prysznic :(

Szkrabek ha ja tes kluski i nabial.

Basia smazona cebule rozuniem ale zel pod prysznic mnie zaciekawil :):) ciesze sie ze na usg wszystko w porzdku

Padla mi bateria w wadze musze kupic nowa tylko z domu sie nie chce wyjsc. A ciekawa jestem ile mam na plus. W poprzedniej przytylam 19 kg ! Teraz chce sie bardziej pilnowac.

reklama
aaa ja mam ochotę na leniwe kluski tylko nie ma mi kto składników kupić, że nie wspomnę o zrobieniu :baffled:

Do góry