reklama
malena100
Fanka BB :)
Witam się porannie
Dzięki dziewczyny za dobre słowo ja już po zabiegu, odbył się jeszcze wczoraj po 22, a to dlatego że już mocno krwawiłam. Obyło się bez tabletek poronnych. Sam zabieg oczywiście bezbolesny i dziś już do domu już mi lepiej, dużo lepiej, oczywiście psychicznie pozdrawiam i życzę Wam i Waszym maleństwom wszystkiego dobrego ściskam
Dzięki dziewczyny za dobre słowo ja już po zabiegu, odbył się jeszcze wczoraj po 22, a to dlatego że już mocno krwawiłam. Obyło się bez tabletek poronnych. Sam zabieg oczywiście bezbolesny i dziś już do domu już mi lepiej, dużo lepiej, oczywiście psychicznie pozdrawiam i życzę Wam i Waszym maleństwom wszystkiego dobrego ściskam
.szkrabek
malena - super, że już w domku kochana! Teraz dbaj o siebie! Trzymam kciuki!
Dreddka - mleko z miodem, czosnek na kanapki, ciepłe skarpety i herbata malinowa. I tak w kółko kobieto i za parę dni będzie już lepiej! Jak się pogorszy to koniecznie do lekarza - zresztą nie powinnaś pracować z domu tylko iść do lekarza po L4, bo Twój organizm potrzebuje teraz dużo odpoczynku by mieć siłę walczyć z choróbskiem. Ale oczywiście to Twoja decyzja... trzymam kciuki by dziadostwo szybko przeszło!
dzag ja mam te same przemyślenia. Teraz jest jakaś plaga powikłań... co to będzie za 10 lat - cudem będzie jak ktoś zajdzie w ciążę? Straszne...
Dreddka - mleko z miodem, czosnek na kanapki, ciepłe skarpety i herbata malinowa. I tak w kółko kobieto i za parę dni będzie już lepiej! Jak się pogorszy to koniecznie do lekarza - zresztą nie powinnaś pracować z domu tylko iść do lekarza po L4, bo Twój organizm potrzebuje teraz dużo odpoczynku by mieć siłę walczyć z choróbskiem. Ale oczywiście to Twoja decyzja... trzymam kciuki by dziadostwo szybko przeszło!
dzag ja mam te same przemyślenia. Teraz jest jakaś plaga powikłań... co to będzie za 10 lat - cudem będzie jak ktoś zajdzie w ciążę? Straszne...
Szkrabek- chyba tez więcej wiemy, więcej się mówi, rozmawiamy tu na forum z dziewczynami z całej Polski. Zwykle nie ma się kontaktu z tyloma kobietami w ciazy. Dopiero gdy poroniłam - porozmawiałam w rodzinie o poronieniach. Okazało się , ze moja babcia straciła ciąże trzy razy. Z moich 6 cioć - 3 miały za sobą poronienia, a jedna miała ultra wczesnego wcześniaka, którego nie udało się uratować. Wcześniej zupełnie nie miałam o tym pojęcia.
Na pewno to, ze pózniej zachodzimy w ciąże niż pokolenia naszych mam nie pomaga.
Na pewno to, ze pózniej zachodzimy w ciąże niż pokolenia naszych mam nie pomaga.
Witam, wkońcu doczytałam i mogę się odmeldować.
Wizyta brata supeeer. Dzieciaki wybawione choć młody gorączkował przez większość wizyty (jak tylko leki działały to nie było widać choroby!!)
Ja zmęczona bo w końcu maraton i goście od środy/czwartu (dobili po północy) nocki zarwane ale jestem szczęśliwa. wczoraj lżej nie było bo zawody w przedszkolu a ja głupia dałam się wrobić w biegi, miał być tylko jeden z dzieckiem i z piłką a okazało się że było 5 dodatkowych dla samych rodziców.
Dziś badania zrobiłam bo lekarz prosił tydzień przed USG i już się zaczynam stresować jak mi wyjdą wyniki. Zawsze hemoglobina leciała mi na łeb na szyję a teraz od początku biorę witaminy do 12tc i mam nadzieję że uchroniłam się przed jedzeniem żelaza.
Witam nowe mamy, jeśli chcecie być na liście piszcie na PW dane do tabelki A ode mnie nudnego oczekiwania życzę.
Z kontrolą to zależy co masz wpisane na ZUS ZLA jeśli leżenie to większość czasu powinnaś leżeć ale nie dajmy się zwariować bo lekarz, lekkie zakupy czasem są niezbędne na już i nie mogą czekać aż ktoś bęzie miał czas Ci pomóc.
Nie używałam na stałe tylko sporadycznie a dostałam go gratis od firmy (pewnie podobnie jak pani wklejająca komentarz u nas.
Z butelek byłam zadowolona, jeden z niekapków młodemu nie podszedł ale ten od 9miesięcy jest super. Smoczki jak bym ich nie lubiła uratowały mi życie i dalej to robią.
Było o kawie, ja piję ale często w połowie mi przechodzi ochota. w 1 ciąży odrzucało mnie od samego zapachyu
kassia181, malena100 przytulam mocno
[
AlfaBeta Fajny termina na USG Ci się trafił.
kończę wpis bo mi jeszcze skasuje, oczy się zamykają to kimnę póki O w łóżeczku
Wizyta brata supeeer. Dzieciaki wybawione choć młody gorączkował przez większość wizyty (jak tylko leki działały to nie było widać choroby!!)
Ja zmęczona bo w końcu maraton i goście od środy/czwartu (dobili po północy) nocki zarwane ale jestem szczęśliwa. wczoraj lżej nie było bo zawody w przedszkolu a ja głupia dałam się wrobić w biegi, miał być tylko jeden z dzieckiem i z piłką a okazało się że było 5 dodatkowych dla samych rodziców.
Dziś badania zrobiłam bo lekarz prosił tydzień przed USG i już się zaczynam stresować jak mi wyjdą wyniki. Zawsze hemoglobina leciała mi na łeb na szyję a teraz od początku biorę witaminy do 12tc i mam nadzieję że uchroniłam się przed jedzeniem żelaza.
Witam nowe mamy, jeśli chcecie być na liście piszcie na PW dane do tabelki A ode mnie nudnego oczekiwania życzę.
Ja farbowałam włosy tydzień temu tylko u mnie było na ciemniejszy kolor niż mam. Kupowałam farbę fryzjerską z małą zawartością amoniaku i nawet zapach mnie nie drażnił (z tego co ja się orientuję to jest główna przyczyna odradzania kładzenia farby ze względu na wrażliwość na zapachy)...
Cały czas zwlekalam z farbowaniem włosów chociaż już na pierwszej wizycie na początku 7 tyg. ginka stwierdziła, że nie ma przeciwwskazań. Postanowiłam się przemeczyc do 12 tyg i mimo lekkich obaw umówiłam się za tydzień w czwartek zaraz po usg, by mieć pewność że jest wszystko ok. Dodam, że jestem blondynką :-)
Jestem ciekawa jak Wy podchodzicie do tego tematu.
Jak dla mnie to zaświadczenie ogólne możesz dostarczyć, natomiast jeśli chodzi o zalecenia to może mieli na myśli w pracy? np. max 4h przy komputerze czy też co godzinę zalecane rozprostowanie się i 5 minutowy spacer? Wiem że to śmieszne ale może im chodzi o coś takiego....
Dziewczyny, pomóżcie proszę. Czy jako pracownik zatrudniony na umowę o pracę mam obowiązek przesłać zaświadczenie o ciąży do centrali ? Dostali ode mnie informację o ciąży oraz drugie już zwolnienie z kodem B.
Pytam, bo dostałam informację od mojej regionalnej, że mam przesłać zaświadczenie podpisane przez lekarza o ciąży i zalecenia od lekarza podpisane i podbite pieczątką. (zalecenia od lekarza mam wpisane w karcie ciąży, wraz ze wszystkimi danymi - chorobami w rodzinie, moimi wynikami badań, info o poprzednim porodzie. Nie widzę potrzeby wysyłanie tak dużej ilości osobistych informacji do pracodawcy).Przez to, że ciąża jest zagrożona nie zapowiada się żebym mogła wrócić z L4... czy zatem muszę to wszystko przesyłać do pracodawcy ? Pytam też, bo nie mogę bezgranicznie ufać mojej regionalnej,bo... 2 dni temu wyobraźcie sobie, że mnie śledziła i robiła zdjęcia i nagrania... :/
Z kontrolą to zależy co masz wpisane na ZUS ZLA jeśli leżenie to większość czasu powinnaś leżeć ale nie dajmy się zwariować bo lekarz, lekkie zakupy czasem są niezbędne na już i nie mogą czekać aż ktoś bęzie miał czas Ci pomóc.
u mnie średnio to respektowali choć przyznam że robili co mogli bym miała więcej spokoju i mniej petentów.szkrabek ja też jem co 2 godziny i na razie bez zwyżek na wadze,
pisała któraś że nie można pracować przed komputerem więcej niż 4 h, ale niestety chyba pracodawcy nawet duże firmy tego nie przestrzegają.
wiec chyba nie ma co się poświęcać dla pracodawcy....
Ty odradzasz a mi się prolactis bardzo sprawdził, wcześniej miałam avent ręczny to sama więcej ściągałam po ustabilizowaniu laktacji niż laktator....
Widze ze spamera mamy, ja wam nie polecam laktatorow lowi mialam nówke, trafilo ja w szpitalu jeszcze po wyparzaniu nie nadawała sie do niczego. Od kolezanki dostalam uzywana medelle i jeszcze teraz mi posłuży. Wogole firma lovi sie u nas nie sprawdziła, smoczki do butelek mialy byc wow, antykolkowe, dziecko mi sie krzusilo, na kolki to nie działało, potem chcialam te butelki wykorzystac jako niekapek, też klapa,
Troche fìrm przerobilam to moge sie podzielic wiedzą ,...
Nie używałam na stałe tylko sporadycznie a dostałam go gratis od firmy (pewnie podobnie jak pani wklejająca komentarz u nas.
Z butelek byłam zadowolona, jeden z niekapków młodemu nie podszedł ale ten od 9miesięcy jest super. Smoczki jak bym ich nie lubiła uratowały mi życie i dalej to robią.
Mam nadzieję że się udało!! Zaglądaj do nas.Witam dziewczyny. Nie wiem czy mnie pamiętacie...wtedy niestety okazało się ,że to torbiel dawała błędny wynik. A teraz istnieje szansa ,że będę mamą styczniową. Na chwile obecną jest mi już bez znaczenia czy grudzień czy styczeń ,pragnę tylko mieć zdrowego dzidziusia.
Tak więc wszystkim z osobna życzę lekkiej ciąży z cudownym zakończeniem. Pozdrawiam oraz miłej niedzieli
Chyba bym jajko zniosła żeby tyle czekać. U mnie 26.05 a następne 16.06 (już się zapisałam żeby zaklepac 8 rano....
Marcepanek, testy pierwsza klasa, gratuluję!!
Trzymam też kciuki za zbliżające się pomyślne USG!! Ja mam dopiero 16 czerwca, więc jeszcze musze sobie poczekac..
...
Było o kawie, ja piję ale często w połowie mi przechodzi ochota. w 1 ciąży odrzucało mnie od samego zapachyu
to nie kofeina wzmaga skurcze tylko wypłukuje magnez z organizmy a jego brak skutkuje skurczami mięśni (nie stylko brzuch ale i wszystkie inne mogą się spinać)...kawy nie piję, bo podobno kofeina wzmaga skurcze, a ja juz mam dość perypetii jak na tą ciążę, więc wolałam w pierwszym trymestrze sobie darować. Natomiast w piątek idę do ginki i zapytam czy już mogę bezpiecznie ją włączyć - bo strasznie mi jej brakuje :-)...
kassia181, malena100 przytulam mocno
[
Bądź z nami zapraszamy u mnie 4.12 urodzę zapewne w listopadzie ale zamierzam byc mam grudniowąHej dziewczyny!
Zapisuje sie i tu i do Styczniówek gdyż mój termin wg OM jest na 31.12 a wg USG na 03.01 )))
Pozdrawiam Was serdecznie!
AlfaBeta Fajny termina na USG Ci się trafił.
kończę wpis bo mi jeszcze skasuje, oczy się zamykają to kimnę póki O w łóżeczku
Malena sciskam mocno teraz odpoczywaj zbieraj sily na następne proby i czekamy na dobre wieści:-)
Moja Majcia wczoraj wymiotowala w szkole i w domku 2razy zasnela wkoncu i jak się obudzila to przeszlo jak reka odjala nie wiem co to było ale mysle ze to od picia bo znalazłam nie jej picie w jej lunch box i mowila ze je pila wiec może od tego tlumaczylam ze nie wolno nie swoich a ona mowi ze myslala ze ja jej dalam te picie a ja jej Kubusia dalam ale nic najważniejsze ze przeszlo dziś maja zdjęcia klasowe ale tutaj dziecko po wymiotach musi zostać w domu 48h wiec nie poszla dzwoniłam zapytać czy na same zdjęcia może przyjs a oni ze nie wiec szkoda ale coz nic nie poradze U mnie dolegliwości przechodzą po malu tylko jak wybija 18 to zasypiam na stajaco a później w nocy nie mogę zasnoc no i na siusiu częściej latam do usg jeszcze 8dni ale najważniejsze ze wyniki sa wporzadku.
Witam nnowe mamusie jak jeszcze nie witałam spokojnych 9ciu miesięcy:-) Milego dnia dziewczyny zycze
Moja Majcia wczoraj wymiotowala w szkole i w domku 2razy zasnela wkoncu i jak się obudzila to przeszlo jak reka odjala nie wiem co to było ale mysle ze to od picia bo znalazłam nie jej picie w jej lunch box i mowila ze je pila wiec może od tego tlumaczylam ze nie wolno nie swoich a ona mowi ze myslala ze ja jej dalam te picie a ja jej Kubusia dalam ale nic najważniejsze ze przeszlo dziś maja zdjęcia klasowe ale tutaj dziecko po wymiotach musi zostać w domu 48h wiec nie poszla dzwoniłam zapytać czy na same zdjęcia może przyjs a oni ze nie wiec szkoda ale coz nic nie poradze U mnie dolegliwości przechodzą po malu tylko jak wybija 18 to zasypiam na stajaco a później w nocy nie mogę zasnoc no i na siusiu częściej latam do usg jeszcze 8dni ale najważniejsze ze wyniki sa wporzadku.
Witam nnowe mamusie jak jeszcze nie witałam spokojnych 9ciu miesięcy:-) Milego dnia dziewczyny zycze
Piotrusiowa
Hej dziewczyny. Właśnie zrobiłam sobie przerwę w pracy na drugie śniadanie. :-)
zozzolka zapomniałam Ci odpisać wcześniej. U mnie też obserwacja torbieli tylko. Jeśli masz czynnościową to zapewne się wchłonie sama. U mnie to endometrialna więc wchłonięcie jest mniej prawdopodobne, ale jednak realne, bo wg lekarzy ciąża leczy endometriozę, więc jestem dobrej myśli.
auliya ja farbuję włosy w czwartek po usg. U mnie nie było problemu z drażliwością na zapachy. Po prostu jakoś tak dla spokoju własnego wolałam odczekać.
Jeśli chodzi o termin porodu to też jest duże prawdopodobieństwo że urodzę w listopadzie :-)
U mnie jeszcze tylko 2 dni do genetycznego...
zozzolka zapomniałam Ci odpisać wcześniej. U mnie też obserwacja torbieli tylko. Jeśli masz czynnościową to zapewne się wchłonie sama. U mnie to endometrialna więc wchłonięcie jest mniej prawdopodobne, ale jednak realne, bo wg lekarzy ciąża leczy endometriozę, więc jestem dobrej myśli.
auliya ja farbuję włosy w czwartek po usg. U mnie nie było problemu z drażliwością na zapachy. Po prostu jakoś tak dla spokoju własnego wolałam odczekać.
Jeśli chodzi o termin porodu to też jest duże prawdopodobieństwo że urodzę w listopadzie :-)
U mnie jeszcze tylko 2 dni do genetycznego...
Ostatnia edycja:
reklama
tanczzemna
Zaciekawiona BB
Witam wszystkie mamcie dawno się nie odzywałam, takie mnie mdłości cały dzień męczyły, że nie miałam ochoty na nic. W tym tygodniu czuję się troszkę lepiej, już cały dzień się nie męczę, muli mnie w ciągu dnia kilka razy, na coraz więcej mam też ochotę. :-) Wizytę mam dopiero 05.06 jeszcze tyle czasu... U nas ostatnio taka dziwna pogoda była i podziębiłam się, katarek lekki męczy. Mam nadzieję, że dzidziusiowi nic nie zaszkodzi.
Kasia, malena bardzo współczuję i mam nadzieję, że już w najbliższym czasie znów się uda.
Pozdrawiam Was i obiecuję częściej się udzielać! :-) Lecę robić udka z ryżem i mizerią dla męża bo niedługo wraca z pracy :-)
Kasia, malena bardzo współczuję i mam nadzieję, że już w najbliższym czasie znów się uda.
Pozdrawiam Was i obiecuję częściej się udzielać! :-) Lecę robić udka z ryżem i mizerią dla męża bo niedługo wraca z pracy :-)