Wracając jeszcze na chwilę do tematu mojej szanownej regionalnej..zrobiła mi zdjęcie jak stoję z mężem... Ile zdążyła nagrać dokładnie nie wiem, bo po czasie dopiero zorientowałam się, że to ona. Kobieta jest nowym pracownikiem w tej firmie i chyba szuka sposobu na zapunktowanie w centrali.śmiech na sali normalnie... Całe szczęście, że nie będę miała już przyjemności jej oglądać nie ma rodziny, pewnie faceta tez nnie. Musi mieć strasznie nudne życie, że interesuje się moim
reklama
Piotrusiowa
Fanka BB :)
.szkrabek póki torbiel jest niewielka to w niczym nie przeszkadza. Co innego gdyby rosła razem z maluszkiem to mógłby być problem, bo jedno mogłoby naciskać na drugie i możliwe by były pewnie jakieś komplikacje ewentualne. Póki co jest ok. Ognisko endometriozy po prostu sobie jest, a nawet zmniejszyło się ostatnio o 2 mm. Ginka twierdzi, że prawdopodobnie zniknie całkowicie w dalszym przebiegu ciąży. Żadnych zaleceń w tej kwestii nie mam póki co. Mogę normalnie pracować, prawdopodobnie nie będzie też przeciwwskazań by wrócić do fitness clubu, ogólnie funkcjonuję jak do tej pory, tylko nic nie dźwigam, ale to jak każda z nas. Z tego co wiem torbiele w ciąży nie są rzadkością. Pojawiają się też u kobiet, które nie mają endometriozy. Jestem dobrej myśli.
Melisska32
Cześć Dziewczyny!
Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie!
Dzag82 dziękuję za informację o USG. Nie skorzystam jednak bo 26 maja mam wizytę u gina i też będę mieć USG, więc nie ma to dla mnie sensu.
Saara ja Cię doskonale rozumiem! Jeśli chodzi o położenie się do łóżka kiedy człowiek ma mega temperament to jest masakra jakaś. Ja się poczułam jakbym zderzyła się ze ścianą z rozpędu, no ale czego się nie zrobi dla dziecka?
Chodzę na spacery bo bym chyba ześwirowała i mam mega nadzieję, że w drugim trymestrze lekarz zezwoli mi chociaż na spokojną gimnastykę dla ciężarnych.
A co do pani regionalnej to mi szczęka opadła Ode mnie pracodawca nie wymaga żadnego zaświadczenia o ciąży, na L4 jest literka B i to wystarcza.
AlfaBeta nie spotkałam się jeszcze żeby komuś z moich znajomych lekarz odmówił L4, a mój to się nawet nie pytał czy chcę tylko wypisał, dał recepty na całą aptekę i kazał leżeć. No, ale u mnie ciąża to nie taka prosta sprawa, a moja praca to kontakt z chorymi ludźmi oraz chemikaliami o działaniu teratogennym- więc u mnie praca jest wykluczona z wielu względów.
Piotrusiowa mnie się udało z farbowaniem wstrzelić tuż przed zajściem w ciążę, z następnym poczekam do końca pierwszego trymestru. Też jestem blondynką.
Porannakawa trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Plamienie już przeszło czy dalej jest?
Muszę się pochwalić, że dziś czuję się chyba najlepiej z całego dotychczasowego okresu ciąży, jest mi tylko niedobrze, ale nie wymiotowałam dziś ani raz, a wczoraj tylko raz. To bardzo duża odmiana.
Za to mam inny problem- wyglądam jak w 6 miesiącu tak mi brzuch spuchł, chyba znowu zatrzymuję za dużo wody w organizmie plus zaparcia robią swoje. Ech....Ja wiem, że u szczupłych osób i w kolejnych ciążach brzuch szybko widać, ale aż tak? No ciężko mi się z tym pogodzić bo każdy kto mnie zna zauważy, że w ciąży jestem, a nie chciałam jeszcze całego otoczenia o tym informować.
Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie!
Dzag82 dziękuję za informację o USG. Nie skorzystam jednak bo 26 maja mam wizytę u gina i też będę mieć USG, więc nie ma to dla mnie sensu.
Saara ja Cię doskonale rozumiem! Jeśli chodzi o położenie się do łóżka kiedy człowiek ma mega temperament to jest masakra jakaś. Ja się poczułam jakbym zderzyła się ze ścianą z rozpędu, no ale czego się nie zrobi dla dziecka?
Chodzę na spacery bo bym chyba ześwirowała i mam mega nadzieję, że w drugim trymestrze lekarz zezwoli mi chociaż na spokojną gimnastykę dla ciężarnych.
A co do pani regionalnej to mi szczęka opadła Ode mnie pracodawca nie wymaga żadnego zaświadczenia o ciąży, na L4 jest literka B i to wystarcza.
AlfaBeta nie spotkałam się jeszcze żeby komuś z moich znajomych lekarz odmówił L4, a mój to się nawet nie pytał czy chcę tylko wypisał, dał recepty na całą aptekę i kazał leżeć. No, ale u mnie ciąża to nie taka prosta sprawa, a moja praca to kontakt z chorymi ludźmi oraz chemikaliami o działaniu teratogennym- więc u mnie praca jest wykluczona z wielu względów.
Piotrusiowa mnie się udało z farbowaniem wstrzelić tuż przed zajściem w ciążę, z następnym poczekam do końca pierwszego trymestru. Też jestem blondynką.
Porannakawa trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Plamienie już przeszło czy dalej jest?
Muszę się pochwalić, że dziś czuję się chyba najlepiej z całego dotychczasowego okresu ciąży, jest mi tylko niedobrze, ale nie wymiotowałam dziś ani raz, a wczoraj tylko raz. To bardzo duża odmiana.
Za to mam inny problem- wyglądam jak w 6 miesiącu tak mi brzuch spuchł, chyba znowu zatrzymuję za dużo wody w organizmie plus zaparcia robią swoje. Ech....Ja wiem, że u szczupłych osób i w kolejnych ciążach brzuch szybko widać, ale aż tak? No ciężko mi się z tym pogodzić bo każdy kto mnie zna zauważy, że w ciąży jestem, a nie chciałam jeszcze całego otoczenia o tym informować.
Melisska32 ja jeszcze niedawno prowadziłam 7 razy w tygodniu zajęcia. Mega energiczne, skakane. Po moich zajęciach byli można wyciskac koszulkę jak ręcznik, który wpadł do wanny a tu nagle klops... Kubeł zimnej wody na głowę i zakaz całkowity Zumby i innych aktywności ;( po pierwszym prawie całym dniu w łóżku czuje się o 10 lat starsza nie umiem tak leżeć... To nie w moim stylu. Dziś był najdłuższy dzień w moim życiu, a do grudnia jeszcze tyle czasu
marela
Podwójna marcóweczka ;)
[FONT="]Wiem że macie jeszcze czas ale on szybko zleci Laktatora Lovi prolactis używam od początku. Kiedy syn nie umiał chwytać a ja nie miałam pokarmu rozruszałam laktacje, nastepnie przy nawale. Na początku byłam sceptycznie nastawiona do laktatorów bo przy pierwszym synku poległam z ręcznym. Ten jest mega łatwy w obsłudze, łatwy do mycia. Zawartośc opakowania robi wrażenie- laktator z nakładką masującą , panel sterowania z elektronicznym wyświetlaczem który zapamietuje moje ustawienia, zestaw do przechowywania pokarmu, akcesoria żeby można było przekształcić go w ręczny, elementy zapasowe a to wszystko zapakowane w torbe z przegródkami. Wizualnie również godny polecenia . Ale najważniejsze że ma 2-fazowy rytm odciągania dzieki któremu w króciutkim czasie mam ściągnięte dużo pokarmu oraz regulacja siły ssania. Mega pomocna na początkach jak miałam poranione piersi . Dziewczyny polecam go jako świeża mama. Żałuje że przy pierwszym go nie miałam bo niestety ale na 6 msc praktycznie byłam uziemiona.[/FONT]
Hey dziewczyny:-) ale naskrobalyscie dziś:-) Witam wszystkie nowe mamusie i zycze spokojnych 9miesiecy U mnie na razie spokojnie senna jestem jak nigdy i plecy troszkę na dole bola ale to lepsze od mdlosci i braku apetytu :-) choć apetyt wrocil to i tak jeszcze nie jest taki jak miałam przed ciaza ale dam rade:-) wspolczuje dziewczyna co maja problemy ale glowa do góry wszystko będzie dobrze:-) a dla babelka to i cala ciaze się przeleży jak trzeba:-) Do mnie ze szpitala dzwonili dziś trochę mnie nastraszyli ze jak bylam na wizycie z polozna to była kobieta która po 2dniach zadzwonila do nich i okazało się ze miała ospe wietrzna i tak gadali a na sam koniec powiedzieli ze moje wyniki krwi sa wporzadu i nie mam się czym martwic i ze tak profilaktycznie musza zadzwonić do wszystkich kobiet które były tego dnia w szpitalu. Pozniej zaczelam się ogladac czy aby na pewno ja nie mam zadnej wysypki:-) ale jest ok. Co do L4 to się nie wypowiem bo nie wiem jak jest w pl ale mysle ze lekarz nei powinien odowic a jak gin odmowi to do rodzinnego trza isc on na pewno da:-)
.szkrabek
Gosia25 - ospa się chyba wykluwa ponad tydzień, nie wiem kiedy miałaś wizytę, ale lepiej się oglądać jeszcze jakiś czas
zazdroszczę braku apetytu, ja niestety jem dużo... co 2h jestem głodna... niby tylko 1kg do przodku, ale czuję go każdym centymetrem mojego ciała
zazdroszczę braku apetytu, ja niestety jem dużo... co 2h jestem głodna... niby tylko 1kg do przodku, ale czuję go każdym centymetrem mojego ciała
Justa8383
szkrabek ja też jem co 2 godziny i na razie bez zwyżek na wadze,
pisała któraś że nie można pracować przed komputerem więcej niż 4 h, ale niestety chyba pracodawcy nawet duże firmy tego nie przestrzegają.
wiec chyba nie ma co się poświęcać dla pracodawcy....
pisała któraś że nie można pracować przed komputerem więcej niż 4 h, ale niestety chyba pracodawcy nawet duże firmy tego nie przestrzegają.
wiec chyba nie ma co się poświęcać dla pracodawcy....
hej. ja juz po wizycie w laboratorium- czekam na wynik bety. i bylam juz z mala u pediatry, czekam teraz na ten wynik - kolo poludnia powinien byc.
szkrabek ja tez czesto jem i ciagle glodna jestem chociarz wczoraj bylo mi bleeeeee caly dzien ale i tak jadlam bo troche wtedy pzrechodzilo.
gosia ospa wykluwa sie do 2 tyg wiec obserwuj siebie jesli nie mialas i jesli mialas to tez bo roznie bywa.
szkrabek ja tez czesto jem i ciagle glodna jestem chociarz wczoraj bylo mi bleeeeee caly dzien ale i tak jadlam bo troche wtedy pzrechodzilo.
gosia ospa wykluwa sie do 2 tyg wiec obserwuj siebie jesli nie mialas i jesli mialas to tez bo roznie bywa.
reklama
Melisska32
Szkrabek ja robię się głodna co 2 godziny, ale staram się jeść tak co 3 godziny no i powolutku, małymi porcyjkami bo jak zjem za dużo na raz to bieg do łazienki. To samo mam z piciem, potrafię 2 szklanki wody pić cały dzień
Kassia trzymam kciuki za betę!
Kassia trzymam kciuki za betę!