reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hej dziewczyny.
Saaraa trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze. Wykorzystaj ten czas na odpoczynek. Myślę że wolniutkie i krótkie spacery nie są zabronione?

.szkrabek kassia181 dziewczyny ja mam 5-cio miesięczne odrosty :-D chciałam pasemka robić w marcu i wtedy dowiedziałam się o ciąży, więc same wiecie. Teraz mnie kusi jednak ombre i chyba się zdecyduję tym razem.

Przed ciążą chodziłam 4 razy w tyg na fitness. Mam zamiar wrócić do aktywności od czerwca. Ale czuję że kondycyjnie będzie ciężko. Strasznie szybko się męczę już teraz.

Wracam do pracy. Zrobiłam sobie mała przerwę, ale czas brać się do roboty :-) miłego popołudnia!

reklama
Witam się z Wami, ja również prawdopodobnie będę mamą grudniową, termin porodu z usg wychodzi mi na 26.12 ;)
Też miałam niepokojący początek, w 6 tygodniu (zgodnie z miesiączką) trafiłam do szpitala z plamieniami i nie było echa zarodka. Po kilku dniach pobytu na szczęście pojawił się zarodek ale serduszko usłyszałam dopiero w 8t5d, zgodnie z miesiączką, a z USG wychodziło, że jest to 6t5d, czyli ciąża o całe 2 tygodnie młodsza. Podejrzewam, że wynika to z moich długich cykli, ostatni przed zajściem w ciążę był 38 dniowy. Dzisiaj jestem w 7t6d licząc zgodnie z tym co pokazuje USG mimo że ostatnią miesiączkę miałam 6 marca. Teraz wszystko dobrze się rozwija na ostatniej wizycie maluch miał 1,5 cm :) Oby tak dalej i Wam które nadal czekają na swoje fasolki życzę, aby skończyło się to tak jak u mnie, czyli wszystko wskazuje na to, że dobrze ;)

Częśc dziewczyny! Piszę tu pierwszy raz, i tak jak Wy termin mam na grudzień, a dokładniej 30 :-). Jestem w 7t2d i chciałabym tutaj dzielić się z Wami moimi obawami i razem z Wami czekać na dzidziusia. Jestem po 2 poronieniach dlatego jestem faszerowana zastrzykami, co mnie trochę martwi, ale czego się nie robi dla jajka. Tak więc witam witam!

Judka1234, milkyweyka witajcie

Ja mam blad pasemka wlosy ciemne odtosty chyba z 5cm to sobie wyobrascie jak wygladam, a do fryzjera nie dam rady tak sie czuje farbowanie zajmuje jakieś 3h :(

Znowu mialam straszna noc tak mnie meczylo :(,

Zozzolka, spokojnie, zaczniesz 2 trymestr i wtedy na spokojnie założysz fryzjera. Zresztą, to ma być przyjemna wizyta, a nie męczenie sie ;-)

Witam nowe dziewczyny :-)

byłam dzisiaj po wpis i przy okazji zrobiłam zdjęcie maluszka z karty. Postaram się dołączyć pierwsze oficjalne zdjęcie naszego robaczka :-)

A to zdjęcie z ostatniej soboty :-)

Załączniki

• 1431603685829.jpg
    1431603685829.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 43
Witajcie nowe mamy. Termin na 30 grudnia i ciekawe czy sie w 2015 jeszcze urodzi czy bedzie "rok mlodsze" :)

Sara bardzo wspolczuje, polip brzmi groznie. Oby wszystko dobrze sie skonczylo.

Ja na szczescie wlosow nie mam zafarbowanych wie nie mam dylematu isc nie isc. Uwazam jedbak ze farba nie przeszkadza w ogole fasolce.

Obecnie konczy mi sie roczny macierzynski. Od pon powinnam isc do pracy (a raczej na zalegly urlop wypoczynkowy). Ide jednak do lekarza na pierwsza wizyte - strasznie jestem ciekawa w ktorym tyg jestem i na kiedy bede miec termin - i bede blagac o l4. Spotkalyscie sie kiedykolwiek z odmowa? Jakies historie ze kolezance/kuzynce nie dali l4 bo... ? Nie znam lekarki, bo ta ktora prowadzila mi pierwsza ciaze i dala mi l4 miala termin wizyty na czerwiec dopiero.

Dziękuję za słowa otuchy :) musi być dobrze! :)
AlfaBeta111 na pierwszej wizycie poprosiłam swoją gin o zwolnienie bo miałam mdłości i strasznie męczyłam się w pracy. Kobieta powiedziała mi, że ciąża to nie choroba i ze przejdzie mi. Poszłam wiec do pracy jednak mdłości na tyle mnie męczyły, że wybrałam się do lekarza rodzinnego i od niego dostałam zwzwolnienie.
Panią gin od razu zmienilam na innego lekarza... Co się okazało 2 tygodnie temu nie widziała mojego polipa... Cuda :/ nowy lekarz kazał mi w trybie natychmiastowym położyć się do łóżka i dał L4
Także każdy lekarz jest inny :)

reklama
katty na jajkiku zmiany nie maja wpkywu na ciaze ale polip w jamie mamcicy juz ma :(
saaraa bedzie dobrze, rob co lekarz zaleci a bedzie ok zobaczysz.

mi dzis drugi raz w tej ciazy jest mega niedobrze bleeeeee

Do góry