reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

dzag82 - dzięki za podpowiedź z tym mei tai. popatrzę sobie na necie o co chodzi i gdzie mozna kupić ;) butelkę i smoczek mam 0+ wiec ten pierwszy...

My wczoraj i dzis uskuteczniamy kąpiel w krochmalu... ZObaczę czy przygaśnie małej ta wysypka... Jak nie, to pewnie alergia wychodzi... Ech, będę musiała mega uważać na to co jem...
SPać mi sie chce, wiec lecę sie myć. Mam nadzieję, ze Laura się nie obudzi w tym czasie. Na mojego meza dzis nie mogę liczyc bo miał spotkanie z kolega ze szkolnej ławki i jest po %....

SPokojnej nocy życzę nam wszytskim ;)

reklama
Quchasia, nie znam butelek Nauka, pewnie nie ma żadnego systemu odpowietrzania? To sposobem jest niedokręcenie nakrętki do końca. Zakręcasz na maksa a potem troszeczkę luzujesz. Tak, żeby nie ciekło ale żeby lekka szpara była, przez którą ucieknie powietrze.

Cześć dziewczyny:) Adaś zasnal przed 24 a ja zabralam sie za odciaganie, ale jak przeczytalam ile wyciagacie.. Kurcze u mnie to blado wypada a jade przeciez tylko na laktatorze bo mlody z nakladkami piersi tez nie chce, pomiumka chwile i szał jest machanie rekami, gliwe odwraca... U mnie z obu piersi maks 150 ml.. Ale wczesniej bylo mniej wiec licze ze "uciag" sie zwiekszy;) poki co w lodowce 5 pojemniczkow z noum mlekiem odciagnietych stoi.

Jeslu chodzi o tulenie i usypianie na rekach- ja tez zauwaxylam ze Adaś raz zje i odpada a raz potrzebuje uwagi. Jak nie mam sily go nosic to rozkladam kocyk i klade go ns lozko i jestem przy nim ale trzymac go nie musze. Tyle ze wtedy tez raczej nic sie w domu zrobic nie da.

Mam pytanie, czy wasze dzieci tez wola trzymac glowy bardziej po jednej stronie? Moh Adaś nauczyl sie trzymac ja na prawej stronie i nawet jak władzia go na lewt bok to probuje glowe przekrzywic:/

Pisalyscie o usg bioderek - my mielismy pierwsze w szpitalu - ze wzgledu na polozenie miednicowe- zalecenie mamy aby kolejne wykonac po 8 tyg czyli robimy w polowie lutego, juz jestesmy zapisani.

Jeslu chodzi o butelki - ja nie polecam Chico tej z krzywym smoczkiem - nlody strasznie ciumka jak z niej pije. Lubie za to Avent;)

Zmykam na drzemke;)

Agak, takie ułożenie w jedną stronę jest normalne, zostaje dzieciom jeszcze z brzucha. Mój Witek też sobie prawą stronę upodobał :blink:. Trzeba delikatnie oduczać dzieci tego skręcania w jedną stronę, żeby się nie utrwaliło. Mnie położna mówiła, że jak się skręca na prawo to właśnie na prawym boku kłaść częściej. Wtedy chcąc nie chcąc wzmacnia mięśnie lewej strony szyi. U Zawitkowskiego też widziałam sposoby na takie małe uparciuchy skrzywiające się w jedną stronę.

Zaraz się wystrzelę w kosmos. Witek jak się obudził przed 22:00 tak do teraz nie śpi i wkurza się a przy okazji mnie... Milion razy cycał, dojadł trochę z butli, miliard razy wkładałam smoczka do buzi, podnosiłam do bekania, przytulałam... No nie chce mały potwór spać i nie wiadomo o co mu chodzi. Jak na złość padły baterie w Przytulnym Piesku, który go uspokaja :-( Mąż dzisiaj przyszedł spać z nami w sypialni, ale po godzinie zrezygnował i wyniósł się do salonu :-D A ja osiwieję zaraz...

Przed polnoca Oski sie zbudzil. Pieluche zmienilam, dalam cyca, ryk. Pozniej nosilam, ryk. Znowu cyc, ryk. No to znowu nosilam, kladlam na siebie, ryk. Polazlam zrobic mu 30ml mm, wypil cale, ryk. Przystawilam znowu do cyca. Pociumkal i ryk. No to odlozylam go obok siebie w lozku, ryk. Zalamka ;( no to znowu zmiana pieluchy, cyc i wow udalo sie!!! O 2 zasnal na cycu. Odlozylam kolo siebie do lozka. Spi. Ja po ponad 2h walki z nim padam wiec lece spac i korzydtac poki on spi ...

A Adaś spał od 21 do 2! Woooow!!! Sama jestem w szoku! Co prawda dałam mu mm wieczorem,ale i tak niemożliwe,że tyle spał...chyba dzień odsypial...
Ja też używam butelek Aventu, póki co nie narzekam.
A teraz się cycusiujemy :-)

Dolaczam do walczacych w nocy.. mloda jadla po 12, usnelam z nia, obudzilo mnie jej kwekanie, patrze na zegarek 1. I tak probuje ja ululac do teraz. Przytulona do cyca spi, odkladam budzi sie;(( yhh moze tym razem sie uda.

Pytanie do mam odciagajacych al karmiacych cycem- kiedy odciagacie?? Jak czujecie ze wam piers peknie? Czy tylko jak potzrbujecie odciagnietego mleka? Ja sie boje ze jak odciagne to mi nic nie zostsnie dla malej jak bedzie wolac..

Wow :o jak zasnal o 2 tak teraz 5:45 obudzil mnie bo sie krecil i stękal... Rekord nocny!

Dzag widze ze u Ciebie tez kolorowo :)
Apolinka oh dziecko aniol, ale sadze ze to wlasnie dzieki mm tyle Adas pospal.

quchasia no ja odciagam jak mi sie chce. Ale pozniej wlasnie mam wrazenie ze cyc pusty i nic mu tam nie leci... I daje wtedy ta butle co sciagnelam...

reklama
Do góry