reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dzag Domi to wam dzieciaczki dały popalić....
Moja niunia o 23 poszła spać to wstała o 3w nocy zjadła ja przatnelam z nią budzę się jest po 4 pomlaskala cycusia chwile i spla z do teraz do 7 teraz je drugiego cycusia; ) wiec sobie.pospalam:) i jeszcze pójdę jak Agatka będzie spać;)
Co do ściągania mleka to ja z nocy ściągam dużo a i w dzien pół h przed karmieniem mniej więcej i soboe pozniej zjada z butli a w nocy cycus;) no i w dzien też dajde:p wczoraj ciagala wieczorem cyca 40 min i za 20min bo sobie odpoczywam zjadła z butli 120ml;) wiec cieszę się niech jedzą nasze dzieciaczki i rosną zdrowo:)
A przyszed mi wczoraj kojec :) śliczny jest no i mam na dole gdzie mała kłaść; )

reklama
Domi mi położna mówiła że mlekiem z piersi nie karmi się co 3h tylko dziecko może czsciej chcieć i mi też mała msza częściej przykładać. A że trafił Ci się do tego przytulasek;) no to trzeba przytulać ;) a juz nie długo nauczą się dzieci szybciej nakazać wiec głowa do gory;)

No do znow udalo mi sie pospac z 2h, bo Misiaczek tez spal bo cycu. Teraz go przebralam i sie karmimy.

Eh chyba ciemieniucha u nas wychodzi. Oliwka na glowe i wyczesywanie szczotka czy cos lepszego znacie? I w ogole wyłysial mi na srodku glowy i ma takie wlosy jak dziadki stare :D czyli po bokach wlosy a na gorze glowy jajo puste :D

Gosia no ja zdaje sobie sprawe ze po cycusiu mniej spi, ale kurcze oatatnio juz tak fajnie sypial w nocy po 3h a tu nagle znowu przeskoczyl na krotsze drzemki :( no trudno

No widzisz mi też Agatka raz spi tak raz tak ale cóż takie uroki bycia mama:) a zdjęcie pokaże później i teraz do sklepu się szykuje a muszę włosy umyć aniecce mi się nico robic:/ miłego dnia;)

Kurcze probka krei z wczoraj zhemolizowala i musielismy dzis powtarzac badanie.. zajwzdzamy do diagnostyki a tam 20 osob w kolejce.. rece mi opadly;( podeszlam do okienka i mowie ze my na powtorzenie badania i wzieli nas bez kolejki! Na szczescie;)) czekamy tetaz znowu na wyniki..

A te kosmiczne wyniki morfologii swiadcza i duzej gestosci krwi. Znajomy pediatra kazal dopajac ja woda 5x 50ml. Ciezko nam to idzie..

Mama wlasnie odkurza i ala magicznie usnela;)) nic nie dziala jak prawdziwy odkurzacz;p

O widzę ze tu prawie same nieprzespane nocki dzisiaj :-) my wstawalismy co 1,5-2 godz ale tylko zmiana pampka, cycus i zaś spi:-) jejq ja to się nie mogę nacieszyc tym moim aniolkiem :-) do mnie jakos nadal nie dociera ze to moje maleństwo :-)

o dzag i domi witajcie w gronie mamusiek, które nocą nie spią tylko karmią, tulą, karmia, tulą ;) Ja to już mam standard, że około 4 nad ranem jest akcja do rana... Dzis niby usnęła o 5.30, ale tylko do 6.11... To się wyspała, a ja razem z nią... No i póxniej akcja usypianie i karmienie na zmianę do 9.00. To już kolejna noc taka. A później od 9 spi do 12-13, a ja razem z nia. I niestety pół dnia stracone... Ech, niech sie jej już rytm dobowy wyrobi. W nocy się śpi!!!
olciastrzelce - ja też przez pierwsze dwa tygodnie jakoś nie mogłam uwierzyc, że to moje dziecko... I wzruszenie mnie brało kiedy tylko na LAurę patrzyłam, albo o niej pomyślałam... Zresztą teraz tez łezka czasem płynie jak np ją karmię i się na nią patrzę... Moja Kruszynka Kochana <3

reklama
Powiem wam ze ja na poczatku nie mialam takiej wielkiej milosci do malej- mozecie mnie nazwac wyrodna, ale to uczucie dopiero do mnie doszlo z czasem;)

Aaa cieszymy sie, bilirubina 165:D

Do góry