reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Wy juz jestescie myslami przy dbaniu o figure :) ja jeszcze w ogole o tym nie mysle.

Na razie pierwsza noc w domu - koszmar.
Pobudki co pol godziny! Dopiero gdy dalam smoczek to poltorej przespala.
Woem wiem smoczka nie wolno przez min 2 tyg ale ja nie dam rady tak...

ja też produkcję dzieci zamknelam. Pó pierwsze już jestem za stara, pó drugię nie stać mnie już ;)
Zresztą jak ten cycek się odczepi to będę chciałą mieć trochę spokoju.

Nie jestem w stanie uwierzyć ile Gosia robi w domu. Ja nie jestem w stanie siku zrobić bez pośpiechu :( młody Zasnie na rękach odkladam i po 15 sek ryk :/ i tak 24/7 :/

Szkrabek moja mała spi dobrze jak brzuszek nie boli wiec mam dużo czasu żeby wszystko zrobic; ) właśnie ściągam mleko bo bolą mnie sutki bo cała moc cucusiem karmila tzn 2razy w nocy raz po 7 rano. Dziewczyny jak pomóc dziecku kiedy kupki nie może zrobić? Bo Agatka co nie może i się sikluje az czerwona jest a ja nie wiem jak jej pomoc masowalam wczoraj to zrobiła trochę na wieczór ale dawałem też espumisan w dzień wiec nie wiem di z tych dwóch rzeczy pomogło...

Zaraz nakarmie mała jak się obudzi i odkurzyc muszę i kurze bo mam gości na 12 no i muszę i umalowac troszkę żeby wyglądać normalnie :p
szkrabek no to nie dobrze ze tak zimno spacer dobra rzecz choć u mnie nie zimno bo wczoraj Plus 6 było ale pada i wieje wiec tez nigdzie nie wyjde może dziś będzie lepiej to pójdę ;)

Szkrabek ja dopiero jeden dzien w domu ale tez zadziwiaja mnie dziewczny ktore tyle robia. Ja ledwo sniadanie zjadlam i zeby umylam. A gdzi tam sprzatac gotowac pdkurzac... o matko. Dobrze ze babcie zabieraja starszego to maz cos poogarnia.

Gosia jest moja idolka;D ja nawet jak mala.zasnie to spie z nia czasami zamiast cos robic bo padam..

Co do kupek to ja mam ten sam problem, ze mala sie spina bardzo.. polozna pkazala mi xeby jej wtedy zdjac pampwrsa i ulozyv nozki jakby siedziala na sedesie lub przylozyc ugiete do brzuszka- pomaga;) choc jak zrobila to polozna to mala zrobila kupe giganta, ja tak nie umiem;p

reklama
Gosia nie używaj termometra !!! Można wielką krzywdę zrobić dziecku. Jak już musisz to lepiej użył kawaleczek czopka glicerynowego. A najlepiej pogadać z pediatra. Nie wkladaj termometru... Na prawde lepiej tego nie robić. :(

Do góry