reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hej.
Melduje się w całości. Noc przespana. Nawet do WC nie chodziłam. Rano jak M wrócił z pracy parę skurczy nieregularnych. Ogólnie jestem słaba, nie mam apetytu, zawroty głowy, butów juz nie założę na stopy :-(
Poranek mimo wszystko fajny. Franek zadowolony z prezentu. Choć najbardziej z tego ze mikołaj wypił mleko i zjadł ciastka :-)
Domi pewnie smacznie śpi ;-)
Kurcze trochę zazdroszczę Wam dziewczyny, które znacie termin cc.
Zaczyna brakować mi cierpliwości :-(
Szkrabek. Jak cudnie :-) rok temu Franek był u teściów dwa dni bo razem mieliśmy dniowki. Wieczorem mmmmm cudne chwile w łóżku a potem patrze a na stole torebka z Apartu aaaaaaaaa z pięknymi kolczykami :-)
Dziś poprosił żebym poszła do auta bo zapomniał telefonu. Poszłam jak juz spał ale niczego innego nie znalazłam hehe
Milej niedzieli :-)

reklama
Szkrabek jak tam? Mam nadzieję że sytuacja się rozwinie, chociaż 7 to taka piękna data:-)

Gosia wiem co czujesz, też byłam podekscytowana chociaż do umówionego dnia nie dotrwałam :-)już tylko kilkanaście godzin i zobaczysz swoje maleństwo :-)

W ogóle chciałabym Wam moją Pestkę pokazać, ale nie chcę, żeby każdy kto tu wejdzie widział. Jest jakiś temat tylko dla zalogowanych???

Olciastrzelce, mój M też dziś w pracy, więc ja jeszcze w łóżku tkwie, jakoś mi się nie chce wyjść, chociaż za oknem piękne słoneczko :-)

Gosia25, to już jutro? Wow, ake się zlecialo :-) ja już też chciałabym być po, tym bardziej,że coraz glupsze sny mnie dopadaja :-/
Dziś najpierw śniło mi się,że "stado" przebranych Mikołajow całą noc atakowalo nasze drzwi wejściowe, odpedzic się od nich nie mogliśmy, a potem śniło mi się,że dzwonili że szpitala,że mam się szybko zgłosić, bo mój Mały za mało Przybiera na wadze w brzuszku...eh te głupie sny :-/

Dzag, piękne ozdoby ;-) no i zazdroszczę umytych okien! Ja na moje brudny patrzeć nie mogę,a samej umyć mi nie każą...ktoś się chyba w końcu zlituje i mi je umyje,ponoć jest jeszcze czas,ale jak to dekorowac dom z brudnymi oknami i firanami :-/

No właśnie, Domi, Porannakawa co tam u Was? Czyżbyscie zostały Mikolajkowymi mamami? :-)

Ja nadal w dwupaku - w końcu skurcze sie wyciszyły i mogłam zasnąć. Choć cały czas mnie boli podbrzusze strasznie i szyjka.
Dziś rano też wyszedl ze mnie skrzep :baffled: wilekości rączki mojego syna... dzwoniłam do położnej powiedziała, ze to czop do końca zszedł, ale taki wielki :szok: I konsystencji łożyska... cały brunatny i gąbczasty... nie wiem sama...
W każdym razie dzis mnie znów zbada, więc zobaczymy...

Prezent wypas- miał być pod choinkę, ale mąż stwierdził, ze się przyda wczesniej :-) Dostałam wypasione żelazko ze stacją parową :-) Marzyłam o takim - choć pewnie z kolczyków z Apartu bym się bardziej ucieszyła :-D;-) Ale nie narzekam, bo moje żelazko już przeciekało i każde prasowanie to była katorga...

Gosia - już jutro spotkasz swojego maluszka! Ale zazdroszczę, że wiesz na 100% że już będzie :tak:

Śliwka - mamy zamkniętą grupę - mozna tam spokojnie zdjęcia dodawać i tylko wybrane grono Grudniówek (te udzelające się regularnie tutaj) mają dostęp.
Grupę znajdziesz w górnym menu - kwadracik grupy - jak na niego klikniesz będziesz miała listę grup do których masz dostęp.Domi Cię pewnie dodała:tak:

Kreatorka pisze:
O kurde, dzag! Jakie świetne. To z fistaszków? Ty to masz głowę do takich rzeczy. Zazdroszczę Ci zdolności i tej kreatywności.
Dziękuję Dziewczyny, ale nieeee, nie ja to wymyśliłam. Ja ściągnęłam pomysł z internetu :-p. Ale wykonałam z Tymkiem. Tak, to malowane i przyozdobione fistaszki. Wymyśliłam sobie jeszcze pingwiny i miały być, ale nam czasu zabrakło :-(.

I jeszcze takie zimowe miasteczko na Tymkowe okno:
Zobacz załącznik 721965
Jeszcze papierowe śnieżynki i gwiazdki, ale strasznie dużo czasu to zajmuje, więc jeszcze czeka na realizację. A już chciałam, żeby się klimat jakiś na Mikołajski zrobił, więc póki co jest samo miasteczko. Tymek dzielnie watę przyklejał :-p.

A teraz lecę kończyć POMIDOROWĄ :-D i resztę obiadu, bo dzisiaj o 13:00 musimy na imprezę Mikołajkową wyruszyć.

Dodałam zdjęcia :) w ogóle jak tak popatrzyłam na Wasze brzuszki, to doszłam do wniosku, że mój to prawie miniaturka był :-) i kurczę nawet ani jednego zdjęcia z brzuszkiem nie mam... :-( W ogóle pięknie wyglądacie w tych ciążach :-)

reklama
No hej laski! Ja nadal 2w1 :)) na pewno dam znac jak cos sie ruszy :p spalam do ok 10:30 bo w nocy G wariowal i mu sie na zarty zebralo i rozmowy. No udusic chcialam. Puszczal mi piosenki i tanczyl, probujac mnie rozsmieszyc, to raz sie smialam a raz krzyczalam ze ma mi dac spac haha. Jak sie obudzilam to poszlam zrobic sniadanie i przynioslam mu do lozka "w prezencie od Mikolaja". Zrobilam nam sniadanie i herbate z duza iloscia wit. C bo oboje cos slabo sie czujemy. W nocy tez poprzytulalismy sie no ale mlody nadal tylko sie kreci i kopie + czasami brzuch sie stawia.
@dzag82 Piekne zrobiliscie te ozdoby, serio!!
@.szkrabek no to maz fajna niespodzianke zrobil :)ah i kurde no co z tymi skurczami. Moze juz lada moment sie rozkreci skoro reszta czopu odeszla :D trzymam kciuki.
@Gosia25 to juz jutro. Ale Ci zazdroszcze ze wiesz na 100% :) a z tym telefonem to nie wiem czemu Ci obcina posty?? :O

Nic mi sie nie chce. Taka slaba jestem. Oby to nie przeziebienie... Nie wyobrazam sobie chora rodzic :/ milego dnia!

Do góry