reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Szkrabek mi to sie marzy duza narozna wanna z kabina odrazu ale wiadomo jak to w bloku w malej lazience ;-)
Swoja droga jakis czas temu moj ma chcial dolaczyc do mnie do kapieli i jak wlazl do wanny to mialam ubaw po pachy:-) siedzial scisniety jak sledz w puszce i po 2 minutach go wygonilam bo mialam za malo miejsca hehe. Jak nic byla to romantyczna kapiel we dwoje hehe:-D

Buhahahaha - mój tez kiedyś wlazł mi do wanny to myślałam, że go zamorduję - zbeszcześcił mi moją wodę i miejsce zajął i jeszcze narzekał, że za gorąco i jak ja mogę tu siedzieć... :-D to po kiego mi wchodzi?! Wynocha pod swój prysznic :-D
Ale takie próby były w pierwszym roku naszej znajomości - to wiadomo jak to jest ;-) Teraz już ani w głowie takie rzeczy :-D Wanna to moje sanktuarium :tak:

A wanna narożna - ach marzenie... niestety u mnie też miejsca brak na takie wypasy ;-)

Muszę poczytać co wywołuje skurcze w takim razie - bo do gorącej to się boje wchodzić, bo to wiadomo krążenie przyspiesza i niedaj Boże jakieś krwawienie wywoła czy coś...

reklama
ja od 34 tygodnia mam też 3 cm i dalej nic sie nie dzieje :p może dlatego że sie mocno oszczędzam :) a jeśli chodzi o "przyspieszacze" to koleżanka powiedziała że po dluższym stosunku z mężem ledwo co zdążyła na porodówkę :) więc chyba nic tylko naszych chlopów angażować!

Olaszy dobre dziecko nie wypadnie hehehehe:-D
Szkrabek ja mam normalna wanne i prysznic zamontowany w niej z kurtyna wiec do wanny nie wchodze bo ja lubie bardzo gorace kapiele az paruje ale wiadomo teraz nie mozna wiec tylko szybki pprysznic i wychodze:-p a poleniuchowalabym sobie w goracej wodzie i taki relax ale ja tam nie chce przyspieszac jeszcze 5dni i o tej porze w poniedzialek pewnie bede tulila swoja niunie:-D

Kika super ze juz wychodzisz:-D to dziewczyny beda mialy niespodzianke:tak:

m.ania witaj :tak:

Ja zjadlam sniadanko potezne 2zapiekanki z warzywami i ledwo sie ruszam a musze odkurzyc i kurze wytrzec no i prasowanie mnie czeka i jakiej pranie [rzydalo by sie wstawic a niechce mi sie dzis jak nic:-p ale coz trzeba to trzeba a takak jestem spiaca ze szok ale nie poloze sie bo w nocy nie bede mogla spac:-p

Quchasia ponoc nie wolno w bardzo cieplej wodzie bo moze wywolac skurcze. Mi lekarz pozwolil brac kapiele ale w takiej wodzie jak bym dziecko kapala czyli do 37stopni. I taka wlasnie ponoc rozluzniajaco dziala. Wiec chyba podkrecilabym troche temp wody ;-)

no ja w jakiejś mega ciepłej wodzie to też bym się bała.. taka ciepłą dla mnie leję wodę, ale nie za gorącą;)

a macie już dziewczyny jakiekolwiek rozwarcie szyjki?

ja nie mam.. tyle co szyjka się skraca..

a jeśli chodzi o "przyspieszacze" to koleżanka powiedziała że po dluższym stosunku z mężem ledwo co zdążyła na porodówkę :) więc chyba nic tylko naszych chlopów angażować!

właśnie mój mąż się wzbrania przed tym, ale powiedziałam mu, ze jak do przyszłego tygodnia łażenie po schodach, mycie podłogi i prasowanie na czworaka nie pomoze to on bedzie działał;D

@Kika7878 super ze juz wyszlyscie!! Oh teraz bedziesz mogla odetchnac ;)
@m.ania witamy w naszym gronie :) udzielaj sie czesto :)
@OlaSzy hahaahah, padlam! Dziecko nie wypadnie haha!!
@dzag82 na slasku to wlasnie duzo Barbar jest nie? Kobita mojego taty jest ze slaska i tak sie nazywa wlasnie.
@olciastrzelce ojej, wspolczuje akcji z tym proboszczem nowym. Ja juz nawet nie chce sie denerwowac tym trmatem, bo ja bym tam zaraz poustawiala tych ksiezy....
@quchasia bardzo cieple kapiele ponoc przyspieszaja skurcze, tez tak slyszlaam. Hm to moze i ja dzisiaj wleze do takiej wody. O i na dol do piwnicy pojde pranie wstawic i cos poogarniam w domu.
Mi by sie przydalo zeby mlody juz wyszedl. Bo G w tym miesiacu bedzie musial pojechac do polski zalatwic pewne sprawy, bardzo wazne no i tak pomyslalam ze z 3tyg dzieckiem to bym tez mogla pojechac. Kolezanka w lecie byla z coreczka 3tyg wlasnie nad morzem na tydzien i mowila ze i podroz i wakacje byly ok. A podroz to miala tyle km co my do naszego miasta mamy. Hmm musze go wykurzyc z brzucha! Bo pozniej G mi powie ze mlody za maly i on go nie zabierze..

Hej babeczki..

Piotrusiowa - OGROMNE GRATULACJE! Śpij póki maleńka Ci daje :) Dużo zdrowia!

Kika, bardzo się cieszę :))) Super!

m.ania ja z bliźniaczą ciążą mam szyjkę, rozumiesz, twardą, zamkniętą i 4,5cm długą… psia mać ;) Witamy!

szkrabek, oby skończyło się na strachu z tymi wynikami.

Ja jeszcze w piżamie ;) ale co tam, ostatnie chwile wolności. Powinnam korzystać i cieszyć się z każdego dnia odpoczynku, ale ofc już chcę urodzić i mi to spokoju nie daje :p Grrr. Od tygodnia niemal codziennie gorące kąpiele, i nic ;) Działanie z mężem też nic. No ogólnie cyborg jestem, miło mi. :p Mówię Wam, że te moje bliźniaki to wcale wyjść ode mnie nie chcą. Na szczęście wybitnie ruchliwe od 2 czy 3 dni znowu, to przynajmniej wiem, że wszystko u nich gra ;)
Puchnę mniej już niż wtedy, nie wiem, co to mi było. Ale wczoraj na wieczór stópka jak balon, mężuś rozmasował - no genialnie :D Ech, kocham go strasznie…

Tak bym chciała na Mikołajki być w domu z dziećmi już wszystkimi… ale będzie co ma być przecież.

Uciekam się zdrzemnąć chyba. No nie wiem co mam robić ;)

reklama
Aenye ty to chyba jeszcze sporo w dwupaku pochodzisz:-D cyborgu ty nasz :-)
Ja wlasnie skonczylam sprzatac mieszkanie, umylam wlosy, zrobilam pranie ale obiadu nie mam juz sily robic. Wezme gotowa zapiekanke wstawie do piekarnika i przegryze pewnie batonikiem i bananem :-) kurcze nie wiedzialam ze biodra moga tak bolec... najczesciej bolalo mnie w pachwinach gdzies a teraz cale talerze biodrowe ehh.. dobra klade sie z ksiazka i czekam na kuriera moze bedzie tak mily i pozwoli mi podpisac za meza umowe z tel ;-)

Do góry