reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Szkrabek mi to sie marzy duza narozna wanna z kabina odrazu ale wiadomo jak to w bloku w malej lazience ;-)
Swoja droga jakis czas temu moj ma chcial dolaczyc do mnie do kapieli i jak wlazl do wanny to mialam ubaw po pachy:-) siedzial scisniety jak sledz w puszce i po 2 minutach go wygonilam bo mialam za malo miejsca hehe. Jak nic byla to romantyczna kapiel we dwoje hehe:-D

Buhahahaha - mój tez kiedyś wlazł mi do wanny to myślałam, że go zamorduję - zbeszcześcił mi moją wodę i miejsce zajął i jeszcze narzekał, że za gorąco i jak ja mogę tu siedzieć... :-D to po kiego mi wchodzi?! Wynocha pod swój prysznic :-D
Ale takie próby były w pierwszym roku naszej znajomości - to wiadomo jak to jest ;-) Teraz już ani w głowie takie rzeczy :-D Wanna to moje sanktuarium :tak:

A wanna narożna - ach marzenie... niestety u mnie też miejsca brak na takie wypasy ;-)

Muszę poczytać co wywołuje skurcze w takim razie - bo do gorącej to się boje wchodzić, bo to wiadomo krążenie przyspiesza i niedaj Boże jakieś krwawienie wywoła czy coś...

reklama
ja od 34 tygodnia mam też 3 cm i dalej nic sie nie dzieje :p może dlatego że sie mocno oszczędzam :) a jeśli chodzi o "przyspieszacze" to koleżanka powiedziała że po dluższym stosunku z mężem ledwo co zdążyła na porodówkę :) więc chyba nic tylko naszych chlopów angażować!

Olaszy dobre dziecko nie wypadnie hehehehe:-D
Szkrabek ja mam normalna wanne i prysznic zamontowany w niej z kurtyna wiec do wanny nie wchodze bo ja lubie bardzo gorace kapiele az paruje ale wiadomo teraz nie mozna wiec tylko szybki pprysznic i wychodze:-p a poleniuchowalabym sobie w goracej wodzie i taki relax ale ja tam nie chce przyspieszac jeszcze 5dni i o tej porze w poniedzialek pewnie bede tulila swoja niunie:-D

Kika super ze juz wychodzisz:-D to dziewczyny beda mialy niespodzianke:tak:

m.ania witaj :tak:

Ja zjadlam sniadanko potezne 2zapiekanki z warzywami i ledwo sie ruszam a musze odkurzyc i kurze wytrzec no i prasowanie mnie czeka i jakiej pranie [rzydalo by sie wstawic a niechce mi sie dzis jak nic:-p ale coz trzeba to trzeba a takak jestem spiaca ze szok ale nie poloze sie bo w nocy nie bede mogla spac:-p

Quchasia ponoc nie wolno w bardzo cieplej wodzie bo moze wywolac skurcze. Mi lekarz pozwolil brac kapiele ale w takiej wodzie jak bym dziecko kapala czyli do 37stopni. I taka wlasnie ponoc rozluzniajaco dziala. Wiec chyba podkrecilabym troche temp wody ;-)

no ja w jakiejś mega ciepłej wodzie to też bym się bała.. taka ciepłą dla mnie leję wodę, ale nie za gorącą;)

a macie już dziewczyny jakiekolwiek rozwarcie szyjki?

ja nie mam.. tyle co szyjka się skraca..

a jeśli chodzi o "przyspieszacze" to koleżanka powiedziała że po dluższym stosunku z mężem ledwo co zdążyła na porodówkę :) więc chyba nic tylko naszych chlopów angażować!

właśnie mój mąż się wzbrania przed tym, ale powiedziałam mu, ze jak do przyszłego tygodnia łażenie po schodach, mycie podłogi i prasowanie na czworaka nie pomoze to on bedzie działał;D

@Kika7878 super ze juz wyszlyscie!! Oh teraz bedziesz mogla odetchnac ;)
@m.ania witamy w naszym gronie :) udzielaj sie czesto :)
@OlaSzy hahaahah, padlam! Dziecko nie wypadnie haha!!
@dzag82 na slasku to wlasnie duzo Barbar jest nie? Kobita mojego taty jest ze slaska i tak sie nazywa wlasnie.
@olciastrzelce ojej, wspolczuje akcji z tym proboszczem nowym. Ja juz nawet nie chce sie denerwowac tym trmatem, bo ja bym tam zaraz poustawiala tych ksiezy....
@quchasia bardzo cieple kapiele ponoc przyspieszaja skurcze, tez tak slyszlaam. Hm to moze i ja dzisiaj wleze do takiej wody. O i na dol do piwnicy pojde pranie wstawic i cos poogarniam w domu.
Mi by sie przydalo zeby mlody juz wyszedl. Bo G w tym miesiacu bedzie musial pojechac do polski zalatwic pewne sprawy, bardzo wazne no i tak pomyslalam ze z 3tyg dzieckiem to bym tez mogla pojechac. Kolezanka w lecie byla z coreczka 3tyg wlasnie nad morzem na tydzien i mowila ze i podroz i wakacje byly ok. A podroz to miala tyle km co my do naszego miasta mamy. Hmm musze go wykurzyc z brzucha! Bo pozniej G mi powie ze mlody za maly i on go nie zabierze..

Hej babeczki..

Piotrusiowa - OGROMNE GRATULACJE! Śpij póki maleńka Ci daje :) Dużo zdrowia!

Kika, bardzo się cieszę :))) Super!

m.ania ja z bliźniaczą ciążą mam szyjkę, rozumiesz, twardą, zamkniętą i 4,5cm długą… psia mać ;) Witamy!

szkrabek, oby skończyło się na strachu z tymi wynikami.

Ja jeszcze w piżamie ;) ale co tam, ostatnie chwile wolności. Powinnam korzystać i cieszyć się z każdego dnia odpoczynku, ale ofc już chcę urodzić i mi to spokoju nie daje :p Grrr. Od tygodnia niemal codziennie gorące kąpiele, i nic ;) Działanie z mężem też nic. No ogólnie cyborg jestem, miło mi. :p Mówię Wam, że te moje bliźniaki to wcale wyjść ode mnie nie chcą. Na szczęście wybitnie ruchliwe od 2 czy 3 dni znowu, to przynajmniej wiem, że wszystko u nich gra ;)
Puchnę mniej już niż wtedy, nie wiem, co to mi było. Ale wczoraj na wieczór stópka jak balon, mężuś rozmasował - no genialnie :D Ech, kocham go strasznie…

Tak bym chciała na Mikołajki być w domu z dziećmi już wszystkimi… ale będzie co ma być przecież.

Uciekam się zdrzemnąć chyba. No nie wiem co mam robić ;)

reklama
Aenye ty to chyba jeszcze sporo w dwupaku pochodzisz:-D cyborgu ty nasz :-)
Ja wlasnie skonczylam sprzatac mieszkanie, umylam wlosy, zrobilam pranie ale obiadu nie mam juz sily robic. Wezme gotowa zapiekanke wstawie do piekarnika i przegryze pewnie batonikiem i bananem :-) kurcze nie wiedzialam ze biodra moga tak bolec... najczesciej bolalo mnie w pachwinach gdzies a teraz cale talerze biodrowe ehh.. dobra klade sie z ksiazka i czekam na kuriera moze bedzie tak mily i pozwoli mi podpisac za meza umowe z tel ;-)

Do góry