reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@quchasia noooooo i to jest facet! Ja bym sie bardzo ucieszyła gdybym takie coś usłyszała :tak: Wiadomo, że pewnie całkiem nie odpuszczą z potrawami, ale coś dla Ciebie extra też pewnie zawita na stole :-)

@kreatorka ale czadowa lista! Dobrze, ze Ty sie tym zajęłas :tak: hm a co do weryfikacji zamieszczonych tam danych, to chyba każda rozpakowana bedzie musiała zerknąć i dać Ci znać czy wsio ok.

@agak1987 pierogi z kapusta i grzybami? UduszE! mniam, zjadłabym!!!! i do tego barszcz, nawet z torebki i śmietana :tak::szok:

Jeszcze jakieś 0,5h i G wróci z pracy. Zjemy obiad i namówie go na zakupy, może sie uda :-) W zależności jak sie bedzie czuł. Ale chciałabym dzisiaj pojechać zobaczyć za choinką i jakieś majtki dla siebie kupić, bo nie wiem gdzie są moja majciochy serio. Kilka w praniu, reszta spakowana do szpitala i sie okazało, że jutro juz nie mam co na tyłek zarzucic... Za oknem tak sie ciemno i buro zrobiło, że zaraz chyba zapale światło, bo głowa zaczyna boleć od takiej widoczności.. I jak tu oszczedzać na prądzie?
Ale mały mi skacze po brzuchu, pewnie dlatego że juz głodna jestem, no ale czekam na G, żeby wspólnie zjeść :happy: Ok lece wstawić pranie, bo naczynia umyłam i mieszkanie odkurzyłam wczesniej :-) Miłego popołudnia!
p.s. to co, rodzi dzisiaj któraś???????????:-D

reklama
Cześć Dziewczynki!
Mam chwilkę to piszę.
Czujemy się dobrze. Blanka jest gwiazdą w domu :-) Byliśmy dzisiaj u lekarza, karmię już modyfikowanym i jeśli mam to podaję jeszcze z piersi. Mówię Wam w szpitalu horror laktacyjny, a w domu już na granicy zapalenia piersi:eek: Wczoraj była położna i pomogła mi z piersiami, teraz jest już ok, ale ledwo dawałam z tym mlekiem radę. Malutka ładnie przybiera, jest spokojna i silna. I muszę pochwalić mojego męża, jestem z niego taka dumna! Cudownie opiekował się nami w szpitalu, a teraz w domu kąpie córeczkę, przebiera, karmi, wszystko i do tego jeszcze do pracy. Jest najcudowniejszym mężem i tatą na świecie!!! Teraz czuję się lepiej, już tak nie boli, to mogę się nią lepiej zajmować. Taaaaki jest z niej głodomorek :-D:-D:-) Moja kochana córeczka :-) Jestem taaaka szczęśliwa :-)
Trzymajcie się Kochane! Życzę Wam lekkich porodów.

Śliwka - ale super, że Pesteczka jest taka cudna :tak: No i tata się sprawdził! Fantastycznie! :-)

A jaki miałaś problem z piersiami i co Ci położna doradziła/ pomogła? Dopytuję bo teraz gromadzę wszelką wiedzę by byc po porodzie mądrzejszą choć trochę w zakresie kp... by znów czegoś nie przegapić :sorry:

Ja juz pranie ogarnęłam, i prysznic wzięłam i zupa własnie dochodzi - dzis pieczarkowa. Mój syn już się śmiał wczoraj, bo 5 dzień pomidorówkę jadł (taaaki gar nagotowałam) i zaczął przy zupie śpiewać "jutro będzie pomidorowa..." :-D
Kwiaty podlałam i się zmachałam jak nie wiem co... :eek:

Mój mąż mi oznajmił własnie, że ma wyjazd służbowy we wtorek, ale na szczęście tego samego dnia wraca (czesem jeździ na 4)... więc mu powiedziałam, że właśnie nieświadomie wybrał datę porodu swojego syna :-D zadziała prawo murphiego jak nic! :tak:;-) - tak na parwdę to nieeeee chcę :no: ale bym miała stresa jakby się zaczęło a on w Polsce... ech...
Na szczęście jedzie tylko to Łodzi, więc w 2h będzie w domu w razie co...

Domi, ja też szurnięta. Święta bez Kevina to nie święta :-D.
Kreatorka pisze:
Lista zrobiona, proszę o informacje czy zamieszczać jeszcze jakieś informacje typu poród sn, bądź cc... dla mnie to bez znaczenia, ale jeśli chcecie to dopiszę. Proszę też o uwagi i propozycje
Lista cudna. Dziękuję :tak:. Najważniejsze informacje są. Jeśli nikomu to nie przeszkadza, to mogłyby być jeszcze informacje o tygodniu, w którym urodziło się Maleństwo i czy sn czy cc.
Śliwka, super wiadomości :-). Cieszcie się sobą.

Szkrabek mleko mi się zablokowało w jednej piersi ani ja, ani mała, ani laktator nie mogliśmy sobie z tym poradzić dosłownie płakałam z bólu a położna pokazała mi jak ręcznie i bezboleśnie z niej wyciskać i teraz jest już w porządku. Blanki nie przykładam już do piersi tylko odciągam pokarm, ale nie ma go dużo i na mojego Głodomorka to nie wystarcza. Ale nie mam presji na karmienie piersią przynajmniej teraz jest zawsze najedzona a nie jak w szpitalu że człowiek pokarmu nie ma, a położne że broń Boże nie dokarmiać z butelki a ja zawal że dziecko mi padnie z głodu. Masakra jakaś. Ja rozumiem że pokarm mamy jest lepszy ale nie każda kobieta sobie umie z tym poradzić.

Laski ja doslownie na chwile ... Malz pojechal auto dotankowac i chyba sie zwijam do szpitala . Jeszcze sie tylko wykapie . Od czasu powrotu ze sklepu caly czas mam parcie jak na k.... i strasznie twardnieje mi brzuch. Jestem obkichana ze strachu ... jeszcze troche poczekam i jak nie przejdzie to jedziemy na IP.
Domi do dooopy Ci nakopie to Ty mialas rodzic dzisiaj !!!

Odezwe sie jakby co

Szkrabek mleko mi się zablokowało w jednej piersi ani ja, ani mała, ani laktator nie mogliśmy sobie z tym poradzić dosłownie płakałam z bólu a położna pokazała mi jak ręcznie i bezboleśnie z niej wyciskać i teraz jest już w porządku. Blanki nie przykładam już do piersi tylko odciągam pokarm, ale nie ma go dużo i na mojego Głodomorka to nie wystarcza. Ale nie mam presji na karmienie piersią przynajmniej teraz jest zawsze najedzona a nie jak w szpitalu że człowiek pokarmu nie ma, a położne że broń Boże nie dokarmiać z butelki a ja zawal że dziecko mi padnie z głodu. Masakra jakaś. Ja rozumiem że pokarm mamy jest lepszy ale nie każda kobieta sobie umie z tym poradzić.

Aha - no to dobrze, że ta cudna kobieta się zjawiła :tak:

I masz rację, nie ma się co spinać z kp, jak się uda to super, a jak nie to żadna tragedia... mój syn na mm tylko się wychował i żyje ;-)
Kurcze aż dziw bierze, że na takie położne trafiłaś - zwykle to matki właśnie bronią przed podawaniem mm, bo w szpitalach jak zakwili i kp nie idzie od razu super to z butlą przychodzą... :eek:

Laski ja doslownie na chwile ... Malz pojechal auto dotankowac i chyba sie zwijam do szpitala . Jeszcze sie tylko wykapie . Od czasu powrotu ze sklepu caly czas mam parcie jak na k.... i strasznie twardnieje mi brzuch. Jestem obkichana ze strachu ... jeszcze troche poczekam i jak nie przejdzie to jedziemy na IP.
Domi do dooopy Ci nakopie to Ty mialas rodzic dzisiaj !!!

Odezwe sie jakby co

wow! porannakawa - to kciuki trzymam za Was! daj znać czy rzeczywiście się rozkręciło!

Domi ja mogę rodzić dziś :p Zawsze w szkole byłam trzecia na liście i teraz tez mogę być, byłam na pedicure i pani mnie tak łaskotała że się wierzgałam, a mała ze mną :p może to przyspieszy :p

Śliwka strasznie się cieszę że takie dobre wiadomości, że tatuś się sprawdza, ja o niczym innym nie marze aby właśnie takie mieć wsparcie po porodzie jak Ty.

Szkrabek pociesze Cię mój jeździ do Niemiec w delegacje, wiec ma jeszcze dalej, jestem skazana na siebie.... U Ciebie jest jeszcze szansa że dojedzie na porodówkę, a u mnie pewnie nie zdąży ;/

reklama
Kreatorka super lista!!:-)

Sliwka super ze mala rosnie i dobrze je a parciem na karmienie nie ma sie co przejmowac:-p wszystkiego dobrego dla was:-D

Porannakawa dawaj znac coo tam i jak tam zycze lekkeigo porodu jak by co:tak:

Ja mialam sie zdrzemnac ale moje zatoki to tak mnie wkurzaja ze tylko lezalam pol h i sie wkurzalam ze usnac przez nie nie moge:baffled: wrrrrrrrrr Zaraz mykam po Maje i jak wroce to moze sie na kanapie w salonei zdrzemne bo mam tu duzo wyzej glowe i troche lepiej jest cos czuje ze dzisiejsza noc tez bedzie do bani:szok:
No nic milego popoludnia mamuski:-D

Do góry