reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

oglądając dziś DDTVN odkryłam coś co moze mnie mega relaksować;D kolorowanki dla dorosłych- nawet nie wiedziałam, ze coś takiego jest! chyba znalazłam swój odstresowywacz;p

ja zwykle szkicuję lub sprzątam na odstresowanie :-) uwielbiam robić fotorealistyczne portrety - ae kolorowanie też może być bardzo przyjemne - az wygoogluje sobie... :tak:

W ogóle G mnie zaskoczył. Odkąd tutaj jestem to nie pisaliśmy smsów do siebie. No i dziś na niemiecki nr przyszedł jakiś sms ale olałam, bo pewnie jakas promocja. No ale jak szłam do sypialni po ładowarke do drugiego telefonu to wzielam też tamten, patrze a tam sms od G. Otwieram a tam - Kocham Cie :** . Ojej tak mi sie miło zrobiłooooooooooo !!! Zwyczajny sms a tak mnie uradował :tak:

No widzisz co może zdziałać dobry sex? :tak:;-) Jeszcze zainicjowany przez kobietę! Ha! Od razu na kolana padł :-D Faceci... taki prosty gatunek :rolleyes2:

reklama
@Justa8383 no glodna jak nie wiem bylam :D nigdy wiecej nie moge sobie pozwolic na taka glodowke haha.

@.szkrabek no a wczoraj to sie zbieral do tego jak do jakiejs kary, bo on zmeczony i rano musi wstac i bla bla. A zaraz po zasnal jak dziecko haha a rano jak wychodzil nawet wszedl dac mi buzi i zyczyc milego dnia. No faceci to prosty gatunek. Ja zawsze jak chce zeby mi cos kupil albo cos zrobil to mowie co w zamian dostanie wieczorem i to zawsze jest argumentem za :D

Dzis na obiad placki po wegiersku. G wczoraj caly gar gulaszu zrobil, zeby na dzis bylo i karmi mnie wolowina... A ja az tak sie nie podniecam tym miesem bo nie specjalnie mi smakuje. No ale krzyczy na mnie ze mam jesc to mieso bo jest najlepsze i wpycha do buzi :)) ah wariat.

OlaSzy pisze:
Chcę tylko bezpiecznie dotrwać do porodu i zacząć się cieszyć macierzyństwem, a nie martwić każdą jedną pierdołą.
Haha!!:rofl2: To dopiero później się zacznie. Nie będziemy żalić się na bezsenną noc, opuchnięte stopy i bolące wszystkie części ciała. Będą analizy kolorów oraz odcieni kolorów kup, mierzenie odległości ulewania, natężenie i intonacja płaczu, mierzenie kąta ułożenia główki... :-D.
Domi, Ty to ze skrajności w skrajność :-). 12 godzin snu... Matko... A ja dzisiaj dla odmiany spałam jakieś 5 godzin, bo Tymek się na maksa przeziębił i od 4:00 do 5:30 kaszlał, spać nie mogłam, siedziałam z nim i na zmianę psikałam do nosa i wycierałam. Potem koło 6:15 przyleciał do nas i znowu kaszlał, aż zwymiotował flegmą przez ten kaszel, ale przynajmniej pomogło, bo kaszel zelżał. Zaprowadziłam go do przedszkola, bo to niby tylko katar. Zobaczymy jak tam w przedszkolu z nim będzie...

No dobra, to teraz gary, a potem zacznę chyba prasować ciuszki...:confused:

Kika wszystkiego najlepszego i lekkiego porodu zycze:-D

Porannakawa udanych zakupow zycze:-)

Olciastrzelec bezpiecznej i udanej podrozy zycze:tak:

Aenye no to niezle musialas spuchnac ja to bym z lekarzem to skonsultowala lepiej raz wiecej zadzwonic niz raz za malo:tak:

Quchasia nie slyszalam kolorowanki dl adoroslych? moze byc ciekawe:-p

Domi to zes nas nastraszyla:-p dobrze ze sie wyspalas i widzisz facet ot jednak prosty w obsludze jest:-p a taki sms to super spawa mala zecz a cieszy:-D Ja z mezem juz od dobrych kilku lat dzwonimy rano do siebie i zyczymy milego dnia no i oczywiscie kocham cie i z Maja tez rozmawia rano zyczac milego dnia:-D

Ja usnelam moze cos kolo 2w nocy pospalam ze 2h i poszlam do sypialni bo na kanapie nie mialam miejsca sie obrucic:eek: no i spalam do 7.30 ale jestem taka nie wyspana ze szok:szok: Maja dzis poszla na niebiesko ubranaq w nowej sukienc ei fryzure musialam jej specjalna zrobic i o maly wlos bysmy sie do szkoly spoznily:-p Odkurzylam juz bo kolezanka na kawie byla wiec trza bylo odrazu odkurzyc bo wczoraj nico nie robilam:-p tesciowka obiad zrobi a ja musze prasowanie i sie przespac bo oczy mi sie zamykaja :eek: wiec lece i mielgo dnia kobietki:tak:

Jak tak czytam, że te wasze dzieciaki chorują to aż mnie smutek ogarnia. Nienawidze jak dzieci sie męczą, ja sama nie lubię chorować. Ta pogoda taka durna jakaś, sezon na infekcje i grypy sie rozpoczał. Życze wszystkim dzieciakom i wam dużo zdrowia!!!

@Gosia25 a nie chcesz u mnie też odkurzyć? Bo musze i naczynia w zlewie ogarnąć (nie wiem czy recznie umyje, czy może zmyware puszcze), musze odkurzyć mieszkanie, bo nie wiadomo czy położna nie bedzie chciala sie zjawić na tą akupunkture, ale poki co nie dzwoniła jeszcze, no i pranie musze zejsc do piwnicy nastawić. A tak mi sie nie chceeeeeeeeeee.

@basiaw24 no nie, Ty mi jawnie grozisz i to na forum! :-) Żebym ja zaraz nie musiała zgłaszać, haha. Nie no żartuje oczywiscie. Obiecuje poprawę, przeciez dziecko jest najwazniejsze :tak::tak:

Wczoraj pościągałam angielskie świąteczne piosenki, dwie nawet te które w kevinie puszczają :-D I ja sobie już mam magię świąt w głowie, a co sie bede :-) za miesiąc święta!!!!! Ah i postanowiłam, że skoro nie mam polsatu, to kevina zapuszczę z neta obowiązkowo. Pierwsze święta na swoim i z maluchem no to i Kevin musi byc :-)

rzeczywiście za miesiąc święta:))) uwielbiam Boże Narodzenie;))) mam nadzieję, ze już będę z niuńką ogarnięta i będę mogła cieszyć się świętami:D w ogóle ostatnio mój małżonek mnie rozwalił. Gadałam z mamą o wiligii i generalnie jedzeniu na swięta, że będę usychać patrząc na to wszytsko, a on mówi- zrobimy to co Ty też mozesz jeść, zeby Cię nie denerowować;p hehe, już to widzę;D jak sobie wszyscy bedą odmawiać obzarstwa;p

Lista zrobiona, proszę o informacje czy zamieszczać jeszcze jakieś informacje typu poród sn, bądź cc... dla mnie to bez znaczenia, ale jeśli chcecie to dopiszę. Proszę też o uwagi i propozycje :-)

Bez uprawnień niestety nie mogę tematu przypiąć na górę. Czekam na info od dzag :-)

Auliya i Śliwka91 - proszę o zweryfikowanie informacji, które wpisałam.

I pytanie czy Śliwka dała córce na imię Blanka? Tak mi się kojarzy, że miała u niej być Blanka tak jak u mnie, ale nie jestem pewna? :sorry: Proszę o pomoc :tak:

reklama
Cześć dziewczynki, witam dziś w porze już prawie obiadowej. Dziś kiepskie samopoczucie nie da mi realizować rzeczy, które miałam w planie - chciałam jechać do przychodni zapisać się do położnej na wizytę przed porodem jeszcze, zakupy spożywcze też odpuszczam. Obudziłam się z okropnym bólem krocza i biodra, w dodatku Maluch chyba uciska jakieś nerwy bo pociągam za sobą prawą nogę :(( humoru i werwy brak - także obiad z zamrażalnika będzie i nie mam w planach nic poza praniem. Zanim zabrałam się do odpisywania zrobiłam jeszcze ostatnie zakupy w aptece internetowej - kupiłam sól fizjologiczną, witaminę D+K, aspirator do noska - katarek z końcówkami i szczoteczką do czyszczenia.

Kika - wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)

Kreatorka widziałam listę - jest śliczna :))

Domi - zazdroszczę tego spania, ja jak się kładę to nie mogę zasnąć, często się budzę i ogólnie chodzę jak zombi. Świąt jeszcze nie czuję, chociaż już od dawna w każdym sklepie choinki, bombki i inne ozdoby. Tak jak wam już pisałam przedsmak świąt miałam niedawno jak mama zrobiła dla mnie pierogi z grzybami i kapustą - uwielbiam je, a z racji, że termin taki okołoświąteczny to zażyczyłam je sobie już teraz, żeby się nie okazało, że ich zjeść nie będę mogła :)

Gosiu - miłą niespodziankę zrobiły Ci Twoje koleżanki, aż zazdroszczę. Pokaż koniecznie prezenciki :))

Dzag - życzę żeby rzeczywiście Tymkowi nic nie było, to też miałaś ciężką nockę. Nie zaśnij przy prasowaniu :)

quchasia - ostatnio widziałam takie kolorowanki dla dorosłych w empiku

Marcysia - ja mam szczotkę z naturalnego włosia - nie mam inf na niej że powinnam ją jakoś wyparzyć, więc tego nie zrobię, a wanienkę to tak jak pisała Dzag - umyję normalnie w ciepłej wodzie a przed pierwszym użyciem może rzeczywiście tym płynem maluszka... ale zastanowię się jeszcze. A termometr mam bezdotykowy i nic z nim nie robię.

Aenye - ja też już się pożegnałam z obrączką, bo już ledwie z palca mogłam ją zdjąć, pierścionek noszę, ale na mniejszym palcu, a dziewczyny czy właśnie przed porodem trzeba być bez biżuterii? Łańcuszki, kolczyki, pierścionki?

Porannakawa - jeszcze wczoraj jeździłam autem, dziś już bym pewnie nie wsiadła bo kiepsko się czuję i ta noga dokucza... ale jeśli będzie lepszy dzień to myślę, że się odważę. U mnie w mieście kiepsko z komunikacją miejską - chociaż mamy autobusy bezpłatne, ale raczej ciężko zgrać godziny tak, żebym mogła o sensownej godzinie gdzieś pojechać i wrócić.

OlaSzy - pierwszy raz słyszę o takim łóżysku... ale nie załamuj się, życzę żeby Twój lekarz wybrał najlepszą opcję dla Ciebie i malucha. A tymczasem ciesz się tym, że w domku jesteś :)) i wykorzystaj przy tym męża trochę :))

olciastrzelce - udanego wyjazdu!

Miłego dnia wam życzę :)

Do góry