reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Pigula jakbyś powiedziała mi o tym w marcu to bym dyskutowala :p a teraz już nie mogę się doczekać aż dotkne tej pupeczki delikatnej, mniam mniam

Domi będę próbować za miastem, u teściów na parafii podobno ksiądz spoko, także na razie się nie poddaje tylko wiem że będę musiała to wychodzić :-(

reklama
Justa to dobrze warto sprobowac gdzie indziej mozectrafi sie ksiadz z "powolania"
Ja tez nie moge doczekac sie zapachu oliwki i skory malego dziecka bo moja Maja juz tak niestety nie pachnie a ten zapach jest niepowtarzalny:))) ja zjadlam obiad maz tortille zawinal:) a teraz odpoczywam;)

Kurde nie wiem czy mi sie zdaje i sobie wkrecam czy ja faktycznie mam co jakis czas skurcze... boli mnie brzuch jak sie stawia. Az sobie sciagnelam aplikacje do liczenia skurczy... obserwuje dalej.

dziewczyny przerwę trochę wątek o księżach, a wrócę do pakowania.

Debiutuję więc ciagłe pytam - a pytanie z serii z kosmosu. Ciagle mowa o pakowaniu torby, a moge spakowac się w walizkę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:? Byłoby mi wygodniej, miałabym podział na rzeczy moje i dzieciaczka. Jest sredniej wielkosci - nie wielka, nie malutka. Czy bede na porodowce wygladać jak pogrzana? Lubie miec ład i porzadek :) przeciez zmiesci sie pod łózko. Ale nie chce się wyrózniac.

Tylko nie róbcie sobie z e mnie podśmie****ków ;)

Ja się pakuję w walizkę na kółkach, taka pod bagaż podręczny w samolotach plus torba (od wózka) z gadżetami dla Marysi;-)
Ale ostatnim razem jak byłam w szpitalu, to jedna dziewczyna na obserwacje (czyli miała dużą pewność, że po 2 dobach wróci do domu), zabrała taaaaaaaaaaaki wielki bagaż, że spokojnie sama bym do niego weszła. Nie wiem co ona tam spakowała:laugh2:

Domi - licz skurcze (a raczej odległości między) plus udaj się pod prysznic, skieruj wodę najlepiej na kręgosłup, taką letnią. Jak przejdzie to odetchnij, jak nie.. to dalej licz skurcze i na tym zaprzestań. Nie rodź, zabraniam!:-p

rumcajsowa hanka - oczywiście, że możesz walizkę zapakować, co to za różnica, czy torba czy walizka - co kto ma i co wygodniej. Ja mam zapakowaną walizkę na kółkach - taki mój bagaż podręczny + mała torba dla dzieciaczka.
Nikt tu podśmiechów robić nie będzie :-) My też mamy zawsze 1000 durnych pytań, a Twoje jest zasadne, także chill laska ;-)

reklama
Do góry