reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@dzag82 super tesciowa masz. Taka pomocna, to skarb :) No i gratuluje zakupienia płaszczyku, w koncu,hehe.

Ja dziewczyny dzisiaj mega słaba jestem. Blada, ciężko mi, kręci mi się w głowie. Spakowałam już praktycznie całą torbe do szpitala, jeszcze kilka rzeczy musze dołożyć tylko. Weźcie mi napiszcie w co bedziecie ubierały swoje maluchy na wyjscie ze szpitala?? Bo nie wiem czy sie dobrze spakowałam.. Ten rożek albo kocyk pakujecie??
Byłam z G dziś na zakupach. Kupiliśmy kilka rzeczy do kuchni, dywanik do łazienki itp.

@Gosia25 jejku strasznie poszalałaś dzisiaj! Podziwiam Cie :-)

reklama
Gosia25 to jak zwykle szaleje. :-D

Teściowa dzag to rzeczywiście złota kobieta! Podziwiam Cię, że w dostawę towaru poszłaś do ciuchlandu, ja bym się chyba juz obawiała w tlum szperający włazić. Ale jak widac opłacało sie :tak:

Domi - ja spakowałam i kocyk i rożek. Do tego na wyjście planuję założyć maluchowi ubranko normlane + b. ciepły pajac - taki podszyty. W tym pewnie do fotelika a przykryję kocem, ew. rożkiem i pewnie całość jak spostawię daszek jeszcze czymś przykryję na zwenątrz by nie wiało bezpośrednio na malucha - oczywiście wszystko zależy od pogody. Ale będzie mała cebulka :-p

Szkrabek moj M na porodzie przebrał się w swój dresowy strój, tzn wygodny. Nie jadł i pil że mną tylko wodę. Jeść i tak nie umiał hehe
Domu ja daje tymusiowi takie normalne ubranko jak szkrabek i kombinezon taki ciepły z czapka. Przykryje kocykiem i do auta :-)
Źle się czuje... Ulecialy ze mnie siły, brzuch pobolewa, kręgosłup też. Mój M cały czas mówi że to jeszcze tyle czasu a ja czuje że to będzie szybciej niż on myśli ...

Ja mam body, pajacyk,czapeczka i ciepły kombinezon, biorę kocyk żeby przykryć fotelik w drodze do auta. Napewno zabiorę do szpitala z dwie wody duże i jedną małą z dziubkiem, a mąż nic nie jadł tak jak i ja w czasie porodu, jak były przerwy od skurczy to nawet przysypiał i budziła go na kolejny skurcz hi hi.
Jeśli chodzi o kurtkę, to ja dorobiłam sobie gumki do guzików przy płaszczyku a na wierzch kupiłam ponczo takie cieplutkie, wykorzystam je na kolejne lata i nie muszę kupować nowej kurtki.
Padam na łóżko z bólach brzuchem w który niemiłosiernie kopie mała,miłej i przespanej nocki życzę.

Domi, ja mam otulacz taki polarkowy na podszyciu i pod to brubszy pajac + normalne ubranko podomowe hehe. No i czapeczka, bo pajac ma rękawiczki:) i biorę do szpitala rożek plus kocyk, ponoc się przydają;) zresztą o kocykahc słyszałam, ze nigdy za wiele;p

któraś z was pisała, że u niej w szpitalu dają ubranka dla malucha. U mnie też dają, ale biorę swoje. Jak się teraz okazało mam tego masę więc co bedę sobie załowac;p

Ja tez ubiorę body z krótkim rękawkiem, na to pajac cienki, to wszystko do welurowego pajaco-kombinezonu, tylko nie będę przykrywa kocykiem, a do śpiworka jeszcze wsadzę Małego. No chyba, że zima będzie wyjątkowo ciepła, to trzeba będzie zestaw przeorganizować.
Szkrabek, nie było tłumów, praktycznie pusto. W sumie to w sobotę był pierwszy dzień z nowym towarem. Z resztą to jest taki ogromny sklep popewexowy ;-) Wszystko na wieszakach wisi, chwalą się że ich ponoć 2 tysiące jest. Nie liczyłam, ale rzeczywiście towaru od groma. A tłumy będą dopiero jak się z dnia na dzień będą przeceny zwiększały. Dzisiaj kurtki średnio 40-50zł, więc niemało. A dzisiaj tez zrobiłam segregację ciuchów, do której się chyba od dwóch miesięcy zbierałam i jakoś nie wychodziło ;-) Całą ogromną szafę Tymka przekopałam i posegregowałam na małe/dobre/za duże. Efekt: worek szmat, 3 worki ciuchów czekających na wiosnę i 5 worków za małych, do wyniesienia - problem tylko w tym, że już nie ma gdzie :eek:.

Jejuuu, dziecko z gilem dzisiaj odebrałam z przedszkola :-( A teraz zaczął kaszleć przez sen :-( Zaczyna się od nowa, jakieś 3 tygodnie spokoju było. Mnie też coś zbiera, w nocy nos zatkany, w dzień leci, gardło pobolewa... Ehhh jesień.

Ostatnia edycja:
DOki oczywiście ze było by spokojniej z zapakowana torba. Gdzieś mam listę raczej aktualna. Ważne ze mam plan porodu na kompie tylko wydrukować po do pisaniu przebiegu drugiego.
O znowu w żłobku a jutro wszyscy na 8ma to podgonie w domu. Od 7go o znowu goście na parę dni. D

A swoja droga jesli ktoras bedzie zainteresowana pielegnacja noworodka, kosmetykami itp to chetnie podziele sie informacjami ze szkoly rodzenia bo akurat o tym dzisiaj rozmawialismy :-)
Ja jeszcze torby nie spakowalam do konca ale juz wiem co bede potrzebowala wiec jutro ide dokupic wszystko :-)
Jesli chodzi o ubranka na wyjscie to naszykuje sobie w domu troszke wiecej rzeczy zeby maz nie musisl szukac i wtedy w zaleznosci od pogody dopiero zdecydujemy co wziac ( ewentualnie podpatrze w szpitalu inne kobiety :-) )

reklama
Do góry