reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Porannakawa jakie sliczne malenstwo :-) napatrzec sie nie moge :-)
Co do kopania to mi jak skacze caly brzuch to wiem gdzie nozki a gdzie pupa :-) ale dla mnie najdziwniejsze uczucie to jak sie poloze na lewym boku to ona doslownie jakby biegala mi po tym brzuchu i sie nozkami odbijala od lozka hehe. Doslownie czuje jakby jej kroki a w tym czasie caly drugi bok podskakuje. Swoja droga ona ma chyba bardzo dlugie nogi:-) a miejsce gdzie mi sie czesto wypycha to w moim przypadku pupa i plecy:-) uwielbiam te jej ruchy ale czasami faktycznie bola

reklama
Porannakawa jaki slodziak :-) ja tez lubie zdjeci wspominki:-)
Domi to zapraszam do siebie na obiadek :-) dzis roladki schabowe z cebula i ogorkiem kiszonym w srodku ziemniaczki i surowka z czerwonej kapusty i zupka pomidorowa z makaronem:-D
Ja jzu odkurzylam i kurze starlam kolezanka buleczki przyniosla wic do kawusi byly ale zaraz drugie sniadanie trza zjesc i za obiad sie brac a pozniej odpoczynek bo prasowanie na wieczor zostawie:-p
1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Gosia 25ale smaka narobilas tym obiadem, ja mam dzis pierogi ruskie ale bede jadla ryz bo dzis jakas biegunka mnie dopadla:( wlasnie miete pije.

Domi ty ostatnio mialas co jadlas co ci szybko pomoglo?

Jeszcze o tych ruchach...ja mam wrazenie czasami ze mlody chce wyjsc tak nisko go czuje.

@Gosia25 zamawiam samolot i lece do Ciebie !!! Mniam.

@Betix31 kochana zjadlam dwa jogurty jagodowe (z kawalkami tych jagód, nie taki czysty), banana i pilam miete bez cukru. I generalnie nie draznilam żołądka juz, wiec jadlam chleb pszenny i pilam wode niegazowana albo zwykla herbate tez bez cukru. Tyle moge doradzic. Życzę Ci, zeby szybko odpuscilo. Ja to tak co kilka dni sie męczę z tym problemem. Wczoraj tez mialam w sumie, ale zjadlam banana w nocy i jest lepiej.

dziewczyny przeczytałam własnie dość przydatną rzecz.
Mianowicie by na porodówkę wziąć ze sobą butelkę z dziubkiem (co jest dość oczyswiste i już na mojej liście jest), ale po porodzie ta butelka ma się przydać do mycia, polewania krocza np. roztworem Tantum Rosa - no geniealne w swojej prostocie :-) Jakoś na to nie wpadłam, a w szpitalnych warunkach, gdzie się ubikację i łazienkę współdzieli to dość ważne, bo takie wygibasy przy umywalce jak ktoś patrzy to raczej niezbyt komfortowe są :eek: :-D A prysznic wiadomo raz dziennie, a krocze warto przemyć jednak częściej ;-)

Domi dzieki zjadlam banana teraz ryz.
Szkrabek mysle zevwygodniej jest wejsc pod prysznic i sie podmyc niz wygibasy robic przy umywalce, a jak jest bidet to luz, do przemywania mydlo szare i woda najlepsze:-) ale o tym tantum rosa tez slyszalam.

Moja mała jest główką dół bardzo nisko ma za kością miednicy aż, a reszta ciała to w rogalik jest zgięta i nogi mogą być po jednej albo po drugiej stronie, tak więc kopie i bije rękami, wydaje mi się że w naszym wieku ciąży już tak często nie zmieniają położenia główki Góra dół ale mogę się mylić. Coraz ciaśniej mamy w tych brzuchach. Jutro nam lekarza to zobaczymy czy się przekręcila. Jestem po godzinnej drzemce i zbieram się za odbieranie ziemniaków mam klopski w sosie pomidorowym, sama kulałam wczoraj, no i słyszę że pranie się wypralo to trzeba powiesić i popracować i mała z przedszkola odebrać. Dobrze ze mi się udało przespać bo podałam. Do dzieła ;-)

kochane ja juz odkurzone ziemniaczki ugotowane roladki sie pieka i mam luz siedze i filmy na necie ogladam a za godzine po Maje do szkoly:-D
Szkrabek ja po cc takich wygibasow nie zrobie al esuper pomysl :happy:
Ale wam zazdroszcze ze macie usg ja juz nie mam i miec nie bede ostatnio bylam na tym 3d wiec dawno no ale coz tu nie robia bo nie widza potrzeby ale jeszcze 5tyg i zobacze swego dzidziusia na zywo:-D juz sie doczekac nnei moge:laugh2::-p

reklama
Szkrabek własnie też słyszalam o tej butelce z dziubkiem i nawet nie że tamtum rosa, ale po prostu jak dziubek jest to naciskamy butelnę i sika nam woda na krocze;p

Do góry