reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Porannakawa jakie sliczne malenstwo :-) napatrzec sie nie moge :-)
Co do kopania to mi jak skacze caly brzuch to wiem gdzie nozki a gdzie pupa :-) ale dla mnie najdziwniejsze uczucie to jak sie poloze na lewym boku to ona doslownie jakby biegala mi po tym brzuchu i sie nozkami odbijala od lozka hehe. Doslownie czuje jakby jej kroki a w tym czasie caly drugi bok podskakuje. Swoja droga ona ma chyba bardzo dlugie nogi:-) a miejsce gdzie mi sie czesto wypycha to w moim przypadku pupa i plecy:-) uwielbiam te jej ruchy ale czasami faktycznie bola

reklama
Porannakawa jaki slodziak :-) ja tez lubie zdjeci wspominki:-)
Domi to zapraszam do siebie na obiadek :-) dzis roladki schabowe z cebula i ogorkiem kiszonym w srodku ziemniaczki i surowka z czerwonej kapusty i zupka pomidorowa z makaronem:-D
Ja jzu odkurzylam i kurze starlam kolezanka buleczki przyniosla wic do kawusi byly ale zaraz drugie sniadanie trza zjesc i za obiad sie brac a pozniej odpoczynek bo prasowanie na wieczor zostawie:-p
1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Gosia 25ale smaka narobilas tym obiadem, ja mam dzis pierogi ruskie ale bede jadla ryz bo dzis jakas biegunka mnie dopadla:( wlasnie miete pije.

Domi ty ostatnio mialas co jadlas co ci szybko pomoglo?

Jeszcze o tych ruchach...ja mam wrazenie czasami ze mlody chce wyjsc tak nisko go czuje.

@Gosia25 zamawiam samolot i lece do Ciebie !!! Mniam.

@Betix31 kochana zjadlam dwa jogurty jagodowe (z kawalkami tych jagód, nie taki czysty), banana i pilam miete bez cukru. I generalnie nie draznilam żołądka juz, wiec jadlam chleb pszenny i pilam wode niegazowana albo zwykla herbate tez bez cukru. Tyle moge doradzic. Życzę Ci, zeby szybko odpuscilo. Ja to tak co kilka dni sie męczę z tym problemem. Wczoraj tez mialam w sumie, ale zjadlam banana w nocy i jest lepiej.

dziewczyny przeczytałam własnie dość przydatną rzecz.
Mianowicie by na porodówkę wziąć ze sobą butelkę z dziubkiem (co jest dość oczyswiste i już na mojej liście jest), ale po porodzie ta butelka ma się przydać do mycia, polewania krocza np. roztworem Tantum Rosa - no geniealne w swojej prostocie :-) Jakoś na to nie wpadłam, a w szpitalnych warunkach, gdzie się ubikację i łazienkę współdzieli to dość ważne, bo takie wygibasy przy umywalce jak ktoś patrzy to raczej niezbyt komfortowe są :eek: :-D A prysznic wiadomo raz dziennie, a krocze warto przemyć jednak częściej ;-)

Domi dzieki zjadlam banana teraz ryz.
Szkrabek mysle zevwygodniej jest wejsc pod prysznic i sie podmyc niz wygibasy robic przy umywalce, a jak jest bidet to luz, do przemywania mydlo szare i woda najlepsze:-) ale o tym tantum rosa tez slyszalam.

Moja mała jest główką dół bardzo nisko ma za kością miednicy aż, a reszta ciała to w rogalik jest zgięta i nogi mogą być po jednej albo po drugiej stronie, tak więc kopie i bije rękami, wydaje mi się że w naszym wieku ciąży już tak często nie zmieniają położenia główki Góra dół ale mogę się mylić. Coraz ciaśniej mamy w tych brzuchach. Jutro nam lekarza to zobaczymy czy się przekręcila. Jestem po godzinnej drzemce i zbieram się za odbieranie ziemniaków mam klopski w sosie pomidorowym, sama kulałam wczoraj, no i słyszę że pranie się wypralo to trzeba powiesić i popracować i mała z przedszkola odebrać. Dobrze ze mi się udało przespać bo podałam. Do dzieła ;-)

kochane ja juz odkurzone ziemniaczki ugotowane roladki sie pieka i mam luz siedze i filmy na necie ogladam a za godzine po Maje do szkoly:-D
Szkrabek ja po cc takich wygibasow nie zrobie al esuper pomysl :happy:
Ale wam zazdroszcze ze macie usg ja juz nie mam i miec nie bede ostatnio bylam na tym 3d wiec dawno no ale coz tu nie robia bo nie widza potrzeby ale jeszcze 5tyg i zobacze swego dzidziusia na zywo:-D juz sie doczekac nnei moge:laugh2::-p

reklama
Szkrabek własnie też słyszalam o tej butelce z dziubkiem i nawet nie że tamtum rosa, ale po prostu jak dziubek jest to naciskamy butelnę i sika nam woda na krocze;p

Do góry