reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Moja cora znowu ma katar lejący teraz, a dopiero w tamtym tygodniu zaleczylismy zatokowy, no i zaczyna kaszlec na nowo, rece mi opadają :(.
Gosia czytam ze ty tez masz problemy z zatokami. U nas tego nigdy nie było a tu znowu.

Szkrabeknaz mi slabo jak czytam o twojej mamie.

Czyli nie tylko ja mam takie odczucia, tez myslalam ze moze próg bulowy mi się obnizyl ;).

reklama
Zosia mi tez bardzo szaleje po brzuchu, w zeszłym tygodniu była ułożona główkowo, ale teraz mam wrażenie ze niestety sie przekręciła. Dziś wyraźnie była w poprzek.
Za tydzien będzie USG to będę wiedzieć więcej. Mam wrażenie, ze jej starsza siostra była bardziej spokojna i mniej mnie obijała.

dzag - nie, jestem ostatnia, najmłodsza :-) ale po czymś takim to chyba nikt przy zdrowych zmysłach by sie juz nie zdecydował. :no:

A tak jeszcze w ramach ciekawostki Wam powiem, że mojej mamie pielęgniarka na porodówce wenflon zakładała, to wbiła jej igłę z zgięcie w łokciu - a wiecie 30 lat temu to igły w wenflonach to były takie normalne, nie tak jak teraz elastyczne. Lekarz jak zobaczył to moja mama myślała, że ją rozszarpie... poleciała na szafkę z lekami i przyrządami :baffled: Zdecydowanie inne czasy były...

Justa - zazdroszczę, że byłas na grzybach... marzy mi się spacer po lesie... ale to już niestety w przyszłym roku dopiero...

Domi - a odzyskałaś kartę ciąży? Teraz masz dwie? Polską i niemiecką?

Buuu leze juz godzine z otwartymi oczami i zasnac nie moge... w międzyczasie zjadlam kanapke z salami i pomidorem a do tego ciepła herbata... no i czemu zasnac nie moge? :( G juz w pracy i nie mam sie do kogo przytulic, pozostaje mi wtulenie sie w jego kolderke :))

@.szkrabek tak mam obie książeczki, ale tej polskiej nie musze nosić, bo tu i tak nikt by na nią nie spojrzał. Próbuje rozszyfrować gdzie co jest napisane w tej niemieckiej ale ten język zwlaszcza stosowany w medycynie do mnie nie przemawia haha.

W ogole mialam sen jakos o 2 w nocy, że biegłam i nagle uslyszalam że z bramy wybiegł za mna pies i chcial mnie ugryźć. Nagle sie obudzilam w stresie tak głębokim, że na calym ciele mialam gesia skorke :o a sutki az bolaly takie twarde byly. Nie lubie takich snow :(

Tak jak sobie teraz leze i mysle o kolejnej wizycie u gin to uswiadamiam sobie, ze skoro teraz mi wpisali 34tc to na kolejnej za 2tyg bede juz w 36 :o łoooo matko.

Brrr szkrabek jakie przeżycia miała twoja mama, niech żyje postęp medycyny.
Domi to się niepotrzebnie i nieświadomie zetresowalas przez sen.
Dziewczyny ja wczoraj przez dwie godziny chyba z dziesięć razy byłam siusiu a w nocy z dwa razy i od rana znów biegam... Co do kopania to mi się wydaje że moja mała wcale nie śpi tylko kopie i kopie jęczę i stękam z bólu

Zozzolka niestety pierwszy rok zlobka czy przedszkola to chorobska, jedno za drugim, moj syn w tamtym roku wiecej siedzial w domu jak w przedszkolu, ciagle cos katar, kaszel.
Teraz ma migdal trzeci wyciety i jak narazie odpukac mial tylko katar.

Domi ja od 5 nie spie, tylko ze sie przewracalam z boku na bok a w nocy siku co godz..duzo wcz pilam wody, pewnie dlatego taka rozbudzona przez to.

Mnie mlody tez niezle kopie i czasami az zaboli.

Pogoda deszczowa, szaro, buro, niedosc ze nic sie nie chce to przez pogode energia spada do zera.

Podziwiam was za te wasze porzadki domowe, ciagle cos sprzatacie, odkurzacie ,remontujecie. Ja kurze wycieram i kuchnie ogarniam, moj kochany m odkurza i myje podlogi i lazienke raz w tyg te podlogi.

Milego dnia

Szkrabek ale historia z mamą, wytrzeszczu oczu dostałam.
Moja też się rozpycha i czasem czuje takie szybkie ruchy, takie nagłe.

Ja dziś byłam na grzybach, z 20 sztuk zabrałam na 4 godziny :-)
Zazdroszcze grzybow :-( las mam za płotem ale grzybów brak. Dwa dni temu mój pies szalał przy oknie tarasowym bo spacer dobie urządził jeleń i 6 sarenek. Ten widok mi rekompensuje brak grzybów ;-)

Co do kopania to mi się wydaje że moja mała wcale nie śpi tylko kopie i kopie jęczę i stękam z bólu

Mam dokładnie takie same odczucia ;-) a mój Franek jeszcze go budzi co chwilę :-\

Widzę że temat naszych cudnym dzieci starszych się pojawił. Ja cierpliwości nie mam wcale... Była u mnie koleżanką i powiedziała że wyglądem jak kożuchowska w rodzinka.pl. no czasem się nie da i musze się dzec...najgorsze że On sobie z tego nic nie robi:-\ uczymy się i jakies zasady ustawiamy :-)
IDE robić sniadanko. Narazie :-)

Szkrabek ale historia z mamo no wspolczujekobiecie i nie dziwie sie ze najmlodsza jestes:-p
Ja Juz Mai lunch zrobilam zaraz lece sie szykowac i do szkoly ja zaprowadzic ale u nas brzydka pogoda zimno pada i wogole tak brzydko:baffled: ]a po powrocie sniadanko z ciepla herbatka:-D Ja dzis jak maz wstawal do pracy to mowie zeby mala przeniosl bo myslalam ze dzis sobota a tu prosze sroda hehe nie wiem cos mi sie pokrecilo ale tak mi sie wstac niechcialo ze hey:eek: milego dnia mamuski :-D

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
@Piguła85 haha jesli ktos Cie porownuje do kozuchowskiej z rodzinki.pl tzn że musisz sie niezle wydzierac haha. Ja czasem ogladalam ten serial jak juz nic nie lecialo w tv, ale gdy ona zaczynala sie drzec to mialam dosc :)) z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jak rodzice a zwlaszcza mama na mnie krzyczeli to nigdy nic nie wskurali :D i pozniej tylko wieksze nerwy i wieksze :D

@Gosia25 u mnie rowniez szaro i buro... z tym, ze to zadna nowosc bo chyba od ponad tygodnia slonca nie widziałam. Same chmury, deszcz, mgły i ciemno strasznie. W domu trzeba przy świetle siedziec bo oczy sie męczą :/

Milego dnia ;)

Do góry