reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Aanulkaa - dziewczyny mają rację - zarodek na początku żywi się ciałkiem żółtym, tak już natura nas przygotowała, że póki nie wiemy o ciąży dziecko jest mega chronione i nic do niego nie przenika (łożysko i pępowina się dopiero tworzą i rozwijają). Dopiero pod koniec 2go miesiąca łożysko przejmuje ster i jest w stanie zacząć normalnie funkcjonować. Także nie stresuj się - będzie dobrze! :tak:

Zozzolka - ja brałam do tej pory tylko folik, ale po ostatnich badaniach krwi wyszło, że hematokryt mi spada, więc ginka powiedziała, że mam przejść na witaminy dla ciężarnych. Ale na własną rękę to nie bierz nic teraz - lekarz na pewno włączy Ci odpowiednie leki jak zobaczy wyniki badań.
Ja to biorę całą aptekę - clexane, acard, lutinus, nospa i witaminy dla ciężarnych... i już bym chciała się części pozbyć, ale do 12tc niestety zostaje wszystko :baffled:

auliya - kurcze rzeczywiście nie wygląda to najlepiej jak tak śpi - to znaczy, że organizm z czymś walczy - oby dał sobie z tym radę. Trzymam kciuki &&&

Melisska - ja dziś rano poszłam na krótki spacer przed dom - było tak super ekstra, ale jak wróciłam to padłam i spałam jak zabita. To polegiwanie zrobiło ze mnie galaretę :baffled: I wkurza mnie to, bo z chęcią bym sobie po dworze połaziła, poszła do lasu czy gdzieś jeszcze na jakiś spacer, a niestety jestem tak zmęczona jakbym przewaliła tonę węgla... ech... uroki. Jeszcze miesiąc i będzie git. :tak:

Nie mogę się doczekać 2-go trymestru - z pierwszym dzieckiem w drugim trymestrze góry mogłam przenosić i czułam się piękna i seksowna (z tym małym super brzuszkiem) i mogłam prawie wszystko, bo czułam się super! Jeszcze tylko miesiąc... :-)
A i dziś właśnie zdałam sobie sprawę, że najlepsze miesiące ciąży przeżyjemy wiosną i latem i wczesną jesienią! Fantastycznie! :-) Grudniowe dzieci są fajne ;-)
Wcześniej rodziłam pod koniec lipca w ponad 30 stopniowym lecie - cały lipiec w upale leżałam w domu w 9 miesiącu - nie polecam :no:

reklama
Dziewczyny proszę o mobilizację, utworzyłam listę i chciałabym ją uzupełnić i posegregować zgodnie z kolejnością OM i TP (@ i termin porodu) Jeśli nie chcecie by coś było w tabelce wpisane nie podawajcie danych. Póki co wpisałam to co jest na wontku poznajmy się ale ubogo tam więc proszę o PW będzie mi łatwiej. Zaraz sprawdzę czy umiem przykleić temat, jeśli nie to napiszę do moderatorów żeby lista była zawsze na górze.
miłej reszty dnia i przypomnę się z prywatną sprawą...
Zagraj z Gortatem - Konkurs na teleTOON+

auliya mamy ci pisac na priv te informacje? oczywiscie zaglosowalam :)
tanczzemna super ze milo spedzilas czas!!!!!!!!
szkrabek ja rodzilam corke na poczatku sierpnia i tez mega upal byl :-)czyli mamy podobne doswiadczenia. a duzo przytylas w pierwszej ciazy? bo ja powiem ci szczerze czulam sie jak slonica :szok:ale ja duzo przytylam i teraz tez tak bedzie juz to widze.
synteza no mam jakies tam humorki ale tragedii nie ma puki co hehehehehe
zozzolka ja biore kwas foliowy 5mg, duphaston i witaminy dla ciezarnych puki co te do 12 tyg. ale wszytsko lekarz mi pzrepisal
aanulkaa gratulacje!!!!!!!! a grzybica sie nie pzrejmuj dostaniesz kremik i bedzie ok- mialam tak na poczatku pierwszej ciazy.

u nas tez dzis piekna pogoda. wiec wybralysmy sie z mala z moja mama i moja siotra na lody na starowke, oczywiscie byly jeszce gofry i jeszce wate musialam po malej konczyc i po tym wszytskim mnie zemdlilo i slabo mi sie zrobilo:))))))) ehhhhhhhhhhhh narazie mam dosc slodyczy

Ostatnia edycja:
kassia181 - w pierwszej ciązy przytyłam coś ok 15-17kg dokładnie nie pamiętam... ale na pewno 20 nie przekroczyłam, a 15kg było. Ale czułam się jak mega słonica, przy tym upale jeszcze to było nie do wytrzymania... łech... :baffled:

Mąż mnie wziął dziś wieczorkiem na spacer do lasu kabackiego - kurcze jak tam już jest ładnie! Wiosna pełną gębą - zielona, ciepło, ptaszki śpiewają - uroczo! Super wieczór miałam :-) A teraz siadamy do filmu, więc do jutra kobietki :-)

szkrabek a ja przytylam 30 kg w pierwszej ciazy:tak: teraz bedzie podobnie- u mnie to rodzinne jest- mama tez tyle przytyla i ze mna i z moja siostra a ja bardzo do mamay jestem podobna :-D milego odladania filmu:tak:

Witam się późnym wieczorkiem.
Grilowanie wypalilo chociaż kilka razy zaczynało kropic ale przeszło☺

Ja biorę tylko femibion 1. A ja w pierwszej ciąży schudlam 5 kg w pierwszym trymestrze a później przytylam jakieś 10kg, czuje ze teraz będzie więcej bo juz przytylam nawet córka mi to powiedziała hehe. W pierwszej ciąży tez miałam termin na grudzień ale corci się pospieszylo i ur się w listopadzie(lekarz stwierdził ze termin był źle wyliczony). Dobranoc ☺

Tanczzemna a ja najstarsza.
W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg, ale miałam wrażenie, ze byłam ogromna. ( nie jestem zbyt wysoka ) Miałam naprawdę duży brzuch.

reklama
kassia181 - 30kg, kurde to miałaś co dźwigać! A udało Ci się pozbyć? Bo pamiętam, że jak ja urodziłam i stanęłam następnego dnia po porodzie na wagę to sie załamałam, bo zeszło mi tylko 3kg (mały ważył 2,5kg) :-D i potem ciężko było się tego pozbyć...

Asiulka1988 - ja schudłam w drugim trymestrze ok 5kg jak przeszłam na dietę cukrzycową, ale gdyby nie to pewnie z 25kg bym przytyła :sorry: Ciekawe czy cukrzyca mnie teraz dopadnie.
No ja zaczynam dziś 9 tydzień i mam już prawie 1kg na plusie :eek: a brzucha ciążowego (wypukłości) jeszcze brak... to skąd to, ja się pytam!!! :-p

Do góry