reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Jejku, dziewczyny ze staraczek (które na kropeczki czekały od kilku mcy do kilku lat) za Was najbardziej kciuki trzymam!!

Szkrabek może i mamy małe dzieci (Ja mam dwójkę, roczniaka i dwulatka) mi skaczą nawet po brzuchu.. mamy takie same objawy ciąży, że nam się nie chce i w ogóle.. ale czego się nie zrobi dla dzieci? :)

Co do imion to jeśli dziewczynka - Megan, chłopczyk jeszcze nie wiemy : )
Jeju.. warzyw!! Mam ochotę na warzywa...

reklama
szkrabek super ze wszytsko ok. a leki lepiej bierz jak maja pomoc to bierz. ja biore duphaston i wieksza dawke kawasu foliowego. tylko ze ja jeszce nie mialam usg- byle do 12 maja bo zwariuje w tej niepewnosci.
dreddka mnie tez kluje szczegolnie przy gwaltownych ruchach.
zozzolka witamy!!!!!!!!!!
auliya mi sie nie chce nic nawet na spacer puki co- dobzre ze mala w pzredszkolu duzo na dworzu jest.
asiulka to milego grilowania jutro- podobno ma byc ladniej niz dzis.
tanczzemna no jakies tam mam zachcianki np dzis rano szprotki w wpomidorach , a jak maz przyjechal z pracy i burgera mi przywiozl to bylam pzreszczesliwa.

a ja wieczorem wybieram sie na kregle- spotkanie z pracy. ale bedzie fajnie mimo ze dlugo pewnie nie wytrzymam ale ide :-)

zuzzolka - gratuluję! :-)

Dziewczyny, tak mi się chce dziś knedli z truskawkami bardzo, na samą myśl zaczynam się ślinić. A nigdzie nie ma :-( Mogłabym sama zrobić z mrożonych truskawek, ale mi się nie chce. Zadowolę się chyba kluskami ze śmietanką 30% i truskawkami na kolację.

Edytowałam swój post z tematu o wizytach u lekarzy, dodałam badania jakie mi zlecił lekarz. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży (niestety bez happy endu), miałam mniej zleconych tych badań. Ale fakt, ginekologa miałam wtedy koszmarnego.

traktorzystka - ale mi smaka narobiłaś tymi knedlami i truskawami!!! :-D właśnie się wybieram do Auchan i będę szukać! :-)

Zozzolka gratulacje!!! i witaj :-)

Jeśli chodzi o imiona to od dawna mam dla dziewczynki wybrane- Natalia, a dla chłopca nie mam pojęcia, mąż by chciał Natan, ale mnie się średnio podoba. Będzie mnie musiał przekonywać, albo wymyślić coś innego.

traktorzystka - niestety knedli z truskawkami brak, ale mrożone truskawki były. Ja ostatnio jadłam knedle z truskawkami u mojej mamy mniam mniam mniam - robiła porządki w zamrażarce (miejsce na nowy sezon) :-) i załapaliśmy się na knedle.

Synteza jak dajesz rade przy dwójce jesli chodzi o np dzwiganie, podnoszenie, moja tez skakala po mnie nim sie dowiedzialam o ciąży, a troche to trwało ;)

Kassia181 ta wieksza dawka kwasu foliowego to z jakiego powodu?

reklama
Dreddka, u nas prawdpodobnie też Hania :) myślę, że pierwsza myśl najlepsza i już nie będę szukać i myśleć.
.szkrabek przecież wszystkie malutkie dzieci są śliczne <3
asiulka u mnie na obiad też będzie grill, marzyło mi się dziś już w pracy takie mięsko i uwaga! do tego piwo somersby żurawinowe !!
mąż mój pojechał i nie zdążył wrócić, będzie dopiero jutro, ja sama w domu, szukam towarzystwa :-(

Do góry