reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
malena100 jak już pisałam na PW u mnie dwie Alicje już w domu są jedna Maksymilian a druga Aleksander :D ale to dwa zające wielkanocne teraz przed Bożonarodzeniowej śnieżynki oczekujemy.

Lista uzupełniona dziękuję za miłe słowa co do tabelki ale ściągałam z moich kwietniówek 2014 :happy:
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za głosy i zachęcam do następnych (choć dzisiaj już 75 do przodu)
Maciek 10 lat - Zagraj z Gortatem - Konkurs na teleTOON+

Moderatorka forum prosiła żebyśmy wybrały spośród nas kogoś kto będzie moderatorem naszego pod-forum. Jak wybierzemy chętne (może być kilka z nas) trzeba zgłosić do Asiaslu i nada nam uprawnienia.

pisałyście o wadze, w pierwszej ciąży 12 w drugiej chyba ciut więcej. Ostatnio nic nie pilnowałam wagi z uwagi na starania więc nawet nie wiem ile ważę, dowiem się zapewne u gina we wtorek.
Z ciekawostek naturalnych leków polecam na zgagę migdały. Niestety wielu z nas się jeszcze przydadzą.

Amos i też tak musisz zjeść aby przeszło, ja nie jestem głodna

No właśnie na początku nie mogłam nic włożyć do ust, bo było jeszcze gorzej, ale teraz już mogę i ciągle coś podjadam :)

Zozzolka to z tym imbirem wcale mnie nie pocieszyłaś :), a już myślałam że choć trochę ulży.

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, w drugiej tylko 12 kg ciekawe ile będzie teraz.

Wczoraj przywitałam się na wątku "przywitaniowym", dzisiaj wskakuję tutaj :-). Nie udało mi się jeszcze nadrobić tych 32-óch stron i poznać Was, ale szybciutko nadgonię ;-). Z tego co wyczytałam, w momencie kiedy część z Was była już nawet po wizytach u ginekologów (!!) na początku kwietnia, ja dopiero "zachodziłam" w ciążę :-p. Tak więc termin póki co na samą końcówkę grudnia (choć szczerze mówiąc wolałabym dotrwać do stycznia, choćby do 1 stycznia 10 minut po północy :rofl2:). Na wizytę wybieram się dopiero w drugim tygodniu maja, nie ma sensu wcześniej, bo nawet karty ciąży mi moja gin nie założy, może jedynie stwierdzić, że jestem w ciąży. A to już wiem od 19 kwietnia z baaaardzo bladej drugiej kreski potwierdzonej 20 kwietnia betą 42,16 :-). Na wizycie od razu serducho usłyszymy :-). Dzisiaj miała być powtórka bety kontrolna, ale system w Diagnostyce padł i musiałam lecieć do pracy. Jutro na spokojnie powtórzę i nadrobię Wasz (a mam cichą nadzieję, że i NASZ :-p) wątek.
Życzę Wam spokojnych i zdrowych 9-ciu miesięcy :tak:.

dzag82 witamy! :-) i gratulacje!

ja dzis wstałam wyprawić do szkoły młodego i już padam na twarz - a spałam dobrze całą noc... teraz walczę by nie zasnąć jeszcze... :-) uroki kurcze ;-)

dzag witaj :D dodałam już do listy to co byłam w stanie :D

Prośba do dziewczyn które chcą być na liście a które pominęłam (wpisywałam dane z wątku poznajmy się) prześlijcie wiadomości na PW z uzupełnieniem danych. Przybywa nas z dnia na dzień a podejrzewam że czerwiec lipiec będzie wysyp jak skończymy 3mc :happy:

Dziewczyny, nie wiem jak Wy ale ja dziś zasypiam na siedząco, co chwilę zerkam na zegarek, jeszcze 3 godziny w pracy :(
Umowilam sie ma wizyte na 5 maja a 8 pierwsze usg, juz nie moge się doczekać :)
Pozdrowionka

reklama
Zozzolka mój nadal kładzie się na podłodze i płacze (np. w sklepie) śmiesznie to wyglądało jak drugim w ciąży byłam, śmiałam się obok niego trzymając się za brzuch a tatuś rozkapryszonemu dziecku robił zdjęcie telefonem.. o mamo :D
Mój jest z Maja :) w przyszłym miesiącu kończy dwa latka

Melisska Ja mam 22 latka i juz bedzie "komplet" dzieci.. i bardzo się cieszę, że Cię poznałam :) Bo dajesz mi nie tyle nadzieję ile pewność, że na pewno dopnę swego :* Dziękuję

Od kiedy dziewczyny zaczynacie kompletować wyprawkę dla maluszków? :) Bo myślę czy tym razem nie zacząć wcześniej niż od 6 miesiąca hm.. teraz już się rozglądam za promocjami :D.
Dziewczyny z wysp (jest tutaj jakaś może? ) mogę Wam podesłać stronki gdzie można wypatrzyć świetne promocje na różne części wyprawki (często kupuję coś dla dzieciaczków za 10 - 20 % ceny! )
Ah.. z objawów zaczęła się u mnie zgaga.. zwykle łapała mnie pod koniec ciąży a teraz już na jej początku :szok: okropność.

Do góry