reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Marcysia - ja mam dziwnie - bo termin wypada mi na 05.12 licząc od transferu, z usg wypada mi na 07.12 - ale moja ginka jak pierwszy raz mi wyliczała tym kółkiem do wylicznia terminu porodu powiedziała 10.12 :szok: ale potem powiedziała, że nie sugerujemy sie nim... heh :eek:
Także nie biorę go po uwagę - mam dwa TP 05.12 lub 07.12 - dość zbieżne, więc liczę na to, że maluch nie będzie chciał dłużej siedzieć...

A Ty na kiedy masz wyliczony?

he he he to dziwnie mamy.... bo ja wześniej transfer a póżniej teramin porodu. Ja mam wpisane w karte, że z OM 11.12, a z usg 4.12. To by w porównaniu z Twoim terminem wychodziło, ze ten termin z usg to mój termin licząc od transferu... ech...

reklama
D

quchasia - mam olej lniany taką wielką butelke, bo miałąm pić przed IVF, ale jakos nie mogłąm sie zmusić do przełkniecia :baffled: A wczoraj na wizycie zapytałam gina czy nie ma u mnie żadnych przeciwskazań do masażu krocza, to popatrzył na mnie jak na kosmitke. Aż buraka zjarałam :sorry: Powiedziałąm mu, ze chciałabym uelsatycznic krocze przed porodem, a on mega dziwnie na mnie patrzył....

moze to taki lekarz, że trzeba nacinać bo inaczej się nie da;p

ja w swojej ksiazce mam jeden termi wpisany z usg innego nie uznaja jutro mam polozna na 11 a tym czasem lece do wanny polezec i co nieco ogolic oczywiscie przy lusterku bo innaczej nie da rady :rofl2: Milego wieczorq dziewczynki spijcie dobrze:-D:-D

@Gosia25 milej gimnastyki przy lusterku hehe ;)

@rumcajsowa hanka ojej, strasznie wspolczuje rodzinie :( wielka tragedia. Mną dzisiaj tez wstrzasnela wiadomosc od mojej siostry, bo jej przyjaciolki 19letni chlopak zginal w wypadku samochodowy. Mlodzi byli razem 3 lata. Ten chlopak byl pasazerem, cialo calkiem zmiazdzone... a kierowca- jego kolega przezyl... jaka niesprawiedliwosc jest na tym świecie, eh.

Ja ide spac, mam nerwy. Tesciowa mnie wkurzyla swoim gadaniem na temat mojego stylu życia, tj że malo sie ruszam i że w sobote musze z nia jechac do lasu, a ja twardo nie i juz, a ona dalej ,że zobacze w sobote... dajcie mi sily, bo jak z nią gadalam to czulam że zaraz sie porycze...
Dobrej nocy!

Domi nie martw sie bedzie dobrze nie chcesz to nie jedz :) chociaz ja bardzo lubie lasy i bym z chcecia pojechala wiec powiedz jej ze ja w zasepstwie ze ciebie pojade hehe :) A co do gimnastyki to powiem szczerze ze sie namachalam ale dalam rade:) A co do tragedii to wspolczuje rodzinie tego dziecka i tego chlopaka co domi piszesz. Teraz udaje sie spac bo rano trzeba wstac ale w sobote sie wyspie:) milej nocki mamuski

Czesc Laski!

Nic sie wczoraj nie odzywalam bo tak mnie wkurza ten moj chlop ...ze go kiedys jeb..ne garem i bedzie spokoj :crazy:. Kolega z pracy kupil sobie auto sterowane takie na benzyne a jego brat drona...i mam dziwne przeczucie od 2 dni ze ten moj tez chce sobie kupic...w tajemnicy przede mna :confused2:. Ja mu o lekarzach i innych waznych sprawach a on sobie fimiki na youtube oglada :confused2: ale co tam 500e za autko..czy drona...dzidzius 41 letni kuzwa.

...jeden plus ze wyniki watrobowe sie nie zmieniaja wiec cos ta dieta daje :tak: ale za tydz powtorka z rozrywki i tak juz do konca

Szkrabek co do jazdy autem ...hym mi sie wydaje ze poduszka tak nisko nie strzela zeby miala w brzuch trafic ;-) Jakbym miala zreygnowac z prowadzenia auta z tego powodu to jako pasazer tez bym nie jezdzila bo poduszki mam tez w drzwiach i tych wylaczyc nie moge :tak:.... ale inna sprawa jest taka ze ja sie ostanio boje jezdzic bo mam gorsza koordynacje :szok: i spozniony refleks przez ta ciaze...ale jezdzic musze :-(

Rumcajsowa Hanka moj Olek mial eeg i rezonans i te bole glowy nie sa zwiazane z tetniakiem itp. Na przyszly tydz . idziemy jeszcze raz do okulisty ...caly czas mi sie wydaje ze w tym jest problem. Moj najstarszy syn 16 letni od 8 lat nosi okulary do czytania... mysle ze to dobry trop.
Bardzo mi przykro z powodu smierci tej dziewczynki :-( nic wiecej nie napisze...nie chce nawet myslec co czuja teraz rodzice .

Dziewczyny co do wieku ciazy z USG a OM to ja tego tez nie rozumie bo moja polozna wypisala mi w ksiazeczce date porodu na 18 grudnia a z OM powinno byc 22-23 ..ona mi tlumaczyla ze sugeruja sie wiekiem ciazy z USG genetycznego w 12 tyg :eek: Niby tylko 4 dni no ale jednak...a jakby bylo 2 tyg roznicy :eek:

Domi
Wspolczuje zgrzytow z tesciowa ...jeszcze niecaly miesiac i bedziesz wolna :tak: Moja raczej sie nie przypierniczala za to moja mamusia nadrabiala za 10 :-D
Przykro mi z powodu smierci tego chlopaka ..strasznie to niesprawiedliwe ze czesto mlodzi ludzie umieraja albo dzieci ehhh :-(

Ja słucham co mówi moja teściowa, kiwam głową, ale i tak robię swoje. Nie ma co dyskutować, bo tylko sama się wkurzam :-)

W pasach jeżdżę, ale nie wyobrażam sobie inaczej. Lepiej w razie czego jak coś mnie uciśnie, niż jak przelecę przez szybę. A wypadku przecież nie da się przewidzieć, może być na autostradzie, w korku, a kiedyś na wiejskiej drodze widziałam kombajn jadący pod prąd.

Żyrafki się nie odparły :-( Wrzuciłam do tego odbarwiacza (nie do odplamiacza), zgodnie z instrukcją 2 saszetki. No i teraz pościel mi wyblakła, a w niektórych miejscach zmieniła kolor - zamiast niebieskiego, takiego baby blue, mam wyblakły miętowy, a paski na zeberkach zrobiły się z zielone (były czarne).

Czytam fajną książkę, którą pożyczyła mi znajoma, Dzieciozmagania. Z maluchem przez pierwsze 5 lat - Kaz Cooke - Merlin.pl jest świetna. W przystępny sposób wszystko opisane.Chyba mogę polecić. Mam jeszcze do przeczytania Pierwszy rok życia dziecka Też podobno polecana książka.

Dziewczyny, zaczynam mieć pietra. Boję się porodu, położnych, że dziecko jest małe, a ja jestem drobniutka i mi z moich małych rąk wyleci. Boję się że jak go przykryję kołderką to mi się zakopie. Boję się, że nie będę umiała małego karmić, albo że go będę za ciepło/za zimno ubierać. Bardzo się cieszę, że będziemy mieć Henia, że stworzymy fajny dom. Tylko się boję po prostu, że nie podołam. :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki dziewczyny za dobre slowo. Jeszcze moj krolewicz mnie wku..rzyl wczoraj bo zamiast po pracy wrocic jak obiecal to sobie do kolegi z pracy pojechal, nie odbieral ani nie dal znac gdzie jest i kiedy bedzie. W nocy sie przebudzilam bo jadl to wydarlam sie tylko, poszlam siku i znowu spac. A teraz ten mi o szybach, ze mroz na dworze i trzeba drapac i sie smieje. Ja tak tylko spojrzalam na niego i olewka... mam ochote komus przywalic!!!

W ogole @traktorzystka nie martw sie. Mi sie dxisiaj snilo ze urodzilam corke, zamiast chlopca. A wszystko pod chlopca kupione. I karmilam ja piersia, duzo plakala bo nie umialam ale jak ciagnela to bolalo strasznie. Haha kurde tez zaczynam miec stres. W koncu dwa miesiace zostaly...

Do góry