reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Jejq jak tak słucham co wy w domu wyprawiacie i ile macie roboty to az buzie otwieram ze zdziwienia. Mi maz to nic prawie nie pozwala robic. Jedynie co to przy ciuszkach siedze non stop i albo piore albo segreguje albo ukladam (juz chyba ze 3 razy). Ale w sumie to dobrze, trzeba korzystac z przywilejow w ciazy :) dziewczyny uwazajcie na siebie przy tych pracach :/

jeja jak czytam, to też bym tak chciała;D mój małżonek raczej się śmieje, że każdy się ze mną obchodzi jak z jajkiem;p ja też nie lubię jak się mi zabrania czegokolwiek, ale wiem że już nie mogę fikać jak dawniej:) a tym, że on nie nalezy do osób, które jakoś przesadnie się przejmują ciążą, co mnie czasami meeega denerwuje, ale moze to lepiej, bo wystaarczy, że ja sama jestem na swoim punkcie przewrażliwiona. Chociaż chciałabym słyszeć od niego raz na jakiś czas- moze ja posprzątam;p

Domi Polka nie martw się, jutro wizyta;*

reklama
Dzis ja dołączam do chorych... gardło, katar i ogólne robicie... ech... a myślałam, że nas już ominęło (bo ja przeciez nie choruję)... a dziś zdycham :-(

Hej Laski!

Qrde mam polozna dzisiaj i dentyste :crazy: nie lubie...nie lubie .... Ciekawa jestem jak tam moje wyniki krwi :sorry: bo w szpitalu nie mieli do nich wgladu .

Domipolka spokojnie bez stresu , jestesmy juz na tyle zaawansowanej ciazy ze ma nas prawo cos bolec. Dzisiaj masz wizyte wiec trzymam kciuki :tak:

Szkrabek Ja juz nic nie qmam z ta szyjka :huh: Wpierw mnie strasza zew ma 2,2 teraz sie okazuje ze okolo 2,8 ...urosla :-D:-D czy co :-D
...a surowke wyprobuje bo u mnie wszyscy oprocz mnie anty warzywni ...czasami ciezko im cos przemycic , moze w takiej postaci im zasmmakuje . :tak: teraz doczytalam ...zdrowka!!!!!!! wokol mnie tez wszyscy pochorowani ehhh :-(

Kulka qrcze ja mam u siebie normy w molach nie wiem jak to jest przeliczane w mg u mnie norma to 5,5 na czczo do 7,6 po posilku.

Betix dobrze ze pesssar juz na miejscu :tak:... Co teraz czujeszz? Masz jakis dyskomfort czy cos ?

Cześć Dziewczyny:)

Zdrówka życzę, już się wirusy panoszą!

Dziewczyny, dzięki za normy, porannakawa - u Ciebie troszkę wyższe wychodzą. Mierzył am wczoraj i dziś rano na czczo i po śniadaniu i było ok:) w pierwszej ciąży miałam problem właśnie z tymi porannymi cukrami i w końcu na noc musiałam wstrzykiwac insulinę, żeby później na czczo było ok.

Domi_Polka daj znać jak po wizycie.

Betix - plamienia ustały?

PorannaKawka czuje tak jakby napieranie na odbyt i pobolewaja mnie jajniki, ale zawsze po wizycie boli mnie dwa dni brzuch.
No i jeszcze mam ten sluz taki z brazowymi brudami..niby tak moze byc u jednej bedzie jeden dzien u drugiej 4.
Ja ogolnie to jestem mega przewrazliwiona i ciagle dzwonie albo pisze do gin, juz sie nie musze przedstawiac:-) od razu mnie poznaje.

Dentysta i gin same przyjemnosci;)

Domipolka pisz co po wizycie.

Leze, leze, leze.... Milego dnia

Dzień dobry Paniom :-)

Wszystkich chorowitkom życzę dużo zdrówka! Póki co ode mnie na szczęście trzyma się z daleka wszelka przeziębieniowa przypadłość i oby tak zostało, bo nie mam czasu chorować. :-p

Ja dziś od rana pełna energii :tak: zupka ogórkowa ugotowana, do tego upiekłam babkę z truskawkami na deser :-) na żadne mięso nie mogę się dziś zdecydować :sorry: więc pewnie wezmę się za robienie jabłek na szarlotkę do słoika, bo w niedziele od babci przywiozłam klatkę i trzeba się za to zabrać :-D
Wczoraj zabrałam się za sprzątanie na bieżąco - więc łazienkę i prawie całą kuchnię mam ogarniętą, pranie i prasowanie też udało się okiełznać :-D teraz zostały mi na dziś i jutro pokoje do wysprzątania i obmyślenie co dokładnie muszę kupić dla najmłodszej- czas stworzyć listę, ale to blizej weekendu :tak:

Miłego dnia!!! :-D

dziewczyny nie dajcie się przeziebieniom i innym chorobom :)

ja pojutrze mam wizytę u gina, ciekawa jestem ile wazy mała (bo nam to ostatnio umknęlo) - zajelismy się tym niskim łozyskiem. Wy ju popralyscie, poprasowalyscie, a ja wciaz zwlekam. Chyba czas wziac się do pracy :)

reklama
Witajcie kochane. Panikowalam niepotrzebnie :) Dzidziuś, po raz kolejny potwierdzone, ze chłopiec bedzie, zdrowy i jak rośnie!!! Przez 15min bylam podpięta pod taki aparat, ktory rejestrowal prace serduszka młodego i ewentualne skurcze, ale ani jednego nie bylo. Jestem w 29tyg wg obliczen z OM, a na USG waga młodego pokazuje ok. 1800gram :o czyli jest za duzy o jakies 2-3tyg. Ale ginka powiedziala, ze jest to mozliwe, że np teraz szybko przybiera na wadze, a później zwolni. No ciekawe ;) na usg pieknie sie pokazywal, sama ginka powiedziala, ze gdyby bylo usg 3d to piekne fotki by byly. Pobrali mi krew, oddalam mocz, zbadala mnie, pobrala wymaz i sprawdzila jak szyjka, to ponoc dluga odpowiednio i twarda :) maly jest strasznie ruchliwy od dwoch dni, nawet na ktg jak lezalam te 15min (to chyba bylo ktg) to slychac bylo jak sie obracal, szumy i szumy :) nastepna wizyta za 4 tyg. Zabrala mi tylko moja książeczkę ciąży z polski, żeby przepisać wszystko dokladnie do niemieckiej i na nastepnej wizycie obie dostane z powrotem. Jedynie co to jak pobierala wymaz, to troche krwi polecialo, ale mam sie nie martwic, to normalne. Na watek badan dodam fotke malucha :) Milego dnia dziewczyny i dzieki za wsparcie :*
Dzis jedziemy na basen poplywac :) pytalam czy moge, dostalam pozwolenie, takze jupi :)

Do góry