hej!
Betix - dobrze, ze już po pessarze. Ja po samym badaniu szyjki miałam lekkie plamienia, więc mam nadzieję, że u Ciebie też się tylko skończy na małej paranoi przez chwilę...
porannakawa - wow, masz elastyczną szyjkę ;-) U mnie jak mnie ginka bada "ręcznie" to wpisuje ok 2cm, a na usg mi wyszła szyjka 3,5cm. Także pomiar na oko jest rzeczywiście na oko i służy najwidoczniej tylko by zobaczyć czy szyjka jest długa i czy się nie rozwiera.
Gosia25 - to ja mam podobnie - wszystko po wolutku i maż ochrzania że cokolwiek robię :-) Na szczęście sam dużo ogarnia, więc się dzieje.
Dziś zamówilismy żaluzje i jestem szczęśliwa :-) w końcu mój domek zaczyna wyglądać jak przytulne mieszkanko
zozzolka - zdrowiej kochana! Mam nadzieję, że w końcu przyjdzie taki czas, że dostaniesz pożądną dawkę energii.
Ja dzis też miałam ciężką noc - budziłam się 3 razy (bo sie musiałam przekręcić z boku na bok
) więc od razu musiałam zaliczyć wc, a ostatni raz ok 3 wstałam i napiłam się ciepłego mleka, pogadałam z mężem (bo jeszcze siedział w jadalni i pracował). Noc zaliczam do nieudanych.
Ja dziś wysprzątałam łazienkę i jadalnię i ugotowałam ( w sumie odgrzałam) obiad. I to tyle. Siedzę na kanapie i odpoczywam, bo juz mój krzyż wołał o pomstę do nieba.
I znalazłam przepis na bardzo dobrą surówkę z czerwonej kapusty - jakby ktoś chciał wypróbować. Zapomniałam wziąć kapusty do mamy (mój budyniowy móżg) i musiałam z nią coś zrobić - miał być gotowana, ale mój melakser odmówił posłuszczeństwa, więc na szybko poszukałam zastępstwa na dziś :-) Ja z reguły nie kupuję kapusty, bo nigdy nie mam pomysłów co z nią zrobić, ale ta surówka mi tak zasmakowała, że chyba częściej zagości na moim stole
Jest z rodzaju słodszych (z miodem), więc zależy kto co lubi - ja się zajadałam.
Wzięłam 1/4 główki średniej kapusty i zamiast 3 łyżek majonezu użylam 1,5 - ale zależy od gustu i od ilości kapuchy :-) I nie wrzucałam suszonych śliwek - jakoś ostatnio mi zupełnie nie wchodzą
Surówka z czerwonej kapusty i jabłka z suszonymi śliwkami | Kwestia Smaku