reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Heja :)
Tak sobie Was podczytuje i widze ze tu bardzo malo wagowo rosniemy. Gdzies 6 plus gdzies 9 plus. Bardzo malo. Przeciez nie liczac wrzesnia to pazdziernik minie listopad i zaczna sie porody :) dwa miesiace zostaly (mnie trzy bo ostatnie dni grudnia rodze). Ja sama mam 7 na plus i serio szok taki pozytywny ze malo :)
Kregoslup mnie lupie jak babke stara i zgage mam. Stawy kolanowe bola, ciezarowka jestem pelna geba :)

Hej dziewczyny wcz i dzis ok leze ile sie da czekam na pn na zalozenie pesara. Czytalam o tym clotrimazolu ze wydzielina po nim moze byc rozowa, wiec moze to przez to.

Kulkaprzytulka zeby te pesary nam pomogly:-)
Dzag super ze odpozynek tuz tuz:-)
Alfabeta zgaga ohyda wspolczuje czasami tez mnie dopada, ja to mam chyba wszystkie dolegliwosci dla kazdego trymestru, najgorsze zaparcia.

Milego weekendu

Hej Laski!

Qrna no i nie przyszedl mi ten wozek wczoraj :no::oo2: od 2 w nocy w piatek byl juz w Helsinkach i bylam pewna ze dojdzie ....trudno poczekam do poniedzialku... Pol dnia spedzilismy w Hel. i w Ikei wpierw w dzieciecym sklepie pozniej w ikei bo mi sie zamarzyl fotel do karmienia :sorry: ale wyszlo na to ze nie wzielam bo juz calkiem bym zagracila sypialnie . Srednio wogole sie dzisiaj czuje ...zjadlam w ikei pulpety z warzyw i kuskus i mimo ze myslalam ze dietowo bedzie ok to cukier skoczyl mi do 8,2 mol ciezko mi w tej ciazy diete ustawic zeby bylo ok.

Dzag
co do tego badania glukozy to mysle ze nie tyle co panikujemy ze to takie fe i wogole....ale np. Ja bardzo zle sie czuje po glukozie :-( jest mi slabo i czuje ze po prostu polece . ....a smak co tam juz gorsze zeczy probowalam :-D:-D:-D

Kulkaprzytulka oj oj a mowila jaka dlugosc masz szyjki ? w pon tez jade do szpitala az sie boje czy sie tez nie skrocila :szok: Dobzrze ze Gin szybko zareagowala ! Lepiej polezec czy zalozyc pessar niz ryzykowac. Trzymam kciuki ! :tak:

Dzag 980g :szok: kawal chlopczyka. Mowila Ci ginka jaka orientacyjna waga przy porodzie ? Super ze w koncu opoczniesz :tak::tak: cholera wie czy jeszcze kiedys sie takie wakacje przytrafia :-D

Betix o ile juz nie jestess ..to wal do szpitala ! Rozowe plamienie moze swiadczyc o rozwieraniu szyjki , lepiej niech to zobaczy lekarz . Trzymam kciuki !!!!!

porannakawa, bo ta nasza cukrzyca to takie testowanie. Co jednej nie zaszkodzi, to drugiej tak. Ja ciekawa jestem, czy teraz te sam rzeczy będą mi podnosiły cukier jak w pierwszej. Jeśli mnie położą w szpitalu, to będę miała konsultację z diabetologiem. A jeśli nie, to w pn się spróbuję umówić do tego, którego mi moja gin poleciła.

NIe, nie powiedziała jaka długość szyjki, bo nie miałam dzisiaj usg - zbadała mnie tylko tak na fotelu i wyczuła, ze coś jest nie tak :( więc chyba rzeczywiście jest kiepsko...

Małego zawieźliśmy do rodziców w czwartek, dzisiaj Mąż pojechał do niego i zawiózł mu jeszcze trochę rzeczy, więc ja cały czas leżę.

Kulkaprytulka myle ze sytuacja nie jest tragiczna bo ju by Cie dzisiaj polozyla na patologie , dobrze ze mozesz w spokoju lezec . Trzymam kciuki :tak:

co do tej cukrzycy to ja niby weteranka a zupelnie inne zeczy mi szkodza niz poprzednio...na chwile obecna testuje :tak:....Najgorsze jest to ze mam notoryczna zgage a do tej pory ratowalam sie Rennie....wczoraj wzielam mierze po godz i masakra 8,6mol:no:

H

Dzag
co do tego badania glukozy to mysle ze nie tyle co panikujemy ze to takie fe i wogole....ale np. Ja bardzo zle sie czuje po glukozie :-( jest mi slabo i czuje ze po prostu polece . ....a smak co tam juz gorsze zeczy probowalam :-D:-D:-D

też tak miałam przy glukozie, ze każdy straszył, łącznie z lekarką. Fakt przyjemne to nie jest, ale nie ma co,da się przeżyć. Jedyne co to niedobrze mi było i raz myślałam, ze fiknę, ale jak większość dałam radę;D

Wróciłam od mamy i moje mieszkanko jest pięknie odmalowane :tak: Jestem przeszczęśliwa, tylko niestety mnóstwo sprzątania nas dziś czeka... :sorry:

Wczorajsze wyjście z przyjaciółką było niesamowite! :-) Już dawno 4h tak szybko mi nie zleciały! :-D

Dziewczyny, od dwóch dni puchną mi wieczorem stopy i łydki... nigdy tak nie miałam, w poprzedniej ciąży nic mi nie puchło. Sama nie wiem czy mam się tym martwić czy słuchać Dr Google, że w ciąży to normalne :confused2:
I jak na złość w piątek miałam ginkę i zapytała czy coś puchnie - ja mówię, ze nie i teraz dwa dni z rzędu - bach! Nogi jak balony :eek: złosliwe to to, ot co :-)

Mi po glukozie bylo niedobrze jakos po pol godziny i zle sie czulam. Ale wiadomo ciagle siedzialam i oddychalam spokojnie, dalam rade :)

@porannakawa spokojnie, pewnie jutro juz wozeczek dostaniesz ;) ja moze moja paczke tez dostane w tym nowym tygodniu, juz sie doczekac nie moge!!!

@.szkrabek ah super, pomalowane mieszkanko, zazdroszcze Ci :) a przy sprzataniu to ostroznie prosze! Co do puchniecia nog to pewnie tak jak Google Ci powiedzial, ze to normalne. Wszedzie o tym pisza, ze w ciazy to normalny objaw, ale na nastepnej wizycie oczywiscie wspomnij gince :)

Ja wczoraj zakupilam z moim G rame lozka do sypialni wraz z komodą i 2 nocnymi szafeczkami. Taka jestem happy. Materace tez juz mamy kupione, wiec do sypialni brakuje jedynie żyrandolu i duzej szafy (ale szafa to pozniej). W przyszlym miesiacu trzeba bedzie kupic mebelki dla malucha, juz musze zaczac poszukiwania.
A powiedzcie mi, macie w domu dywany? Niby zbieraja kurz i nie sa wskazane dla astmatykow (dla mnie) ale jakos nie umiem sobie wyobrazic zeby mlody raczkowal po zimnej podlodze??? Co myslicie na ten temat??? Milej, spokojnej niedzieli :*

reklama
Domi_Polka - super z tymi meblami :) nie ma to jak urządzać własne gniazdko :) Październik szybko zleci i będziecie na swoim :) Wojtek przemieszczal się na początku na podłodze - bez dywanu- po panelach i myślę, że było mu łatwiej, bo nic nie przeszkadzało. Jak czasem miał rozłożony koc to trudniej mu było.

Szkrabek - z tym puchnieciem to mnie też moja gin zawsze o to pyta, niby to normalne, ale skoro tak pytają to ciekawe o co chodzi. ..

No i Dziewczyny, okazało się, że moja szyjka ma się ok :)) tzn nie skrocila się od ost usg :) a wyszło nawet, że ma 29 mm (czyli o 2 więcej, ale to różnica wynikajaca pewnie z tego, że inny aparat ). Pani doktor powiedziała, że wczoraj na wizycie wydawało jej się, że się skrocila, ale jakoś tak wysoko jest czy coś. Najważniejsze, że jest ok, sterydy na razie nie są potrzebne. Jutro odbieram wynik posiewu z pochwy i crp i jak będzie ok, to w środę pessar :)

No to jedziemy po Synia:) miłej niedzieli :)

Ostatnia edycja:
Do góry