reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Betix - może przez kilka godzin po założeniu coś delikatnie czułam, ale szybko przeszło. Pessar nosiłam 10 czy 11 tygodni i przez ten czas nic nie czułam. Samo założenie - to jak badanie, ale trwało kilka sekund, zdejmowanie tak samo.

reklama
Betix31 ja to jeszcze jestem przed glukoza ale jak sie tak nasluchalam to az sie boje. A powiedzcie wy mi jak to jest z tym? bo mi lekarz kazał sobie kupic glukoze jak bede szla i powiedzial ze potem sie ja rozpuszcza w przegotowanej wodzie. Czyli tam na miejscu mi to zrobia czy ja mam sobie sama to przygotowac w domu i wziac ze soba bo zglupialam? i jak to jest z ta cytryna? mozna ja tak sobie dodawac?

ja miałam wszytsko na miejscu podane więc nie pomogę.

W ogole dziewczyny sluchajcie tego...waga mi idzie w gore coraz szybciej :O mam juz 5kg na plusie do wagi sprzed ciazy. Jestem u tesciowej 3tyg i przytylam 2,5kg. Masakra haha. Powoli naprawde zaczynam czuc sie jak slon :( ale najwazniejsze, zeby maly byl zdrowy!!!

nie płacz;p ja mam już 7,5 na plusie;p musimy się pilnować, zeby nie tyć więcej niż 0,5kg na tydzień. ja w ciągu ost 2 podskoczyłam 2 razem;] chyba czas zrezygnować z czekolady:szok:

Pytałam moją panią doktor o smakową i nie pozwoliła:( powiedział a,że to falszuje wynik. Dwa razy dałam radę to i trzeci jakoś przelkne ;) bardziej się boję wyniku

też słyszałam, ze smakowe zmieniają wyniki.

Dziewczynki, my wczoraj rocznicę ślubu mieliśmy:) poszliśmy do tetaru i na kolację- cudownie było:) btw polecam "Prawę o... zdradzie"- genialna komedia:tak:

Ja byłam wczoraj na glukozie powtornej, no i niestety i mnie dopadła cukrzyca mimo, że w pierwszej ciazy się udalo uniknac;-) byłam dziś u lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni diabetologicznej ale ilość babć czekających w kolejce i ich wrogi wzrok w moim kierunku sprawiły, że pojadę o 15 jeszcze raz. Wtedy ich tyle nie powino byc... No nic, trzeba będzie przeżyć te cukrzyce, nauczyć się z nią żyć ;-) nigdy na diecie żadnej nie bylam:-p ale mam nadzieje ze ona wystarczy i uda się uniknąć insuliny. Choć życie bez kebaba, pizzy i słodyczy może być na początku ciezkie:-D

KulkaPrzytulka zgadza się, normy się zmieniły w 2014 roku. Mi np też zabronili wpuścić cytryne, bo powiedzieli, że już się tego nie robi. Choć z drugiej strony czytam tu ma forum, że część dziewczyn nie miała problemów z cytryna ;-)

Domi_Polka ja od jakiegoś czasu tyje kilogram na miesiąc ;-) co wizyta mam 1 kg wiecej i aktualnie 4kg na plusie. Najzdrowiej ponoć jest przytyć 11-13 kg. Choć każda kobieta jest inna, ma inną budowę i geny;-) moja znajoma przytyła w pierwszej ciąży 30 kg:szok: była tym przerażona, bo to swir jeżeli chodzi o fitness;-) po 3 miesiącach ważyła dokładnie tyle samo co przed ciążą. Wiec na spokojnie;-)

Raptus mi spuchly raz stopy, ale to było wesele i ubrałam głupia szpilki a na dworze ponad 30 stopni bylo:-D wiec pewnie i bez ciąży by mi spuchly;-)

Quchasia gratulacje z okazji rocznicy :-D która to? My 9.10 mamy piątą:-D

Quchasia gratulacje z okazji rocznicy :-D która to? My 9.10 mamy piątą:-D

4 :)

z tą wagą to też dużo zalezy czy ktoś schudł na początku. Ja miałam wagę w miejsu, żadnych nudnosci, a aptetyt miałam taki, że chwilę po posiłku czułam ssanie w żołądku:( słyszałam też, ze w ost miesiącu chudnie się/ powinno się chudnąć 0,5 kg na tydzień- jak w tym temacie wyglądają doświadczenia doświadczonych mamusiek?

Hey mamuśki Majeczka wczoraj lepiej zjadla obiadek o 18 później jeszcze kolacje i m oiw ze się czuje rewelacyjnie wiec dziś poszla do szkoły:happy: usmiechnieta i jak zwykle chetna:laugh2:
Co do wagi ja mam 5,5kg na + mam nadziej ze teraz dużo nie przytyje bo jem na potege i wszystko a w dużej ilości słodycze :laugh2: bo jestem uzalezniona zawsze po posiłku musze zjeść co słodkiego żeby się dokarmić i caly dzień cos skubie tylko w tym tyg przez ta chorobę mala jadlam ale od wczoraj nadrabiam:-D
Proszę przepis na oponki

1kostka twarogu
1jajko
1lyzeczka sody
2szkl maki +1szk maki do wyrobienia na koniec
trochę cukru
pol kieliszka wodki lub lyzeczka octu {żeby tłuszczu przy pieczeniu nie pijly}
Wszystko wymieszać razem zagnieść ciasto rozwalkowac wyciiac szklanka kolka a w srodku kieliszkiem i te koleczka co wycinam kieliszkiem tez smaze .Smazymy na patelni 3-4cm oleju z jednej i drugiej strony sypiemy cukrem pudrem i smacznegp:-D:-D

Betix to tak profilaktycznie jakby cos sie zaczelo dziac jak to gin nazywa ze wzgledu na obciazenie poloznicze w moim przypadku, ja miałam juz dwie cc.

Puściłam juz jedna pralke ubranek ilosc mnie przeraza ze wzgledu na prasowanie :0.

M tej nocy nie chrapal :0 ale sie dobrze spało:D zapomnialam zapytac co mu bylo;) zato moja slodycz mala juz o 7 wysjoczyla z łóżka oczywiscie z gorączka:(.

To mnie ominela cukrzyca az dziw. Współczuję wam :(.
Ja tam nie chudlam w ostatnim miesiac, wrecz przezylam szok jak sie zwazylam po wysciu ze szpitala a tu tylko -3kg, córka wiecej wazyla, jeść nie dawali dwa dni, lezalam dwa tyg. w szpitalu. Ale opuchnieta bylam strasznie bylo az widać jak mi z nog zchodzi:0.

Kulkaprzytulka Asia bardzo mi przykro, ale na pewno nie będzie strasznie i dacie sobie radę!

Raptus mi na razie tylko raz stopy spuchły tez po weselu a tak to nic na szczęście żadnych :-D

Idę teraz na obiadek a później sprzątanie i chyba jakieś ciasto zrobię bo jutro ciężarna koleżanka z partnerem nas odwiedza i może też teściowie wpadną bo cos wspominali

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny ja prace odbębniłam ,pranie zrobiłam, rachunki popłaciłam tylko mnie prasowanie czeka blee, na 14 na szczepienie z moją pięciolatką jadę a w weekend wreszcie się moim mężem zobaczę :)
Przytyłam już 10 kilo,ale w poprzedniej cięży przybrałam 18 i wróciłam do swojej wagi szybko. Nogi mi nie puchną tylko w pierwszej ciąży rodziłam w czerwcu i w ostatnim miesiącu (może przez upały) stopy i kostki mi puchły).
Lece spałaszować mini ptysia i do prasowania hi hi. Miłego dzionka życzę.

Do góry