reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Betix - może przez kilka godzin po założeniu coś delikatnie czułam, ale szybko przeszło. Pessar nosiłam 10 czy 11 tygodni i przez ten czas nic nie czułam. Samo założenie - to jak badanie, ale trwało kilka sekund, zdejmowanie tak samo.

reklama
Betix31 ja to jeszcze jestem przed glukoza ale jak sie tak nasluchalam to az sie boje. A powiedzcie wy mi jak to jest z tym? bo mi lekarz kazał sobie kupic glukoze jak bede szla i powiedzial ze potem sie ja rozpuszcza w przegotowanej wodzie. Czyli tam na miejscu mi to zrobia czy ja mam sobie sama to przygotowac w domu i wziac ze soba bo zglupialam? i jak to jest z ta cytryna? mozna ja tak sobie dodawac?

ja miałam wszytsko na miejscu podane więc nie pomogę.

W ogole dziewczyny sluchajcie tego...waga mi idzie w gore coraz szybciej :O mam juz 5kg na plusie do wagi sprzed ciazy. Jestem u tesciowej 3tyg i przytylam 2,5kg. Masakra haha. Powoli naprawde zaczynam czuc sie jak slon :( ale najwazniejsze, zeby maly byl zdrowy!!!

nie płacz;p ja mam już 7,5 na plusie;p musimy się pilnować, zeby nie tyć więcej niż 0,5kg na tydzień. ja w ciągu ost 2 podskoczyłam 2 razem;] chyba czas zrezygnować z czekolady:szok:

Pytałam moją panią doktor o smakową i nie pozwoliła:( powiedział a,że to falszuje wynik. Dwa razy dałam radę to i trzeci jakoś przelkne ;) bardziej się boję wyniku

też słyszałam, ze smakowe zmieniają wyniki.

Dziewczynki, my wczoraj rocznicę ślubu mieliśmy:) poszliśmy do tetaru i na kolację- cudownie było:) btw polecam "Prawę o... zdradzie"- genialna komedia:tak:

Ja byłam wczoraj na glukozie powtornej, no i niestety i mnie dopadła cukrzyca mimo, że w pierwszej ciazy się udalo uniknac;-) byłam dziś u lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni diabetologicznej ale ilość babć czekających w kolejce i ich wrogi wzrok w moim kierunku sprawiły, że pojadę o 15 jeszcze raz. Wtedy ich tyle nie powino byc... No nic, trzeba będzie przeżyć te cukrzyce, nauczyć się z nią żyć ;-) nigdy na diecie żadnej nie bylam:-p ale mam nadzieje ze ona wystarczy i uda się uniknąć insuliny. Choć życie bez kebaba, pizzy i słodyczy może być na początku ciezkie:-D

KulkaPrzytulka zgadza się, normy się zmieniły w 2014 roku. Mi np też zabronili wpuścić cytryne, bo powiedzieli, że już się tego nie robi. Choć z drugiej strony czytam tu ma forum, że część dziewczyn nie miała problemów z cytryna ;-)

Domi_Polka ja od jakiegoś czasu tyje kilogram na miesiąc ;-) co wizyta mam 1 kg wiecej i aktualnie 4kg na plusie. Najzdrowiej ponoć jest przytyć 11-13 kg. Choć każda kobieta jest inna, ma inną budowę i geny;-) moja znajoma przytyła w pierwszej ciąży 30 kg:szok: była tym przerażona, bo to swir jeżeli chodzi o fitness;-) po 3 miesiącach ważyła dokładnie tyle samo co przed ciążą. Wiec na spokojnie;-)

Raptus mi spuchly raz stopy, ale to było wesele i ubrałam głupia szpilki a na dworze ponad 30 stopni bylo:-D wiec pewnie i bez ciąży by mi spuchly;-)

Quchasia gratulacje z okazji rocznicy :-D która to? My 9.10 mamy piątą:-D

Quchasia gratulacje z okazji rocznicy :-D która to? My 9.10 mamy piątą:-D

4 :)

z tą wagą to też dużo zalezy czy ktoś schudł na początku. Ja miałam wagę w miejsu, żadnych nudnosci, a aptetyt miałam taki, że chwilę po posiłku czułam ssanie w żołądku:( słyszałam też, ze w ost miesiącu chudnie się/ powinno się chudnąć 0,5 kg na tydzień- jak w tym temacie wyglądają doświadczenia doświadczonych mamusiek?

Hey mamuśki Majeczka wczoraj lepiej zjadla obiadek o 18 później jeszcze kolacje i m oiw ze się czuje rewelacyjnie wiec dziś poszla do szkoły:happy: usmiechnieta i jak zwykle chetna:laugh2:
Co do wagi ja mam 5,5kg na + mam nadziej ze teraz dużo nie przytyje bo jem na potege i wszystko a w dużej ilości słodycze :laugh2: bo jestem uzalezniona zawsze po posiłku musze zjeść co słodkiego żeby się dokarmić i caly dzień cos skubie tylko w tym tyg przez ta chorobę mala jadlam ale od wczoraj nadrabiam:-D
Proszę przepis na oponki

1kostka twarogu
1jajko
1lyzeczka sody
2szkl maki +1szk maki do wyrobienia na koniec
trochę cukru
pol kieliszka wodki lub lyzeczka octu {żeby tłuszczu przy pieczeniu nie pijly}
Wszystko wymieszać razem zagnieść ciasto rozwalkowac wyciiac szklanka kolka a w srodku kieliszkiem i te koleczka co wycinam kieliszkiem tez smaze .Smazymy na patelni 3-4cm oleju z jednej i drugiej strony sypiemy cukrem pudrem i smacznegp:-D:-D

Betix to tak profilaktycznie jakby cos sie zaczelo dziac jak to gin nazywa ze wzgledu na obciazenie poloznicze w moim przypadku, ja miałam juz dwie cc.

Puściłam juz jedna pralke ubranek ilosc mnie przeraza ze wzgledu na prasowanie :0.

M tej nocy nie chrapal :0 ale sie dobrze spało:D zapomnialam zapytac co mu bylo;) zato moja slodycz mala juz o 7 wysjoczyla z łóżka oczywiscie z gorączka:(.

To mnie ominela cukrzyca az dziw. Współczuję wam :(.
Ja tam nie chudlam w ostatnim miesiac, wrecz przezylam szok jak sie zwazylam po wysciu ze szpitala a tu tylko -3kg, córka wiecej wazyla, jeść nie dawali dwa dni, lezalam dwa tyg. w szpitalu. Ale opuchnieta bylam strasznie bylo az widać jak mi z nog zchodzi:0.

Kulkaprzytulka Asia bardzo mi przykro, ale na pewno nie będzie strasznie i dacie sobie radę!

Raptus mi na razie tylko raz stopy spuchły tez po weselu a tak to nic na szczęście żadnych :-D

Idę teraz na obiadek a później sprzątanie i chyba jakieś ciasto zrobię bo jutro ciężarna koleżanka z partnerem nas odwiedza i może też teściowie wpadną bo cos wspominali

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny ja prace odbębniłam ,pranie zrobiłam, rachunki popłaciłam tylko mnie prasowanie czeka blee, na 14 na szczepienie z moją pięciolatką jadę a w weekend wreszcie się moim mężem zobaczę :)
Przytyłam już 10 kilo,ale w poprzedniej cięży przybrałam 18 i wróciłam do swojej wagi szybko. Nogi mi nie puchną tylko w pierwszej ciąży rodziłam w czerwcu i w ostatnim miesiącu (może przez upały) stopy i kostki mi puchły).
Lece spałaszować mini ptysia i do prasowania hi hi. Miłego dzionka życzę.

Do góry