reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@.szkrabek dzieki za info w sprawie proszku do prania ;) udanego pobytu u mamy na wsi :)

@Gosia25 wspolczuje. Biedna Maja, cos ją dopadlo. Ja sama nienawidze wymiotowac i zawsze szkoda mi chorych dzieci...zdrowka dla malej!!!

reklama
Czesc Laseczki!

Ja na chwilke bo doslownie juz mi rece odpadaja , 2 dni prasowania :sorry: z przerwami..no i kolezanka jak obiecala tak zrobila worek ciuchow dostalam ale zostawiam to juz na pozniej bo i tak ciuchy na rok w zwyz.

Dziewczyny jaki sen mialam :-D:-D:-D Sluchajcie snilo mi sie ze ide do lekarza wchodze a tam dr. Szczyt ten chirurg plastyk z TVN(mysle ze na pewno wiele z was kojarzy ) no i oglada moje wyniki mowi ze przez ta cukrzyce musi mi zrobic teraz cesarke :szok: i przy okazji mi poprawi to i tamto :-D i ze mala wyciagnal i mi rysowal markerem po brzuchu i dupsku co ma usunac :-D Ja piernicze w kazdej ciazy mam jakies sny chore no ale ten to juz przebil wszystko :-D

Olcia
ta glukoze to Ci na miejscu babka rozrobi z woda. :tak: Co do cytryny to ja nic nie wiem na temat tego zeby wynik falszowala, maalo tego ja tutaj mialam takiego gotowca w takiej jakby puszce i to juz bylo z cytryna.

Domi i jak fura :-) .. chociaz po co ja pytam , przeciez widze* ze az promieniejesz :-D Co do tych proszkow dla dzieci sa przereklamowane i tyle . Ja piore w normalnym proszku tyle ze daje dzieciecy plyn do plukania ale to ze wzgledu ze lubie taki zapach . :tak:

Sliwka spokojnie :tak: , jakbys miala wysoki poziom po wstaniu z lozka na czczo wysoki to juz mozna by bylo sie martwic. Nigdy nie da sie przewidziec jak zareaguje organizm na dany posilek. Jednorazowe incydenty nie zaszkodza, trzeba metoda prob i bledow dojsc po czym Ci skacze cukier po czym nie. Ja po obiadach i 9 mol mialam nim doszlam co mi szkodzzi. Moge zjesc 6 kostek czekolady i jest ok a zjem kawalek chleba zywklego i zaraz szybuje.

Szkrabek milego wypoczynku kochana ! :-) qrcze ja to zawsze musze wsszystko nadzorowac wiec mnie przy remoncie by sie tak szybko nie pozbyli :-D Mielismy klasc nowe podlogi ale zostawiamy to na przyszly rok ..za duzo roboty:sorry:

Gosia ja tez uwielbiam piec :-) i zbieram w kolo wszystkie pzrepisy jakich jeszcze nie wyprobowalam. Jak masz cos ciekawego z kremem to chetnie ukradne pzrepis :-)...... zdrowka dla corci , uwazajcie na siebie! Ja juz od paru miesiecy slysze o jelitowce nas tez dopadlo jakis czas temu :-(.

@porannakawa hahaha sen mialas mistrzowski. Ale ja dzisiaj nie lepsza. Snily mi sie erotyczne sceny z moim G i wizyta u nowej pani ginekolog tu w DE, haha. Najlepsze jest to, ze to bylo tak, że przed samym wejsciem do gabinetu sie mizialismy i pozniej ginekolog do mnie, ze ona wszystko wie co robilam przed chwila itd, hihi. Skad taki sen, to ja pojecia nie mam.
A fura no 1wsza klasa! Zajarana prowadzilam sobie przed blokiem pusty wozek, a G tylko sie ze mnie smial :)

ahahahah Domi :-D mi sie tez erotyki snia , ale coraz czesciej mam takie absurdalne sny ze sie w glowe pozniej pukam :-D One sa tak realne ze ciezko mi od jawy odroznic :-D Bardzo sie ciesze ze wozek Ci sie podoba :tak:

domi super furke masz:-D
porannakawa ale mialas sen hahahah może cos tam ci chodzi po glowie bo przyzam szczeze ze ten dr #szczyt mimo ze starszy to przystojnny nadal i bardzo mily:-) Jutro poszukam przepisów i cos ci wysle bo dziś to od skoku pisze bo Maja chora ale już lepiej się czuje zjadla wlasnie obiadek i na razie nie wymiotuje:happy: domi to bie tez jutro wysle ten przepis na oponki:happy:
Ja tez mam dziwne sny az szkoda gadac hehehhe czasem sobie mysle czy naprawdę az tak bez sensu mogą być:laugh2: Ja na razie sexu nie mam i nie mogę az się nie wylecze ale mezus mój kochany bardzo wyrozumialy jest:laugh2: normalnie skarb z niego :happy:
Milego wieczorq babolki:happy:

dziewczyny - sny macie niezłe :-D

Gosia25 - dobrze że Maja już lepiej się czuje :-) Mój syn też czasem miał taką "chwilówkę" po przedszkolu i tam samo szybko jak przyszła tak odeszła.
I ja, i ja, i ja poproszę o przepis na oponki :tak: pięknie proszę. Choć oponki mam swoje i to aż za dużo ;-) ale skuszę się z chęcią i na Twoje :-D

Porannakawa ale zazdroszczę Ci tej tacy z jedzeniem i to w szpitalu(u nas to nie do pomyślenia) Siostra w Holandii mi się zdjęciami chwaliła sałatek owocowych w kształcie delfinów koktajlów owocowych ,po porodzie przez kilka dni codziennie do niej pani na 8 godzin do pomocy przy dziecku przychodziła i takie przysmaki jej robiła.
Kulkaprzytulka jak tam wyniki glukozy?
Kreatorka to szafa pełna.SUPER :-)

Betix31 ja kupiłam do prania płyn bobini z próbką proszku nawet i w tym piorę wszystko co kupuje i dostaje,ale pamiętając poprzednie ciąże to tylko te pierwsze prania tak, później to wrzucam wszytko z naszymi rzeczami jasnymi i normalny proszek,dziewczyny nie miały uczuleń.Mocno się dmucha i chucha na pierwsze dziecko :) a później to żeby wygodniej i szybciej hi hi
Gosia25 super że Cię od razu przyjęli i dostałaś leki, no i wygląda na to że ze spokojem możesz przyjść na następne badanie.Jeśli chodzi i jelitówkę to obawiam się (choć nie życzę)że Cię nie ominie,w weekend przechodziła siostra męża z dzieciakami a jej mąż z trasy(tirem jeździ ) musiał wracać.Zdrówka życzę.
Zozzolka trzymam kciuki żeby leki pomogły i obyło się bez szpitala, co w domu to w domu...
Olciastrzelec glukozę rozrabiają w laboratorium i można swoją cytrynę przynieść(ja nie miałam ale laborantka pytała czy nie mam przypadkiem) ponoć lepiej się pije...
Domipolka gratuluje zakupu wózka,ja się dopiero rozglądam i sama nie wiem na co patrzeć,jakoś przy Amelce łatwiej mi było.
Śliwka91 będzie dobrze z cukrem ,dotrzesz dietę i będzie OK.
Szkrabek trzymam kciuki za wizytę i oby wszystko było dobrze, no i przyjemności z przyjaciółką. Trochę rozrywki się należy.
Wczoraj miałam ciężki dzień ale dziś już tyle zrobiłam,że sama jestem z siebie dumna,poprałam ciuszki,te wyprane wcześniej poprasowałam i posegregowałam rozmiarami,umówiłam się do stomatologa ,córkę do szczepienia na jutro i do chirurga na przyszły tydzień,no i praca z rana ,obiadek,odkurzanie,teraz uśpiłam małą i zamierzam paznokcie sobie zrobić. Szkoda że nie można mieć tyle siły co dzień :)

@porannakawa no ja pozniej opowiedzialam ten sen mojemu i nakrecilam sie sama tak bardzo, ze zaczelam mu sie zwierzać co to bym mu nie zrobila i w jaki sposob, gdyby nie to ze ogranicza nas brzuszek i że musimy raczej spokojnie sie kochac :) to byl tak mile zaskoczony, że az poczerwienial i sie smial ;)

@Gosia25 dziekuje, wozek juz polecam, chociaz jeszcze bejbika w nim nie ma, hihi. Dobrze, ze maz wyrozumialy, bo niektorzy to są napalency i nie lubia odkladac seksu na potem :)

@Kika7878 dziekuje :) ale dlugo szukalam tego najpiekniejszego, juz naprawde mialam dosc. Ale wczoraj po prostu wpadlam na niego przypadkiem na ebayu i go pokochalam :) no i teraz juz stoi w pokoju, w ktorym spimy :) To faktycznie masz duzo sily, ja dzis bylam w trasie po wozek i poodkurzalam cale mieszkanie i mialam dosc. Senna i zmeczona caly dzien!

W ogole dziewczyny sluchajcie tego...waga mi idzie w gore coraz szybciej :O mam juz 5kg na plusie do wagi sprzed ciazy. Jestem u tesciowej 3tyg i przytylam 2,5kg. Masakra haha. Powoli naprawde zaczynam czuc sie jak slon :( ale najwazniejsze, zeby maly byl zdrowy!!!

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa:)
Wojtka zawiezlismy dziś do moich rodziców. Chociaż jutro odpoczne. Dał mi dziś popalić! Już dawno się tak źle nie zachowywał. .. Na badania idę jutro. U mnie nie pozwalają do glukozy dodawać cytryny, ani popijać wodą:( Lubie słodycze, ale to jest paskudne! W sobotę mam wizytę u mojej gin, mam nadzieje, że infekcja żadna się nie przypaletala i wreszcie się umowie na pessar.
Ach, te ubranka, wózki itp. :) ale to radości daje człowiekowi :))

reklama
Do góry