reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@Śliwka91 moja tesciowa tez mi probuje wybrac imie dla synka, ale nie nie jej powiedzialam. Moje dziecko i ja wybieram imie ;) Co do terminu porodu to ja mam jakies przeczucie, że mlody urodzi sie szybciej, przed 7. No ale zobaczyny :) A na ten bol glowy to niestety musialam juz zjesc ten apap, bo nawet jak zasnelam i w nocy siusiu wstawalam to glowa pękala i mialam światlowstret.eh.
Dzis troche ogarnelam chate tesciowej, tzn kuchnie doprowadzilam do ładu, łazienke i pomylam podlogi w 4 pomieszczeniach. Reszte pierdziele, bo odcinek ledzwiowy wyje z bólu. Mały w brzuszku mi fika i rączki pokazuje, wypychajac je :) cudowny widok...

reklama
porannakawa - Lumi - piękne imię! :-) takie wręcz mistyczne się wydaje, zwiewne i cudne dla dziewuszki :-)

Śliwka - witamy! :-) Blanka - bardzo ładne imię - właśnie moja sąsiadka 2 tygodnie temu urodziła córeczkę Blankę :-)
Podobnie jak Domi_Polka ja też mam termin na 7.12 - tylko mój termin z usg wynika. Z transferu (in vitro) mam na 5.12.

Jeżeli chodzi o ciuszki to dosłownie parę tygodni i dzieciaczek już się nie mieści w 56 - czasem są to dwa tygodnie, czasem miesiąc, a czasem rodzi się na stracie większy i klops, żadnego nie założysz :-) Tak właśnie miała moja koleżanka - synek urodził się 59cm z wagą ponad 4,5kg... :sorry: nie zazdroszczę, ale z dziewczynkami zwykle jest jednak inaczej, więc strzelam pewnie ok miesiąca będziecie używać :tak:

Gosia25 - daj znac jutro jak wrażenia po usg - ja się wzruszyłam na moim 3d i teraz na lodówce zdjęcie wisi :tak:

kulkaPrzytulka - ja mam szyjkę 2cm i moja ginka zawsze mówi - szyjka długa... ale teraz to się zastanawiam czy rzeczywiście jest długa...
czasem mnie też tak w środku kłuje i się zastanawiam czy moja szyjka jest w porządku... wizytę mam na 18.09 więc wtedy się dowiem i podpytam o tą moją "długą" szyjkę...

Właśnie, to ciężko wyczuć z tymi ubrankami:) nie wiadomo jak duże Dziecię się urodzi, ale chyba nie ma do za dużo kupować tych na 56... Wojtek jak się urodził był malutki i te na 56 na nim wisiały, ale w 1,5 m-ca przybrał 1,5 kg i 56 było za małe ;) Teraz szykuje się, że Niunia będzie większa, ostatnio na usg pani doktor stwierdziła ,że ma długie nóżki :) szkrabek, z tą szyjka to tez zależy jaka jest na początku, jedne mają dłuższą inne krótszą, zależy czy twarda, czy miękka, czy rozwiera się zbyt wcześnie, czy nie. .. Trochę poczytałam o tym i rozmawiałam z lekarzami, bo przechodzę to drugi raz. Ale zaufaj lekarzowi, on wie najlepiej. Nie ma się co martwić na zapas, stres tutaj tez nie pomaga

kulkaPrzytulka - dzięki :-) uspokoiłaś mnie, bo moja szyjka ma 2cm od początku ciąży i się nie zmienia :tak:

Śliwka - ja mam badaną na każdej wizycie czyli co miesiąc. Jak idę na jakąś dodatkową wizytę do gina to tez profilaktycznie badają.

No bo tak czytam, że wiecie ile cm, a mi moja ginka nie mówi tego, tylko że szyjka w porządku. Wizytę mam w poniedziałek i mam nadzieję, że mi ją zbada i usg też zrobi już się nie mogę tego grudnia doczekać dzisiaj mi się śniło że Malutka już jest z nami i była taka śliczna i pielęgnowałam jej pępek a ten pępek noworodka mnie po prostu przeraża...

Śliwka91 - mi też na każdej wizycie bada, a jak mam usg to mierzy jeszcze długość. Skoro lekarz Ci mówi, że jest ok to super - tylko się cieszyć :)
A z tym pepkiem to tak - mnie na początku przy Wojtku tez przerazal :( niby w szpitalu pokazywali co i jak, ale po powrocie do domu był stres, czy na pewno wszystko dobrze robie. Ale psikalam octeniseptem i szybko się wygoil i odpadło to brzydkie :)

Ostatnia edycja:
Ja tez duzo myslalam o pepuszku malucha. I tez miewam sny o tym jak juz jest z nami itd. Dzis mi sie snilo np że mialam w ogole starsza corke taka 2-3letnia a ten ktorego nosze teraz w brzuszku to byl malutkim mlodszym braviszkiem spiacym w lozeczku. Tak sobie pomyslalam ze by pasowalo, bo 3 lata temu beta hcg i testy ciazowe pokazywaly ciaze, ale szybko nastapilo krwawienie i beta spadla, a ja wylewalam łzy. Moze ta coreczka ze snu to ten aniolek wlasnie :) nie mam pojecia...
Ogladam mecz i mam nerwy. Mąz tesciowej chodzi i spiewa, że Polska dostaje w dupe, a ja sie wkurzam, że znowu Niemcy prowadzą, grrrr.... Czy my kiedys wygramy jakis mecz???

Ja przy pierwszej ciąży tez nie czułam skracajqcej się szyjki. Tzn zaczęłam czuć jakieś dziwne parcie na dol kilka dni przed wizytą u lekarza. I pamiętam jak dziś "ile miała szyjka ostatnio?" Mowie ze jakieś 33mm, a co? A Pani doktor mi mówi ze teraz jest 17mm, do tego dziecko urosło 100g w 3 tygodnie. Jak byłam w szpitalu były pytania o skurcze, plamienia, bo to właśnie powinnam mieć przy tak bardzo skracajqcej się szyjce, a ja galy na wierzchu i mówię, że nic... stwierdzili wiec, ze mnie do 37 tygodnia na pewno nie wypuszcza, bo sie boją ze zacznę rodzic i nic a nic nie będę świadoma. No ale nie zdążyli, bo 5 dni później musieli robić cesarke, to było w 35 tygodniu.
Teraz moja ciążę prowadzi ta sama pani doktor i zawsze sprawdza szyjkę i mówi, jaka dlugosc;-) ostatnio były 42mm, czyli długa. Ale ja i tak osikana jestem, bo przy Lence do tego 34 tygodnia było tak samo książkowo...

reklama
Hey dziewczyny no i Polska znowu lanie dostalla hehehe porazka ten mecz:baffled:
To ja was zadziwie bo u nas w ogole nie badaj ginekologicznie wcale na fotel nie sadzają i niesprawdzaja czy szyjka ok i tak dalej miałam szyjke badana na początku ciąży w pl jak bylam a tutaj nic zero badan ginekologicznych:baffled:
A to już dziś na 13.30 ma 3d :tak::tak:już się doczekać nie mogę:laugh2::laugh2: lece jesc śniadanko i się wyszykować miłego dzionka pozdrawiam:-D:-D

Do góry