reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Czesc Dziewczyny!

Ehhhh czuje sie troche lepiej , ale nadal mam 37 , najstarszy syn tez sie rozlozyl . Mam nadzieje ze ema nie zarazimy bo on teraz ciagnie caly dom od sprzatania po maluchy , obiady. :-( Czuje ze chyba skaraca mi sie szyjka *i tak juz skrocona , w szpitalu mialam 2,2cm:no:jak wstaje i ide np do WC to takie klucie w srodku . Dziewczyny czy lekarze mowia wam ile cm ma szyjka ? Boje sie cholera, ta ciaza najbardziej problemowa jest , wiecznie cos . Mialam isc dzisiaj do gina ale ze mam dalej stan podgoraczkowy to kazal siedziec w domu..wszytsko nie tak :hmm:

Witam nowe mamusie !!! :tak:

Gosia25 ale Ci zazdroszcze tego 3d :tak: qrcze u mnie sa takie ceny ze szkoda mi kasy (250e) :eek:

Aenye
ale fajne te twoje blizniaki :-) qrcze kochana wiem ze chcialas core, ale pomysl bedziessz jak krolowa :tak::tak::tak: Powiedz mi jak planujeszz porod cc czy sn ?

reklama
Hej,

nie wiem, raczej CC bo bezpieczniej dla dzieci, ale znowu lekarka wczoraj mówiła mi, że jakby były główkowo ułożone to naturalnie mi radzi… ech no i bądź tu mądry...

ja mam szyjkę długą, od 6cm do 50 i 42mm :) zależy od badania i u kogo jestem :p
2,2cm to króciutka, więc lepiej szybko to skonsultować z lekarzem, bo może będziesz musiała bezwzględnie leżeć i dostać jakieś leki. ale może to przy grypie tak i wróci do normy. na penwo jednak nie możesz przeziębić tej grypy, bo mogą wystąpić groźne powikłania dla dziecka i dla ciebie, lepiej więc z gorączką leż i wypoczywaj! lekarz jak tylko staniesz na nogi :)

Aenye no ja wlasnie slyszalam ze my wielorodki (ale to glupio brzmi :-D) przy ciazach blizniaczych przy odpowiednim ustawieniu dzieci powinnysmy sie godzic na SN ,podobno lepsze dla maluszkow. Qrcze no faktycznie 6cm jak Ty ta szyjke uchowalas :szok: qrde ja w poprzedniej ciazy mialam 3 cm i lekarz sie cieszyl ..teraz to juz calkiem zglupialam..... co do mnie to lezze caly czas ale od pon. em do pracy musi wracac :-( jestem przerazona jak ja dam rade dzieci odebrac itd bo nawet autem od parkingu do przedszkola mam kawalek .

Kochana widzialam wczesniejszy wpis ze malz przywiezie Ci ubranka z nexta prosze wstaw zdjatka :-) wlasnie sie przymierzam do kupna online ..cude maja te ciuszki :tak::tak::tak: chlopiece nawet jak dla mnie piekniejsze od tych pink .

porannakawa, ja mam problem ze skracającą się szyjką... W pierwszej ciąży to samo - miałam założony pessar w 27 tyg na szyjkę 19 mm. Teraz miałam mieć zakładany w środę - 2 dni temu, ale okazało się, że mam infekcję pęcherza i muszę ją najpierw wyleczyć. Ostatnio szyjka miała 27 mm (w 12 tyg. było 35 mm - ja chyba po prostu mam jakąś krótką ). U mnie to skracanie przebiega bezobjawowo, nawet żadnych skurczy nie czuję... Jak najwięcej leż i odpoczywaj, zdrowiej szybciutko i do lekarza, niech sprawdzi co tam i jak. Trzymam kciuki!

Witajcie! Mam na imię Kamila i czytam Was drogie Dziewczyny już od bardzo długiego czasu, ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby się zarejestrować, ale w końcu jestem i bardzo się z tego cieszę :)
Jest to moja druga ciąża, ale pierwszą niestety straciłam (puste jajo płodowe), co bardzo przeżyłam, bo od momentu ślubu (prawie 2 lata temu) marzyłam o bobasku. Po łyżeczkowaniu miałam problemy, krwotoki zamiast miesiączek, rozregulowanie się , bóle, w końcu dostałam leki, które miały to wyleczyć i ułatwić dodatkowo zajście w ciążę. Brałam je 4 miesiące i ciąży jak nie było, tak nie było... Już myślałam, że nie mogę mieć dzieci, a tu pierwszy miesiąc bez brania leków i... niespodzianka! Dwie kreseczki na teście! Bardzo się cieszyłam, ale też byłam przerażona, że może być powtórka z pierwszej ciąży. Od momentu zrobienia testu do wizyty miałam ponad tydzień (chodzę na fundusz) i to był chyba najgorszy tydzień w moim życiu, ciągły stres i obawy. Bałam się chodzić do pracy, mam pracę fizyczną i kontakt z chemią kosmetyczną, na szczęście moja ciocia jest moją brygadzistką i oszczędzała mnie przez ten tydzień:)

No więc nadszedł czas wizyty i... jest zarodek! Prawie płakałam ze szczęścia, ale ze względu na pierwszą ciążę musiałam brać przez miesiąc leki na podtrzymanie i od razu na l4. Ten miesiąc był bardzo stresujący, bo nie miałam pewności, czy ciąża się utrzyma.

Jutro zacznie nam się 28 tydzień :) Będzie dziewczynka upragniona, Blanka. Termin według om 7.12. Moja córeczka jest zdrowa, ruchliwa i jak na razie nie bardzo daje mi popalić :) Całą ciążę znoszę zadziwiająco dobrze tylko przybrałam już 7 kilo, ale podobno nie bardzo to po mnie widać. Moja babcia nie może się nadziwić, że mam taki ładny brzuszek:)

Jak na razie mieszkamy z moimi rodzicami. Mieliśmy się wyprowadzić tego lata, najpóźniej jesienią, ale z dzieciątkiem to jeszcze trochę poczekamy:) Mama prawie we wszystkim mnie wyręcza, co jest już trochę uciążliwe, bo mnie rozleniwia strasznie, ale przez tę pierwszą straconą ciążę wszyscy jesteśmy chyba trochę przewrazliwieni. No może nie teściowie... ale to juz inna historia.

Mam już calą szufladę ciuszków i wręcz czuję się nieszczęśliwa, kiedy wrócę z jakichkolwiek zakupów i nic nie kupię dla maleństwa. :)

No to tyle o mnie :) Mam zamiar tu często zaglądać, bo dysponuję dużą ilością czasu wolnego:)
I mam pytanie do Dziewczyn, które już są mamami. Jak długo Wasze pociechy mieściły się w rozmiar 56? Bo kurczę ja się tak czasem zastanawiam, patrząc na te moje ciuszki, czy moja mała w ogóle się w ten rozmiar zmieści...

Życzę miłego dzionka. Uważajcie na siebie!

Aenye super te twoje chłopaczki:-D:-D niech zdrowo rosna jak dotad:-D
Ja jutro na 3d ide już tylko jeden dzień :-D:-D a dziś bylam po koszulke w szkole malej i zaraz za obiadek i sprzatanei się biore> Obwod brzucha mam już 97cm i rosnie jak na drozdzach hehehe ale to dobrze :-D:-D porrannakawa nie martw się wszystko będzie dobrze z szyjka tez glowa do góry:-) Milego dnia i pozdrawiam was:-):-)

Kulkaprzytulka qrcze to jak Tobie przy 27mm chca zakladac pessar to sie zastanawiam czzemu mi tego nie zaproponowali :eek: Qrcze moze wychodza z zalozenia ze taka moja natura nie wiem, mysle ze ilosc ciaz pewnie ma znaczenie bo to 5 :rofl2: ...w srode mam polozna musze jej troche tylek o to potruc bo lekarz mam wrarzenie ze bagateliuje wszystko.

Ja czuje wlasnie to skracanie, wogole od prau dni czuje skurcze w dniu szpitala byly bolesne a teraz braxtona ale jakies takie mocne ..nie wiem juz czy ja jestem przewrazliwiona czy co.:huh:

sliwka witaj wsrod grudniowek ! :tak: Teraz juz bedzie z gorki ...do grudnia juz nie daleko ! Piekne imie wybraliscie dla corki ! :-)

Gosia
aaaaaa qrcze jakbedziecie tak o tym 3d nawijac to sie w koncu sama skusze !! :-D

ps. w koncu z malzem doszlismy do ladu co do drugiego imienia dla malej :-) bedzie Iga Lumi ( Lumi czyli snieg ) :sorry:

Ostatnia edycja:
Porannakawa, mi pani doktor chce pessar zakładać, bo widać już, że się skraca. .. i to tak profilaktycznie. Zwłaszcza, że drugi raz to samo. No i ja też chcę, będę się trochę bezpieczniej czuła. Przy tym moim buntowniczym 2-latku tez za wiele nie odpoczne :(

Na poczatku witam nowe mamuśki :)
@AsiaK-K no na pewno nigdy nie zrobie tak jak Twoja bratowa, hehe. Troche ją ponosi wg mnie. Jestem Polką i nie wstydze sie tego, wrecz ciesze sie z tego. Do dzidziusia bd mowila po polsku, jak ktos mnie bedzie wnerwial to mu powiem co mi na sercu leży, żeby sie zajął sobą i juz. Tzn mam nadzieje, że dam rade hehe :)
@..aenye slicznych chlopcow nosisz pod serduszkiem ;)
@rumcajsowa hanka ojej, ja dzis w nocy mialam takie buszowanie po brzuchu, że myslalam ze zwariuje. Mlody totalnie oszalał :) skakal, kopał, krecil sie aż mdlosci dostalam.
@szkrabek troche Ci zazdroszcze, że Ci tak cieplo, bo ja tez zmarzluch, ale nic poki co sie nie zmienilo i zimno mi w tym domu tesciowej, bo kazde okno otwarte grr :( .
@Śliwka91 ooo termin przewidywany na ten sam dzien co i moj :) ciekawe kiedy nam maluchy wyskocza i ciesze sie, że w koncu Ci sie udalo :)
Dzisiejszej nocy poza tym, że mały buszowal po brzuszku, to mialam taki ból glowy, że to jakas masakra. Nie umialam go zniesc, ale wzielam jeden apap i poszlam spac. Na szczescie rano czulam sie lepiej :)

reklama
porannakawa dziękuję :) Wielu osobom to imię się nie podoba, w tym mojemu tesciowi ale uparłam się i koniec! Moja córka, nie ich :) A Iga Lumi też prześliczne i na pewno będzie Mała śliczna jak ta śnieżynka :)
Domi_Polka a nuż nam się uda się wstrzelić w sam termin, znaczy naszym bobaskom :-) grunt, żeby już na święta być w domu :) Bóle głowy swego czasu dokuczały mi dosyć często, ale tylko raz paracetamol wzięłam, a tak to się kładłam w ciszy i czekałam, aż samo przejdzie. Teraz na szczęście, odpukać, już dawno bólów nie mam :-)

Do góry