reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Agak ja sama nieraz zamawialam rozne probki w internecie i to juz od dawna i nigdy nie mialam przez to zadnych problemow. Jedyne co to nr tel podawalam zawsze jakis zmyslony czy zmienialam jedba cyfre w swoim i jezeli nie chcesz dostawac duzo reklam to zaloz sobie osobnego maila. A zamawialam juz m.in. provki proszkow concertino dla dzieci(calkiem spore) miniatury z johnson dla dzieci, grzechotke z fisher price i wiele innych. Ale probki typu saszetka kremu czy perfumy sobie daruje. A i jeszcze z yodeyma niedawno byly probki perfum ale takie spore buteleczki a nie jakies bibulki nasaczone. Czasami warto:-)

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie :-* Nie chce się nad sobą uzalac, bo to nic nie zmieni i tylko zaszkodze maluszkowi. Kiedyś będę to wspominać jako anegdoty, a teraz musze to przeżyć. Całe szczęście, że Piotrek cały czas mnie rozsmiesza, to przynajmniej patrze na to wszystko
z przymrużeniem oka ;-)

Olciastrzelce a teraz zamawialas ta grzechotke? Wrzuc linka.
Ja tez lubię prubki czesto zamawialam, dziewczyny na kwietniowkach wrzucaly linki, ja nigdy nie umialam sama szukac

Bardzo dziękuję Wam za pomoc z tabletkami! Sama bym nie wpadła na to, że mogą być z innym składem :) jesteście rewelacyjne :)

My dziś całą rodziną odpoczywamy w domu. Wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy z rewelacyjnego wesela i poprawin. Mimo że nie tanczylam :( to i tak będę je bardzo dobrze wspominać... No może poza samym powrotem, gdzie ponad 150km od domu zepsuło nam się auto i wracalo na lawecie ;) ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończylo.
Udanego poniedziałku :) ja wracam do moich śpiochów do łóżka. Korzystać z faktu,że taka cisza w domu i sama mogę jeszcze poleniuchowac ;)

Katty koleżanka miała mieś syna przez całą ciążę a jak trafiła nagle na porodówkę z zatruciem ciążowym to w końcu na USG pokazała się córka... ja dlatego na 100% w Alę uwierzę po porodzie.
agak1987 zniżka zależy od tego jak często robisz zakupy. Jeśli w 90 (lub 60 nie pamiętam) dni zrobi się 6 razy to zniżka rośnie. Dlatego zawsze jak przechodzę obok staram się wejść i coś kupić bo mi nie podrodze do rossmana.

A tu małe co nieco dla tych co nie boją się przekazać dane. Start - Darmowe Próbki, Gratisy, Rzeczy ZA DARMO ! zaFree.com.pl udało mi się i historyczną mapę polski i kremy czy perfumy dostać. Są linki do stron dziecięcych ale na grzechotkę się jeszcze nie załapałam :( tylko proszki obiadki kaszki i próbki różne... w szpitalu dostaniecie ankiety do różowego i niebieskiego pudełka, wypełnione i podpisane w szpitalu skutkują otrzymywaniem próbek jak dziecko rośnie lub pełnowartościowych produktów bo to od akcji zależy.

linki do dziecięcych akcji
DARMOWE PRÓBKI DLA DZIECI 2015 - Darmowe Próbki, Gratisy, Rzeczy ZA DARMO ! zaFree.com.pl

Marcysia pisze:
Od statniej wizyty, czyli 3 tug temu przytyłam 4kg!!!! Jak to do cholery jest możliwe????
Marcysia, jakkolwiek głupio to zabrzmi - wystarczy, że miałaś na sobie coś więcej ubrane niż na ostatniej wizycie. Bo tak naprawdę ważymy się z ciuchami, a nie tylko masę naszego ciała. Ja na ostatniej wizycie wskoczyłam na wagę w spodniach i bluzie i wyszło 66,2. Zabolało :-p i stwierdziłam, że to niemożliwe, bo codziennie rano się ważyłam i koło 65 się kręciło. Więc ściągnęłam dżinsy i bluzę i w samej koszulce i majtkach się zważyłam - 54,8 :-D. I taki wynik mam wpisany. Za każdym razem będę ściągać spodnie lub odejmowąć z pół kilo.
A może inną wagą byłaś ważona?
Katty, gratuluję w 80%tach synusia :tak::-) Ale i tak jeszcze musisz czekać na stuprocentowe potwierdzenie. Ale ciąża coś Cię strasznie poniewiera :-(. Oby szybko wszystko już wróciło do normy!
Ja to cały czas naiwnie wierzę i czuję, że tym razem będzie dziewczynka. Już ta nasza wirtualna Majka czeka na swoją kolej od 2011 roku, więc musi być teraz :-p.
Agak1987 pisze:
Póki co założyłam kartę w rossmannie i mam całe 3 % zniżki na produkty dla kobiet w ciąży i dla maluszków. po porodzie ponoć obniżka się zwiększa.
Rabat się zwiększa co 3 miesiące o 1% jeśli robisz regularnie zakupy. Ja mam kartę jeszcze założoną przed starszym synkiem i już mi się 10% udziubało :p. Jak teraz masz kartę to nie rób jednych wielkich zakupów, tylko dziel na kilka. Nawet kupienie jednego BoboFruta załatwia jeden zakup :-).

A ja dzisiaj po pracy idę do lekarza, bo od środy męczą mnie ataki suchego kaszlu. Budzę się kilka razy w nocy z atakiem, w dzień też kilkanaście razy dopada. tantum Verde i mleko z miodem nic nie daje, więc może lekarz coś poradzi mądrzejszego. Bo już mnie chyba wszystkie mięśnie brzucha bolą. I niewyspana jestem :-p. Rano na wszelki wypadek zrobiłam sobie morfologię i tsh, to od razu z wynikami pójdę. Niech kombinuje :-p.

Cześć wszystkim :-) dopiero kilka dni temu dowiedziałam się o tym forum i od dzisiaj dołączam :-) Teraz jestem w 14. tygodniu (licząc tak jak lekarz od I dnia miesiączki) i to będzie nasze pierwsze dzieciątko :-) Mieliśmy dużo szczęścia bo po ślubie (w walentynki) już na początku kwietnia poczęła się dzidzia.
Mam takie pytanie czy też zdarzają się Wam tak często zasłabnięcia?? Niby lekarz mówił, że w tym okresie to normalne, ale czasami jest to trochę uciążliwe :-( . Czy to powinno minąć w następnych miesiącach?

Ostatnia edycja:
Asia witaj wśród nas, podeślij dane do tabelki.
Ja miałam jedno zasłabnięcie w 2ciąży i poproszono mnie o regularne badanie ciśnienia a po dobrych wynikach o zrobienie ekg... okazało się, że wszystko było ok ale lekarz chciał mieć pewność

reklama
Witaj Asia :-). Pisząc zasłabnięcia masz na myśli takie do utraty przytomności, czy po prostu taka chwilowa fala niemocy, że trzeba sobie usiąść, ciemno się przed oczami robi itp.? Jeśli to drugie - to raczej norma niestety. Jeśli to pierwsze - zdecydowanie do konsultacji z lekarzem. I ja bym osobiście mierzyła ciśnienie codziennie i przy tych atakach omdlenia.

Do góry