reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Agak ja sama nieraz zamawialam rozne probki w internecie i to juz od dawna i nigdy nie mialam przez to zadnych problemow. Jedyne co to nr tel podawalam zawsze jakis zmyslony czy zmienialam jedba cyfre w swoim i jezeli nie chcesz dostawac duzo reklam to zaloz sobie osobnego maila. A zamawialam juz m.in. provki proszkow concertino dla dzieci(calkiem spore) miniatury z johnson dla dzieci, grzechotke z fisher price i wiele innych. Ale probki typu saszetka kremu czy perfumy sobie daruje. A i jeszcze z yodeyma niedawno byly probki perfum ale takie spore buteleczki a nie jakies bibulki nasaczone. Czasami warto:-)

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie :-* Nie chce się nad sobą uzalac, bo to nic nie zmieni i tylko zaszkodze maluszkowi. Kiedyś będę to wspominać jako anegdoty, a teraz musze to przeżyć. Całe szczęście, że Piotrek cały czas mnie rozsmiesza, to przynajmniej patrze na to wszystko
z przymrużeniem oka ;-)

Olciastrzelce a teraz zamawialas ta grzechotke? Wrzuc linka.
Ja tez lubię prubki czesto zamawialam, dziewczyny na kwietniowkach wrzucaly linki, ja nigdy nie umialam sama szukac

Bardzo dziękuję Wam za pomoc z tabletkami! Sama bym nie wpadła na to, że mogą być z innym składem :) jesteście rewelacyjne :)

My dziś całą rodziną odpoczywamy w domu. Wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy z rewelacyjnego wesela i poprawin. Mimo że nie tanczylam :( to i tak będę je bardzo dobrze wspominać... No może poza samym powrotem, gdzie ponad 150km od domu zepsuło nam się auto i wracalo na lawecie ;) ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończylo.
Udanego poniedziałku :) ja wracam do moich śpiochów do łóżka. Korzystać z faktu,że taka cisza w domu i sama mogę jeszcze poleniuchowac ;)

Katty koleżanka miała mieś syna przez całą ciążę a jak trafiła nagle na porodówkę z zatruciem ciążowym to w końcu na USG pokazała się córka... ja dlatego na 100% w Alę uwierzę po porodzie.
agak1987 zniżka zależy od tego jak często robisz zakupy. Jeśli w 90 (lub 60 nie pamiętam) dni zrobi się 6 razy to zniżka rośnie. Dlatego zawsze jak przechodzę obok staram się wejść i coś kupić bo mi nie podrodze do rossmana.

A tu małe co nieco dla tych co nie boją się przekazać dane. Start - Darmowe Próbki, Gratisy, Rzeczy ZA DARMO ! zaFree.com.pl udało mi się i historyczną mapę polski i kremy czy perfumy dostać. Są linki do stron dziecięcych ale na grzechotkę się jeszcze nie załapałam :( tylko proszki obiadki kaszki i próbki różne... w szpitalu dostaniecie ankiety do różowego i niebieskiego pudełka, wypełnione i podpisane w szpitalu skutkują otrzymywaniem próbek jak dziecko rośnie lub pełnowartościowych produktów bo to od akcji zależy.

linki do dziecięcych akcji
DARMOWE PRÓBKI DLA DZIECI 2015 - Darmowe Próbki, Gratisy, Rzeczy ZA DARMO ! zaFree.com.pl

Marcysia pisze:
Od statniej wizyty, czyli 3 tug temu przytyłam 4kg!!!! Jak to do cholery jest możliwe????
Marcysia, jakkolwiek głupio to zabrzmi - wystarczy, że miałaś na sobie coś więcej ubrane niż na ostatniej wizycie. Bo tak naprawdę ważymy się z ciuchami, a nie tylko masę naszego ciała. Ja na ostatniej wizycie wskoczyłam na wagę w spodniach i bluzie i wyszło 66,2. Zabolało :-p i stwierdziłam, że to niemożliwe, bo codziennie rano się ważyłam i koło 65 się kręciło. Więc ściągnęłam dżinsy i bluzę i w samej koszulce i majtkach się zważyłam - 54,8 :-D. I taki wynik mam wpisany. Za każdym razem będę ściągać spodnie lub odejmowąć z pół kilo.
A może inną wagą byłaś ważona?
Katty, gratuluję w 80%tach synusia :tak::-) Ale i tak jeszcze musisz czekać na stuprocentowe potwierdzenie. Ale ciąża coś Cię strasznie poniewiera :-(. Oby szybko wszystko już wróciło do normy!
Ja to cały czas naiwnie wierzę i czuję, że tym razem będzie dziewczynka. Już ta nasza wirtualna Majka czeka na swoją kolej od 2011 roku, więc musi być teraz :-p.
Agak1987 pisze:
Póki co założyłam kartę w rossmannie i mam całe 3 % zniżki na produkty dla kobiet w ciąży i dla maluszków. po porodzie ponoć obniżka się zwiększa.
Rabat się zwiększa co 3 miesiące o 1% jeśli robisz regularnie zakupy. Ja mam kartę jeszcze założoną przed starszym synkiem i już mi się 10% udziubało :p. Jak teraz masz kartę to nie rób jednych wielkich zakupów, tylko dziel na kilka. Nawet kupienie jednego BoboFruta załatwia jeden zakup :-).

A ja dzisiaj po pracy idę do lekarza, bo od środy męczą mnie ataki suchego kaszlu. Budzę się kilka razy w nocy z atakiem, w dzień też kilkanaście razy dopada. tantum Verde i mleko z miodem nic nie daje, więc może lekarz coś poradzi mądrzejszego. Bo już mnie chyba wszystkie mięśnie brzucha bolą. I niewyspana jestem :-p. Rano na wszelki wypadek zrobiłam sobie morfologię i tsh, to od razu z wynikami pójdę. Niech kombinuje :-p.

Cześć wszystkim :-) dopiero kilka dni temu dowiedziałam się o tym forum i od dzisiaj dołączam :-) Teraz jestem w 14. tygodniu (licząc tak jak lekarz od I dnia miesiączki) i to będzie nasze pierwsze dzieciątko :-) Mieliśmy dużo szczęścia bo po ślubie (w walentynki) już na początku kwietnia poczęła się dzidzia.
Mam takie pytanie czy też zdarzają się Wam tak często zasłabnięcia?? Niby lekarz mówił, że w tym okresie to normalne, ale czasami jest to trochę uciążliwe :-( . Czy to powinno minąć w następnych miesiącach?

Ostatnia edycja:
Asia witaj wśród nas, podeślij dane do tabelki.
Ja miałam jedno zasłabnięcie w 2ciąży i poproszono mnie o regularne badanie ciśnienia a po dobrych wynikach o zrobienie ekg... okazało się, że wszystko było ok ale lekarz chciał mieć pewność

reklama
Witaj Asia :-). Pisząc zasłabnięcia masz na myśli takie do utraty przytomności, czy po prostu taka chwilowa fala niemocy, że trzeba sobie usiąść, ciemno się przed oczami robi itp.? Jeśli to drugie - to raczej norma niestety. Jeśli to pierwsze - zdecydowanie do konsultacji z lekarzem. I ja bym osobiście mierzyła ciśnienie codziennie i przy tych atakach omdlenia.

Do góry