reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

Kate to ja wchodze, zeby cos przeczytac, a Ty piszesz, ze pustawo ::) No rozczarowalam sie :)

Ja wam napisze, ze wyeliminowalam karmienei o 14-stej na rzecz wiekszej ilosci zupki. Ma to juz miejsce z tydzien, a zupki Alus je okolo 200ml ponad 150 a troszke mniej niz 200. Narazie jest ok, potem dajemu deser z jablka i banana, albo jablka i kaszki, a potem karmienie o 17-stej.

reklama
mam do Was pytanko.....co sadzicie o wprowadzeniu Maluchom kaszki mleczko-ryzowej????ja chcialabym ja podawac tak kolo 19, godzine przed cycaniem nocnym.........

Joasiu ja jeszcze kaszki nie daję, po prostu u nas nie ma takiej potrzeby, ale jeśli u Was jest to nie widzę przeszkód, w końcu Kubul czworakuje i spala kalorie szybciej od mojego nielota :) ;D ;D

Zastanawiam się natomiast ile razy dziennie maluchy cycusiowe powinny pić nasze mleczko?
Bo u nas wczoraj np wyszły 3 karmienia piersią i nie wiem czy to nie za mało, wziąwszy pod uwagę, że moja produkcja jest ostatnio w opłakanym stanie.
Julka za to wg mnie bardzo dużo pije, zaczęłam jej robić po 200 ml soczku tzn. daję 100ml soczku np. bobofruta marchwiowo-jabłkowego i dolewam do tego 100ml przegotowanej wody. Kiedyś zrobiłam tyle tego soczku, żeby sprawdzić ile Julka wypije na raz a ona wybombiła całą butlę. Nie wiem czy jej nie zaszkodziłam i nie rozepcham żołądka za bardzo?
Zupki zjada koło 140 ml, a owocków tak około 130 ml.

nielotek hihihihi- dobre!!!

chcialabym go troche zapchac na wieczor, moze ta kaszka cos da????

a co do cycania to u nas tez tak 3-4 razy na dzien, kuba cyca tak o 7, 11, 15, kolo 17, ale to roznie byla z tym, godzinki sa ruchome.......
wiec chyba nie jest tak zle......jezeli mala dobrze wazy to chyba jest dobrze!!!!

W tym artykule co Joasia dala link doniego kiedys przeczytalam, ze dziecko 7-miesieczne powinno miec 4 posilki na dzien siadanie obiad podwieczorek i kolacje, a moje jadlo 7 razy, bo mleko o 8, 11, 14, 17, 19:30 i oprocz tego zupka i deserek. Wydaje mi sie, ze 4 to troche malo jak dla takiego maluszka a 7 za duzo :p Dlatego wyeliminowalam to karmienei o 14-stej na rzecz wiekszej ilosci zupy. Nasze mleko jest juz chyba jak pol posilku.

A no i w nocy podobno dzieci nasze juz jesc nei potrzebuja kompletnie, wiec te budzenia to tylko ot tak dla picu i bycia blisko cycka i mamusi. Ostatnio odpukac Alek budzi sie dopiero nad ranem na cycanie i to z kazdym dniem pozniej, Zobaczymy co kolene noce przyniosa ::)

Asiu ja mysle, ze mozesz mu dac spokojnie tej kaszki i potem cyca. Jak skonsumuje to wszystko to znaczy, ze ma wieszky spust niz myslisz ;) ;D

mnie z ta kaszka chodzilo o to, ze moze jak mu dam to bedzie lepiej spal w nocy..............bo u Nas to od 4 miesiecvy przynajmniej bez zmian......Kuba wcale sie nie budzi zadziej.......troche mnie juz to meczy!!!!!

Martuska pisze:
Kate to ja wchodze, zeby cos przeczytac, a Ty piszesz, ze pustawo ::) No rozczarowalam sie :)
chodziło mi o to że od kilku dni nikt nic nie napisał, zaglądam 13-go a tam posty z 9-go chyba więc puchy....
a co do jedzenia to juz chyba wam pisałam że mój pediatra mówił że kaszke można nawet 2x dawac więc Joasiu możesz spróbować, co do soczku to dzieci w tym wieku mogą wypić nawet 200ml :o
co do ilości posiłkow to może byc 4x cos konkretnego np kaszka, owoce, jogurt i cyc na rządanie czyli ile trzeba i ile sie dziecko domaga

Joaska pisze:
mnie z ta kaszka chodzilo o to, ze moze jak mu dam to bedzie lepiej spal w nocy..............bo u Nas to od 4 miesiecvy przynajmniej bez zmian......Kuba wcale sie nie budzi zadziej.......troche mnie juz to meczy!!!!!

Asiu mnie tez o to chodzilo :) Moze jak sie zapcha podwojnie przed nocka to bedzie spal bez budzenia. Wogole to chcialm sie Ciebei zapytac czy Kubus budzi sie na cyca czy ot tak poprostu?
Alek budzi sie przed polnoca 1, 2 albo 3 razy ot tak poprostu na smoka, na wziecie z lozeczka i przytulenie, a na cyca to widze, ze przebudzony mocno i to ma miejsce zazwyczaj po 2-giej. Ostatnio nad ranem. Staram sie go zawsze najpierw ululac, ale on ewidentnie chce cyca i to nie zawsze dlatego, ze glodny tylko poprostu chce sobie gopoczuc, takie moje zdanie :)

Kate no a ja sie ucieszylam, ze Ty cos napisalas o Krzysiu, budzeniu jedzeniu, a Ty, ze pusto ;D

Edytko, to ladnie Juleczka pije :police: ;) Ja mysle, ze jak sie obawiasz, ze ja to rozpycha to moze czesciej a w mniejszych ilosciach, noale nei wiem ::)

Martusia mamy to samo co Ty...........najczesciej jak dam mu smoka to zasypia, ale jak to nie skutkuje to daje mu cyca.........zobaczymy z kasza od jutra!!!

reklama
Bardzo Wam zazdroszcze z tym jedzeniem!!!!Moje Malenstwo tylko piers i to w duzych ilosciach i to najchetniej w nocy!!! Koszmarnie to widze bo wracam do pracy i ciezko bedzie dobrze funkcjonowac po nieprzespanej nocy.Weronika przybiera na wadze,ale widze,ze zostaje z tylu do rowiesnikow choc miala niezly START- urodzila sie 3930g i przez 6 miesiecy wagowo byla ponad gorna norma!!!Poprosze o jakies rady, bo potrzebujemy choc malutkiej poprawy:) Pozdrawiam:)

Do góry