reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

kate332 pisze:
u nas czerwone krostki zniknęły, została jeszcze troche szorstka skórka, ale jest juz lepiej, systematycznie smarujemy i myjemy nadal rumiankiem, mysle ze to jednak sucha skórka, teraz jak nie ma mrozów kaloryfery juz nie pracują na maxa i moze to tez wpłynęło na zmniejszenie się wysypki,
e_mamo polecam poza tym krem balneum baby (on jest własnie do skóry wrazliwej i z różnymi problemami np łojotokiem podraznionej itp) u nas sprawdza sie super, nie ma substancji zapachowych, drazniących,juz mi sie konczy wiec musze zakupic następny, zastanawiam sie jeszcze czy nie spróbowac oilaatum, ale nie wiem czy jest cos takiego jak krem do buziaka tej firmy, balneum tez do tanich nie nalezy

Dobry a tani jest krem "dermobaza" z firmy GlaxoSmithKline. Kosztuje ok. 8 złotych, poleciła go Kubie lekarka jak miał przesuszoną skórę na buzi. Jest to "krem tłusty szczególnie dla osób z chorobami alergicznymi i o skórze wrażliwej". Oilatum sama używałam kilka lat temu, i z tego co pamiętam to różni się trochę od dermobazy, oilatum jest biały i troszkę rzadszy, a dermobaza przypomina wazelinę, ale za tą cenę jest super.

reklama
Dziewczyny czy pijecie jakieś herbatki wspomagające laktację?
Ja do tej pory piłam tą z Hippa ale dzisiaj kupiłam taką w sazsetkach z Herbapolu (okropne paskudztwo)

kate332 pisze:
u nas czerwone krostki zniknęły, została jeszcze troche szorstka skórka, ale jest juz lepiej, systematycznie smarujemy i myjemy nadal rumiankiem, mysle ze to jednak sucha skórka, teraz jak nie ma mrozów kaloryfery juz nie pracują na maxa i moze to tez wpłynęło na zmniejszenie się wysypki,
e_mamo polecam poza tym krem balneum baby (on jest własnie do skóry wrazliwej i z różnymi problemami np łojotokiem podraznionej itp) u nas sprawdza sie super, nie ma substancji zapachowych, drazniących,juz mi sie konczy wiec musze zakupic następny, zastanawiam sie jeszcze czy nie spróbowac oilaatum, ale nie wiem czy jest cos takiego jak krem do buziaka tej firmy, balneum tez do tanich nie nalezy

no to się bardzo cieszę, że Wam wysypka zeszła ! Co do tych kremów, to ja już stosowałam lipobase, cutibase, bepanthen, linomag, kąpię Julcię w Oilatum i nic...
Cały czas bez zmian, buźka w krostach, jedne giną drugie się pojawiają a najwięcej ma wokół ust ;(
od kilku dni myję jej dzioba w wodzie przegotowanej, może to coś da?
Dziś jadła 3 dzień morelki, tak po parę łyżeczek jej dodawałam do sinlacu, a wieczorem dałam jej 1/3 słoiczka zupki z dyni bobovity w składzie dynia, ziemniak, ryż i olej rzepakowy....
Muszę koniecznie kupić ekologiczne ziemniaki, żeby jej zacząć gotować, bo nie spotkałam się z samymi ziemniaczkami w słoiczkach a boję się wprowadzać marchewkę, poczekam jeszcze do tej wizyty u dermatologa...

Gosiczka ta dermobaza to pewnie to samo co cutibaza, tylko cutibaza jest półtłusta... no i moja młoda nie ma suchej skórki, tylko te krościdła wstrętne...

Ysia ja troszkę piłam tą z Hippa, ale to było dawno temu a innych nie próbowałam...

Klaudia łączę się z Tobą w bólu nad marchewką, mam nadzieję, że to chwilowe i szybko minie...

Ysia ja ostatnio nie pije, kiedys piłam hippa - na początku karmienia, innych nie znam,

Klaudia faktycznie pech z ta marchewką bo ona jest wszędzie, widzialam jedynie jakies danie z brokułami tam chyba marchewki nie ma no i pietruszka z groszkiem

a chce wam sie pochwalic ze sama gotuje zupki nie codziennie co prwada ale słoiczki mamy juz tylko 2x w tygodniu, no i co najwazniejsze mały sie do nich przekonał i bardzo ładnie je, dodaje troszke masełka do gotowania moze dlatego mu lepiej smakuje, warzywa kupuje normalnie w sklepie oprócz zie,mniaków ktore mamy od znajomych, ostatnio dodałam pare ziarenek mrozonego groszku i było OK

Ysia pisze:
Dziewczyny czy pijecie jakieś herbatki wspomagające laktację?
Ja do tej pory piłam tą z Hippa ale dzisiaj kupiłam taką w sazsetkach z Herbapolu (okropne paskudztwo)
Ysia wcale Ci się nie dziwię,bo po Hippie,to faktycznie ma inny smak,
ale ładnie mi po niej przybierał lpokarm(lepiej niż po Hippie),a po pewnym czasie sie przyzwyczaiłam do jej smaczka ;D

ehhh, mój experyment wziął w leb, poniewaz juz od ponad miesiąca pracuje wiec sobie wykalkulowałam ze krzysiek tak czesto w nocy sie budzi bo pewnie pokarmu mam mniej i biedne głodne dziecko wstaje, dzisiaj nakarmiłam go jak zwykle po kąpaniu i usnął, potem jak zblizała sie pora nastepnego armienia (22) przygotowałam 100 ml mleczka z 1 łyzeczką kleiku, dziecko zjadło a jakze i własnie przed chwilą sie obudziło...... ::) ??? :o dałam smoka i spi ale juz nie wiem o co chodzi

walczymy caly czas z nockami........wzielam sobie do serca rady e_mamy, a raczej rady jej lekarza i zostaje na razie przy mleku swoim, tylko co zrobic z tymi nieprzespanymi tak jak bym chciala nocami????

myslalam o wodzie okolo 2 zamiast mleka ale jakos nie bylo ostatnio okazji wyprobowac, moze od poniedzialku????

a co do nowosci to Kuba dostal sliweczki suszone.....dodaje mu do jablka, bardzo mu smakuje!!!jak na razie wszystki po nich dobrze!!!

a i chce sprobowac tych pure warzywnego nestle...ziemniaki i dynia albo to drugie, znalazlam na strocne nestle fajne przepisy na obiadki......polecam!!!

reklama
Joasiu ja dawałam Natalii tą dynie z ziemniakami i pluła tym jak nie wiem co ale może Kubie będzie smakować

Do góry