reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

a mnie łoś zaprosił na jutro (4 rocznica) na kolację przy świecach do restauracji, z Julką zostają sąsiedzi :)mmmmm :p :p

reklama
my mamy trzecią rocznice i co roku wychodziliśmy ale w tym ze względu na nocne szaleństwa Weroniki sobie odpuścimy, będziwmy w domku jeśc dobre rzeczy/

Zapytalam sie też tej lekarki o to mleko modyfikowane dla Joasi
powiedziałam że mam koleżanke itd...
i ona mi na to,że jeśli masz dużo pokarmu to nie dawac modyfikowanego tylko wprowadzić stałe pokarmy typu zupki koniecznie z mięksiem bo w mleku nie masz żelaza i jeszcze deserki, kaszki tez ale te smakowe moga u dzieci cycusiowych wywołac zatwardzenia.
te nocne szalenstwa przeczekac, nie sa raczej z głodem związane a z zębami niestety.
Jeśli byś Joasiu miała mało mleka to na początek dać jaieś Ha czyli np. Nan 2 HA bo to hypoalergiczne i łagpdniej na nie przejsc z mleka cycusipwego,

elfiko pisze:
Zapytalam sie też tej lekarki o to mleko modyfikowane dla Joasi
powiedziałam że mam koleżanke itd...
i ona mi na to,że jeśli masz dużo pokarmu to nie dawac modyfikowanego tylko wprowadzić stałe pokarmy typu zupki koniecznie z mięksiem bo w mleku nie masz żelaza i jeszcze deserki, kaszki tez ale te smakowe moga u dzieci cycusiowych wywołac zatwardzenia.
te nocne szalenstwa przeczekac, nie sa raczej z głodem związane a z zębami niestety.
Jeśli byś Joasiu miała mało mleka to na początek dać jaieś Ha czyli np. Nan 2 HA bo to hypoalergiczne i łagpdniej na nie przejsc z mleka cycusipwego,

dzieki bardzo!! :-* :-* :-*

na razie decydyje sie na swoje mleko..........i mam zamiar zamiast kaszek dawak kleik z przecierem owocowym( za rada edytki!!)

ja ze względu na zaostrzoną alergie wstrzymuję się drugi dzień z jedzonkiem wczoraj było tylko jabłko i kaszka a dziś nic! wieczorem nawet nie będzie kaszki a jeśli już to dostanie tymul znawu kleik kukurydziany tylko nie wiem czy teraz będzie go chętnie pił.
chcę zobaczyć czy na cycusiu też tak będzie ładnie spał jak po kaszce, dziś jak poszłam spać (bo tych przebudek jak my nieśpimy to nie liczę, bo tymul się złości że siedzimy i tak czasmi budzi się nawet 5 razy na cyca) no wiec była pobudka przed 4 i przed 6 a później przed 8 się obudził i gadał w łóżeczku !!

Klaudio ja mam pytanko jak u Ciebie wyglada plan zywieniowy? Karmisz juz tylko 4 razy?. Ja wlasnie chce sie pozbyc jednego karmienia przed poludniem i nie wiem czy 4 karmienia wystarcza + 2 posilki ze stalych produktow.

Oczywiscie jezeli ktoras inna mama ma wiedze w tym zakresie to oczywiscie tez chetnie przeczytam ;D ;D ;)

reklama
Ania ja karmię tak:
6 mleczko moje
10 mleczko moje
14 zupka + mięsko (zagęszczam kaszką kukurydzianą lub ryżową)
17 deserek
19 mleczko moje
23 mleczko moje (przez sen)
w nocy jak się Maciejas budzi to mu daje popić wody mineralnej, zazwyczaj popije dwa trzy łyki i zasypia spowrotem. Czasem wystarczy mu tylko cumelek :)

Ania, a jak tam zdrówko Jasia??

Do góry