reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

kurczak może uczulać niestety :( może na początek lepiej zacząć od królika albo indyka?

reklama
chya bat zrobie, ale za jakies dwa dni, mam taki sloiczek z kuchni alergika i chyba go dam.....

a jak tam wasze krosteczki??? mam nadzieje ze juz lepiej!!

są, może trochę mniej? dziś dokładnie nie oglądałam buźki Julci, bo jeszcze leży w łóżeczku a w sypialni mam zaciągniętą roletę i słabo widać...
ale nie ma rumienia na buźce i to mnie cieszy, a wczoraj jadła 2 razy sinlac, nie dawałam jej kaszki bo nie miałam na czym...
jutro zapytam pediatrę na szczepieniu czy ja mogę wprowadzić jakieś sztuczne mleko a jeśli tak to jakie...

e_mama pisze:
są, może trochę mniej? dziś dokładnie nie oglądałam buźki Julci, bo jeszcze leży w łóżeczku a w sypialni mam zaciągniętą roletę i słabo widać...
ale nie ma rumienia na buźce i to mnie cieszy, a wczoraj jadła 2 razy sinlac, nie dawałam jej kaszki bo nie miałam na czym...
jutro zapytam pediatrę na szczepieniu czy ja mogę wprowadzić jakieś sztuczne mleko a jeśli tak to jakie...

to sie bardzo ciesze........mam nadzieje ze znikly bezpowrotnie!!!

ostatnio przeczytalalm w jakiejs gazecie ze ten sinlak jest smaczny z lablkiem i nawet podawali przepis, jak cos to Ci przepisze :)

a co do mnlekczka to moze lepiej jak sie zapytasz, moze i ja skorzystam ( czytalas pewnie na butelkowym moje wywody) chociaz mi nie brakuje mleka, wczoraj na 2 razy sciagnelam 260 ml.........z lewej i prawej a pozniej po 22 jeszcze z lewej i tak dalo tyle..........ale Kubie dalalm tylko 160 ml kaszki bo On ma chyba za maly brzuszek na wiecej......reszte zjadl po 2 , jak sie obudzil..u nas tez kaszki to nic nie daja, wiec mysle o mleku....

no więc nie zniknęły :( to co jej wywaliło na skroniach to zbladło trochę ale reszta bez zmian... no i obiecuję jutro zapytać lekarza o to mleczko modyfikowane...

a przepisik na tą papkę z jabłuszkiem poproszę ;)

e_mama pisze:
kurczak może uczulać niestety :( może na początek lepiej zacząć od królika albo indyka?
ja zaczelam od krolika teraz wprowadzam cielecine, potem chce indyka, z kurczakiem jeszcze poczekam...

muszęnadgonić bo mam tyły !!!!!!!!!!!!!!!!!!
a tymul tylko jabłko i kaszka, bo brzydka buziunia i czerwone poliki
ja tak krótko bo z tytkiem na kolanach tymul sie ladnie bawi w łóżeczku ale ta pchełka szaleje a siostra poszła do kominka zobaczyć i obiadu :D

dalam Kubie zupke jazynowa z 2 lyzeczkami groszku i pietruszki z Gerbera..........tylko sypnelo mi sie kleiku od serca.....jak na razie chyba Kuba bedzie najedzony, a ja przez to sciaganie ostatnie mam chyba zwiekszona laktacje i juz czuje , ze zaraz mi cycuchy pekna!!!

reklama
Ja daję małemu zupki jarzynowe z gerbera tak ok 1/2 słoika czy wy dajecie już cały słoiczek?
a jeśli chodzi o zupki z mięsem to Oliwierek nie może zrobić po nich kupki no ale będę musiała je wprowadzać

Do góry