reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

hanti pisze:
e_mama pisze:
U nas znowu buziak obsypany krostkami :( co za cholera? od czego to? co do jednego jestem pewna, że to nie od nabiału, bo nie jem go już ze 2 tygodnie... Nie wiem czy to po wczorajszej zupce czy może od smarowania buzi kremem na mróz. Ten krem ma w składzie wosk pszczeli i panthenol. W dalszym ciągu całe ciałko gładkie a buziak na nosie i w brwiach  obsypany. Szzzzzzzzzzzzzz mam tego dość....
Edytko moja oti też miala krostki na buźce nad oczkami na czole i nosku,to pediatra powiedział,że to sucha skóra i kazał zwykła wazelinka natłuszczać po kapieli i przeszło

mam taką maść linomag, tam jest w składzie wazelina, dziś po kapieli natrę jej dzioba. Hanti a po jakim czasie to u Was zeszło?
Bo ja smarowałam buźkę bepanthenem kilka dni, ale nie pomogło :(
Od paru dni rozwieszam na kaloryferze w sypialni mokry ręcznik i na łóżeczku mokrą pieluchę, żeby powietrze nawilżyć...

dziś dałam Julce 3/4 słoiczka zupki jarzynowej Hippa (marchew, ziemniak, groszek, kalafior) i tak ciumkała jak się skończyło, że musiałam jej jeszcze dać potem marchewki z jabłkiem... zobaczymy co będzie po takiej ilości jedzenia ??
Dziewczynie zaczął apetyt dopisywać hmmm

.............
boshhhhhhhh już mi nie dobrze z tymi papierzyskami a końca nie widać!

reklama
u
e_mama pisze:
U nas znowu buziak obsypany krostkami :( co za cholera? od czego to? co do jednego jestem pewna, że to nie od nabiału, bo nie jem go już ze 2 tygodnie... Nie wiem czy to po wczorajszej zupce czy może od smarowania buzi kremem na mróz. Ten krem ma w składzie wosk pszczeli i panthenol. W dalszym ciągu całe ciałko gładkie a buziak na nosie i w brwiach obsypany. Szzzzzzzzzzzzzz mam tego dość....
u nas to samo, juz sie zaczęłam ostro zastanawiac nad tym ze jezeli to uczulenie to od czego, proszku nie zmieniałam, kosmetyki cały czas te same, jedzenie tez, ja chyba tez nic takiego uczulającego nie jem, mleka nie pije, zjadłam kiedys jogurt ale to juz w zeszlym tyg, mam nadzieje ze jak piszą dziewczyny to nic powaznego i przejdzie,
u krzyska ta wysypka jest tak jakby bardziej widoczna na lewym policzku, a całe ciałko OK
dzisiaj do kąpieli daje rumianek i krochmal

no wlasnie kate, u nas tak samo jak u Ciebie, a wysypki wiecej ma po lewej stronie noska i pod okiem.... moze to od wody? ot mlodej sie skora wysuszyla??? tylko ze nie ma szorstkiej, hmmmm

wiecie jaki numer odwalilam???

dziecko mi wyje od 3 godzin i juz mam dosc, dostala zupke i 10 minut spokoj i dalej wycie, w koncu stuknelam sie w glowe i patrze do kajetu a ona jadla mleko 5 godzin temu!!!!

widac nie mam pracowac bo mi sie na mozg rzuca!

teraz mi spi przy cycu.......

jaki blogi spokoj..... mmmmmmmm

e_mama pisze:
no wlasnie kate, u nas tak samo jak u Ciebie, a wysypki wiecej ma po lewej stronie noska i pod okiem.... moze to od wody? ot mlodej sie skora wysuszyla??? tylko ze nie ma szorstkiej, hmmmm

wiecie jaki numer odwalilam???

dziecko mi wyje od 3 godzin i juz mam dosc, dostala zupke i 10 minut spokoj i dalej wycie, w koncu stuknelam sie w glowe i patrze do kajetu a ona jadla mleko 5 godzin temu!!!!

widac nie mam pracowac bo mi sie na mozg rzuca!

teraz mi spi przy cycu.......

jaki blogi spokoj..... mmmmmmmm
U nas wysypka przeszła po dwóch smarowaniach wazeliną,ale czystą,nie wiem czy linomag można pod to podciągnąć
albo ta Waszych dzieciaczków wysypka to od ślinki,bo przy ząbkowaniu też może byc wysypka
wkleiłam na ten temat na ogólnym w sobotę

dziewuchy a ja dalej jestem w kropce.......nie wiem czy dac Kubie tej kaszy czy nie????

z kupkami juz dobrze, chyba pomogla ta herbatka jablkowo-melisowa........

ratujcie bo juz sama nie wiem!!!!!!!!!!!!

Joasiu wyglada na to,ze Kubuś jest głodny.
Daj mu tej kaszki ze swoim mlekiem.
może tym razem lepiej zareaguje i kupka będzie normalna?

A u mnie tez te krostki tragiczne z tym,że mała ma je tez na brzuszku i teraz juz całkiem nie wiem? Nie spała prawie cala noc, w dzień dzisiaj też dała mi czadu a paluchy z buziaka wyjmowała tylko na mleko. Może to wreszcie te zębiska i stąd ta wysypka?
Jak w zeszłą srode byłam naszczepieniu to lekarka móiła że to napewni nie uczuleniowe a w każdym bąz razie nie od pokarmu wieć skoro nie zmieniałam detergentów to napewno te zęby ::) ale troche się martwie.

elficzko może faktycznie te zębisak ???
joasiu ja już mam odciągnięte 125 i dosypie kleiku kukurydzianego i dam jak bede szła spać tylko elficzko ile gdzieś tak wsypać ???

ja daje na 100ml jedną łyżeczke taka kopiastą albo dwie, róznie ale jak dajesz pierwszy raz to daj mniej

reklama
kochane dzieki za rady.....

dalam mu 120 ml z 2 plaskimi lyzeczkami , wydoil jak zloto cala i poszedl spac............mam nadzieje, ze bedzie dobrze!!!

Do góry